Jump to content

Novi settlersi

brue

Recommended Posts

Kole, to sto si rekao je potpuno tacno i to sam i sam provalio. Zar ti se ne cini suvise prosto? Mislim, ok, ne kazem da je igra bas mnogo, mnogo losa, ali nekako ne znam zasto bih je igrao. Doduse sad si me nagnao da odigram jos neki scenario.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

ovaj kole stvarno kad se covek ne slozi s njim ko da mu je dirno u askurdjela:)))

konacno sam uspeo da prejebem glupi DT i mauntovao i ojha, sad cu bas da cekiram, ali ja sam osetljiv na setlerse, ako odstupa vise od 10% od keca, bicu toliko tuzan da verovatno necu ni odgovoriti na topic vise:)

setlersi nisu retardi koji ne mogu da se krecu bez puteva

auh, sad sam tek skontao ovo:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

evo igram ovaj tutorijal i ono, parafraziracu koleta kako kaze za homm4:

ovo moze da ispadne okej igra (nisam dovoljno dugo igrao), ali veze nema sa setlersima.

kole, kazes osnovni kriterijum igre je da je kul kad stavis follow na pecarosa. to jeste jedan od kriterijuma, ali nije jedini, plus sto je, sto se mene tice, ovde to ujebano zato sto pecaros nije gotivni cikica nego izgleda kao realna osoba patuljastog rasta, ne znam, to meni nije simpaticno. jebote, cak su im i crte lica minimalno iskarikirane, ako se to moze nazvati karikiranjem. druga stvar, kako mozes da kazes da je okej to sto setlersi nisu retardi koji ne umeju da hodaju bez puteva. to je mozda okej tebi licno, ali slozices se da je objektivno gledano, to jedan od zastitnih znakova, i ne samo to, vec i jedan od najbitnijih (ako ne i najbitniji) faktor gejmpleja. pa jedini razlog zbog koga ces izgubiti partiju ili se zaglaviti ili se ujebati je slucaj da lose isplaniras puteve. nista lepse od ispravljanja uskih grla na putevima i postavljanja zastavica gde treba. tako da sam se grdno razocarao, i kakvi su ono knightovi i tripovi, osecam se ko da igram stronghold...

al dobro, ko sto rekoh, mozda je dobra igra, a ako ocu setlerse, upalicu keca, eventualno dvojku ili ovaj 10th anniversary.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

celokupni izgled igre, odsustvo toga da su svi simpatichni totalno cartoonish chilageri mi malo mseta (i to misljenje sam izrazio detaljno u jednoj pisanoj publikaciji koju necemo da reklamiramo ovde ;oP) stavishe mozhemo da prichamo o tome kako ovako dizajnirani serfovi izgledaju vishe kao malformisani ljudi nego kao simpatichno shematizovani chovechuljci no ja kad sam video debelog kako gaca u plitjaku sa kukom meni je sve bilo cooshtie =o)

also,imaju u vidu da

a) ljudi oce nove igre a ne mission packove za stare...to je dobro jer mozhehs i da igrash staru i da igrash novu umesto da non stop igrash jednu te istu igru

b) da su 4ka i 5ica bilo mnooooogo vishe od originala nego ovo...tj oni su bili vishe combat orijentisani od ovoga

c) mnogo bitno - neko oce da proda ovu igru, a manji fokus na puteve i infrastukturu ( tj olaksano/smanjeno mishljenje unapred) chini igru dostupnijom

dal' je ovo toliko udaljeno od setlersa koliko h4 od homm kanona? ne bih rekao...

pa znas kako, moj subjektivizam u svim tim tackama igra veliku ulogu, tako da ono:)

a - znam, to sam potpuno subjektivno rekao, jebiga, nisu oni krivi sto ja living in teh past.

b - te nisam ni igrao:) moj bilans je kec, dvojka i 10th, citam malo, pa izaberem bez plejtestinga:)

c - znam, sve mi je jasno, ali nekako mi je to s putevima 90% igre.

sto se tice h4 i kanona - ne znam, zavisi koje faktore uzimas u obzir, ako uzmes u obzir da je najbitnija stvar u setlersima 'lanac ishrane' i infrastruktura, onda su ovi setlersi maltene isti kao i ostali. ali recimo, ja sam skroz izasao iz 'baluna mastanja' cim sam video da imam nekog knighta koga mogu da selektujem (omg blasphemy) i da mu naredjujem desnim klikom gde da ide (omg omg blasphemy).

valid point, kapiram sta mislish no opet meni je s4 ogadio to direktno komandovanje i full RTS-izaciju setlersa da je ovo sad komaprativno gotovo zanemarivo =o)) sa druge strane h4 je preterano izmenio i borbu i odredjene stvari kod heroja i josh vishe kod jedinica i ta kombinacjia je ubila tempo, a time i atmosferu heroja ...meni je u s6 atmosfera ochuvana mnogo vishe =o)