domiNus Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Reka Amazon ipak je najduža na svetu, a ne Nil, ocenili su brazilski naučnici. Oni tvrde da je jedna ekspedicija u Peruu pronašla na jugu novu početnu tačku reke Amazon. Prema novim podacima, Amazon je dug 6.800 kilometara, dok je poznato da je Nil dug 6.695 kilometara. Dužinu jedne reke nije lako izračunati, jer je prethodno potrebno da se tačno odredi izvor i ušće reke. Ova naučna ekspedicija tvrdi da je otkrila novi izvor Amazona na jugu Perua, a ne na severu, kako se do sada mislilo. Lokacija novog izvora mora najpre da bude potvrdjena od strane još jedne grupe naučnika, kako bi i zvanično "lenta" najduže reke bila prebačena na Amazon. Vodja naučne grupe sa brazilskog Instituta za geografiju i statistiku Gvido Geli izjavio je za brazilsku televiziju da se Amazon definitivno od sada može smatrati najdužom rekom na svetu. -- blah, i opushteno nisu rekli koliko je sad duzhina Amazona :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domiNus Posted June 17, 2007 Author Report Share Posted June 17, 2007 znachi lol, prochitao sam.. ali fazon je u tome shto sam na brzinu, i mislio sam da govore da je prema starim Amazon dugachak 6800, a Nil 6950... Boze, necu vishe piti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Ja kao iz magle se secam da se u osnovnoj spominjala Missipi sa Misurijem da je najduzha na svetu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Istina. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 ovo je glupo izdrkavanje i trošenje para na nešto što nikakvog naučnog značaja nema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 pa crnje nemaju sta drugo da rade ... Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 pa crnje nemaju sta drugo da rade ... aj sad trk ovamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Ja kao iz magle se secam da se u osnovnoj spominjala Missipi sa Misurijem da je najduzha na svetu ? Da, to sam i ja mislio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 u pravu ste obojica...misisipi sa misurijem jeste najduzi vodeni tok na svetu...e sad sta je vodeni tok, a sta jedna reka je stvar detalja...odnosno sta se racuna za pritoku, a sta za izvorisnu granu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Ja kao iz magle se secam da se u osnovnoj spominjala Missipi sa Misurijem da je najduzha na svetu ? Isto, dok smo u srednjoj učili da je to Amazon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Pančevci znaju geografiju baš! \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts