BiB.FekY Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 (edited) Dobro poshto nekima nije bilo jasno ono na sajtu evo sve ono sa slika i sa engleskog prevedeno u teoriju: Evo potpunijeg objashnjenja za SmartAX MT882 routere: #1 u internet exploreru (ili nekom drugom browseru) kucate 192.168.1.1 #2 Username ADMIN, Password ADMIN #3 levo imate opciju BASIC pa onda NAT #4 u NAT-u stavite (turite) tachkicu na Redirect i uzmite NEW i otvori vam se jedan dodatni menu dole #5 prvo onde gde pise PROTOCOL stavite tackicu u TCP #6 pa dole imate posle LOCAL ADRESS ( vashu localnu IP adresu mozete videte CONTROL PANEL==>NETWORK CONNECTIONS pa na konekciju stisnete desni click uzmete STATUS opciju na onda SUPPORT i gde vam pishe IP ADRESS to vam je to vecinom je 192.168.1.3) #7 Global IP from i Global IP to ostavljate kako jeste nishta se tu ne dira #8 Destination port from u desno polje kucate 6112 a ono ANY OTHER PORT to ostaje nishta se tu ne dira #9 Destination port to tu u desno polje kucajte 6119 ANY OTHER PORT to ostaje #10 Local port tu desno kucate 6112 #11 onda kliknete SUBMIT To vam je prvi korak a drugi korak je isti kao prvi samo shto kad kliknete SUBMIT i zatvorite taj meni opet kliknete NEW u REDIRECTU i jedina razlika je shto onde gde pishe PROTOCOL stavite tachkicu na UDP ostalo unoshenje nanize je isto i na kraju naravno SUBMIT #12 Kada zavrshite sa drugim korakom onda levo imate posle opciju TOOLS pa tu izaberete SAVE and REBOOT #13 prvo stavite tachkicu u SAVE pa kliknete SUBMIT pa onda kad se to savedishe stavite tachkicu u REBOOT i kliknete submit, znaci ujedno je router zapamtio promene a reboot opcija restartuje router I TO JE TO Ako ne moze onda nek vam bog pomogne ili neko drugi jer ja vishe ne mogu, a za svaki sluchaj proverite FW ili neke druge software ako imate za protekciju drugo nishta ne moze biti jer kod mene je isprve upalilo. http://www.portforward.com/english/routers...T882v2index.htm na ovom linku mozete naci podesavanja portova za hostovanje ZA SVAKU online igru tako da nema vise plakanja o nemogucnosti hostovanja. Dobro dobro momci nema na cemu. Edited May 8, 2007 by BiB.FekY Quote Zivi ovaj zivot ma koliko je BEDAN! Bori se za njega jer on je samo JEDAN! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZuXuL Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 samo podesavanja rutera i otvaranje portova kod istog varira od modela do modela..to uputstvo koje si ti dao radilo bi samo za Huawei SmartAX MT882...bolje je da ljudi odu direktno na http://www.portforward.com i sami nadju to sto im treba..nice try -.- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aca~ Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 A ko je prethodno imao ISDN ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 OMG, OVO NISAM ZNAO!!11!! Govedo, koja je razlika uopshte? Ae startuj me na msnu pa cemo videti. Kapiram da je postupak skroz isti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullseye_So Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 feky imba, namestio mi da na hostu nema laga, kao u lanu samo sto zavisi i od konekcije onoga ko igra na tome :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 koji si hacker, svaka chast, nikad nismo chuli za portforward.com Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki  22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah  13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Za sve postoji prvi put Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 samo podesavanja rutera i otvaranje portova kod istog varira od modela do modela..to uputstvo koje si ti dao radilo bi samo za Huawei SmartAX MT882...bolje je da ljudi odu direktno na http://www.portforward.com i sami nadju to sto im treba..nice try -.- steta sto 50% srbije nema taj modem:) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FekY Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 (edited) samo podesavanja rutera i otvaranje portova kod istog varira od modela do modela..to uputstvo koje si ti dao radilo bi samo za Huawei SmartAX MT882...bolje je da ljudi odu direktno na http://www.portforward.com i sami nadju to sto im treba..nice try -.- Brate pa vidis da sam ja gore dao taj isti site :) Upustvo je 100% isto samo varira od localne ip adrese koju trebas da kucas gde ti trazi i jos nesto: u srbiji posto je PTT ADSL, 60% je isti model routera i to onaj za koji sam ja postavio upustvo :) A bull nema na cemu pa tu smo da se pomazemo Anytime Edited May 5, 2007 by FekY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZuXuL Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 (edited) Brate pa vidis da sam ja gore dao taj isti site :) Upustvo je 100% isto samo varira od localne ip adrese koju trebas da kucas gde ti trazi i jos nesto: u srbiji posto je PTT ADSL, 60% je isti model routera i to onaj za koji sam ja postavio upustvo :) A bull nema na cemu pa tu smo da se pomazemo Anytime pa naravno da vidim da si ti gore dao taj sajt,nisam avetinja :D inace da ne zivis u iluziji,uputstvo NIJE 100% isto za sve modele -_- kod nekih nije uopste potrebno petljanje sa NAT rule entry i sl...inace da ne idemo u dalju diskusiju :D ,ovaj topic moze biti koristan za one koji nisu znali to da rade) Edited May 5, 2007 by ZuXuL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiB.FekY Posted May 5, 2007 Author Report Share Posted May 5, 2007 (edited) Pa ja sam ga zbog tih sto nisu znali i postovao jer mnogi psuju kako ne mogu da hostuju, da smo svi pametni i da znamo gde bi nam kraj bio. A nisam ja mislio da je upustvo isto za sve routere, jer se na onom siteu IZRICITO bira za koji oces router uputstvo nisam blentav toliko nego samo za ovaj router jer vecina ima ovaj pogotovu koji su na PTT i koji su kasnije dobili ADSL. Necemo da se pravimo mnogo prepametni jer kolko vidim ovde su postavili replike dosad sve oni koji znaju, tek sad vidim da nije imalo potrebe da postujem ovo (smeh) Znanje je da se drugi koriste malo od njega zato kad znate pomozite onima koji neznaju necemo bespotrebne diskusije ovde. Edited May 5, 2007 by BiB.FekY Quote Zivi ovaj zivot ma koliko je BEDAN! Bori se za njega jer on je samo JEDAN! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aca~ Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Pozovite 064/727 i dajte impuls ADSLu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Pozovite 035/NIGHT-ELF i dajte impuls Govedu:))) Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 govedu samo pomaze NS seme (da i vama preliva) Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aca~ Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Tebi je izgleda vec pomoglo posto vidim da ti pamet preliva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 glupane to je za useve Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dramatic Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 gj Feky na osnovu svega ovoga napishi jedno mozda potpunije uputstvo i topic zasluzuje sticky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FekY Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 (edited) Vala ja neznam shta tu treba potpunije da bude, imate link i sve slikama objashnjeno. Ali evo potpunijeg objashnjenja za SmartAX MT882 routere: #1 u internet exploreru (ili nekom drugom browseru) kucate 192.168.1.1 #2 Username ADMIN, Password ADMIN #3 levo imate opciju BASIC pa onda NAT #4 u NAT-u stavite (turite) tachkicu na Redirect i uzmite NEW i otvori vam se jedan dodatni menu dole #5 prvo onde gde pise PROTOCOL stavite tackicu u TCP #6 pa dole imate posle LOCAL ADRESS ( vashu localnu IP adresu mozete videte CONTROL PANEL==>NETWORK CONNECTIONS pa na konekciju stisnete desni click uzmete STATUS opciju na onda SUPPORT i gde vam pishe IP ADRESS to vam je to vecinom je 192.168.1.3) #7 Global IP from i Global IP to ostavljate kako jeste nishta se tu ne dira #8 Destination port from u desno polje kucate 6112 a ono ANY OTHER PORT to ostaje nishta se tu ne dira #9 Destination port to tu u desno polje kucajte 6119 ANY OTHER PORT to ostaje #10 Local port tu desno kucate 6112 #11 onda kliknete SUBMIT To vam je prvi korak a drugi korak je isti kao prvi samo shto kad kliknete SUBMIT i zatvorite taj meni opet kliknete NEW u REDIRECTU i jedina razlika je shto onde gde pishe PROTOCOL stavite tachkicu na UDP ostalo unoshenje nanize je isto i na kraju naravno SUBMIT #12 Kada zavrshite sa drugim korakom onda levo imate posle opciju TOOLS pa tu izaberete SAVE and REBOOT #13 prvo stavite tachkicu u SAVE pa kliknete SUBMIT pa onda kad se to savedishe stavite tachkicu u REBOOT i kliknete submit, znaci ujedno je router zapamtio promene a reboot opcija restartuje router I TO JE TO Ako ne moze onda nek vam bog pomogne ili neko drugi jer ja vishe ne mogu, a za svaki sluchaj proverite FW ili neke druge software ako imate za protekciju drugo nishta ne moze biti jer kod mene je isprve upalilo. Avatar mi je FTW Edited May 8, 2007 by FekY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Vec ga ima neko na forumu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FekY Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Nisam znao )) inace ja ga imam na svim forumima :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dramatic Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Eto vidish kako mozesh korak po korak da objasnish sada lepo u dogovoru sa hajlijem otvori novi topic sa ovim zadnjim postom i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FekY Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 (edited) Eto vidish kako mozesh korak po korak da objasnish sada lepo u dogovoru sa hajlijem otvori novi topic sa ovim zadnjim postom i to je to. E bash necu novi topic nego mi je palo na pamet, uzecu copy paste dole ono shto sam napisao i editovat. Edited May 8, 2007 by FekY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest account 5 Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 thx ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts