dvnityCker Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Linux je samo hrpa djubreta. uh uh, smelost ove izjave se granici sa onima tipa 'ma ko je taj kole' pa ne znam na kom ce nam predavati, ali mi na faxu radimo na ubuntuu. ali keve mi ne znam zasto. mada gcc i ddd super rade tamo a to je sve sto koristimo. naravno, asm i c. ne daj se, na drugoj godini radite kolibri iz nekog razloga :) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Jeste malo HC ali bolje i to nego da se ne dotices toga, ASM je veoma vazan za razumevanje kako sve funkcionise i stoga se mora uciti jer bez ASMa i C-a ti ne mozes biti dobar programer. Mada ne kapiram koriscenje Linuxa verovatno je hteo da uzme u obzir Unixoid neki, Linux je samo hrpa djubreta. LINUX JE KRIV STO SU NACISTI POBILI JEVREJE U DrUgOm sVeTsKom rAt-U!!!!1111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 ha, i sad ce da se jave zastitnici linuksa koji ce uzaludno da pokusaju da objasne nama laicima kojima je windows ekstra kako smo u stvari u zabludi (: Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Pa ne, ali to su pausalne ofrlje izjave coveka koji zeli da bude ozbiljno shvacen. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 pa znas kako, s moje tacke gledista (nekog ko je imao povrsno iskustvo s linuksom) linuks i jeste gomila djubreta... ne vrshi mi poso (: siguran sam da ispod povrsine uchenja upravljanja njime, instaliranja svega i svacega, programiranja i setovanja postoji jako kvalitetan operativni sistem, but no 10x (: Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Pa sve zavisi za sta ti treba :) Meni je resio probleme sa caletom i windowsom. Njemu je ionako svejedno po cemu kucka dok ide po ruskim piratskim sajtovima za elektricne sheme :) A i radi mi sva multimedija. S tim sto je isto tako ofrlje i pausalna izjava bilo koga ko zeli biti shvacen ozbiljno : "e windows je shit, e macos je shit" :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 windows je keva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 A mac je cale :) a svi znamo da cale prca kewu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 (edited) Ćale koji vozi 1.5 put bolja a 4x skuplja kola i nosi samo 3x skuplju garderobu (koja se mo Edited April 20, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 A kada ukljucis u cenu PC i originalnu vistu ulti od 500 e jer ti je i onda racuca takva ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 (edited) Ćale koji vozi 1.5 put bolja a 4x skuplja kola i nosi samo 3x skuplju garderobu (koja se može kupiti u samo jednom, eventualno dva butika) od prosečnog ćaleta, lol. Mac je za ljude koji se primaju da mogu da zapakuju fajlove u arhivu jednim klikom omg (a pritom ne znaju ni šta je fajl ni arhiva) i za ove homoseksualne dizajnere što misle da je x86 neka poza u seksualnim odnosima. Mek je blago meni powerpc ciji procesor proizvodi motorola i da nije tvog fantasticno JEFTINOG x86-a mek bi i dalje bio fantasticna radna stanica, a ovako je celo trziste personalnih racunara sad otislo u kurac i vise nema poente uzimate meka. Edited April 20, 2007 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 (edited) To je i dalje jeftinije od Maca. Koliko ko Edited April 20, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 (edited) Mnogo je bato. Dobar odnos cena-performanse je misaona imenica za Mac. Zavisi kakve ti performanse trebaju. Konkretno tebi koji stekas na hlebu kapiram performanse nista ne znace tj kupio bi bilo sta proizvedeno bilo gde samo da je jeftinije. Nekome normalnom je stari mac znachio iako je bio prilicno skuplji jer nisu performanse samo ono sto benchmark kaze. Super što je Power PC, ali mi je gadna cela filozofija operativnog sistema. Fazon, "zaglupimo korisnike više nego Windows". Zaglupljuje onoliko kolko zelis da se zaglupis. Macosx 10+ verzija koristi bsd-ov kernel i poprilicno je posix compliant sto ti dakle dozvoljava da na njemu furash vetjinu jutilitija namenjenih linuxu i bsdu. Edited April 20, 2007 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Ja imam mac PowerBook g4 radi ko bombona, radi brze nego tjaletov compaq koji cak ima vise rama od mog powerbooka. Pazite sad ovo, koristim ga evo vec 4 godine ima sigurno i ni jednom mi se nije skucao u zivotu niti sam morao da reinstaliram OS X e to je makina. Nije pausalna izjava da je Linux hrpa djubreta jer sam ja taj isti Linux koristio veoma dugo jos od RH 6.2, da ne zaboravimo kako sam morao da patchujem adsl paket koji je koristio za kacenje preko ppoe jer su ga lose isprogramirali, pa sam morao da debugujem ko kreten dok nisam izvalio sta su sjebali u kodu pa onda prepravljaj to pa rekompajliraj i tako dalje, milina. Idite na ES Dimkovic je radio test kako Linux radi out of the box, veoma lep test koji lepo objasnjava sta je Linux. Super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 samo za voodoo-a :) 1. Latitude D420 Vista Intel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Dell sam uzeo samo kao primer nobrainer kupovine, njihovi kompjuteri su precenjeni, mislim ko daje 1.5K evra za lap sa Intel grafikom i 512 MB ffs. A ako ćemo da upoređujemo, neki npr. HP sa dvojezgarnim Turionom i ATI grafikom ko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 To su sve masine bez windows-a ako se ne varam. A po cemu su onda ti ne-mac lapovi za nesto vise od kuckanja? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Koliko sam video po cenovnicima, uz neke od ovih dolazi Vista. A i ako su bez Windowsa, sa njim opet izađu jeftiniji od MacBooka i ima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Instaliras bilo koji GNU/GPL/Opensource software za tu namenu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Dell sam uzeo samo kao primer nobrainer kupovine, njihovi kompjuteri su precenjeni, mislim ko daje 1.5K evra za lap sa Intel grafikom i 512 MB ffs. A ako ćemo da upoređujemo, neki npr. HP sa dvojezgarnim Turionom i ATI grafikom ko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 gledao sam bar jedno 5 emisija koje uporedjuju mac i pc, i u vecini je pc pwnovao mac u performansama (gaming, design itd)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Ne seri da se polarotor jos uvek daje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 ne bih znao, posto to ne gledam... al' gledam discovery, science i ostale kanale, gde chovek jasno pokaze da je HW skoro identichan i jasno pokazhe kako PC pokazuje mac-u kurac po pitanju frejmova u igricama i trajanju photoshopovih efekata... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 draganche je u pravu, moz' da ga zajebavate kolko ocete.. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Znam tacno koji si gledao gde ih uporedjuju u UT 2003 i PC ima skoro duplo veci frame rate. Otprilike je isto bilo i za PS. E fora je u tome sto su to bili G4 CPU-ovi. Sada je prica sa novim C2D totalno drugacija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts