Jump to content

El ima neko USB FLOPPY na 24h ?

fatboy

Recommended Posts

Da, HP laptop ne mogu da bootujem i stavim novi WinXP jer glupi model HDD-a unutra trazi

one drajvere pri bootovanju sa XP CD-a.... disketu imam ali floppy naravno ne jer je Lap noviji model...

Alp neko ima na zajam samo da bootujem WinXP pa vracam oma... ILI ako zna kako da na neki

drugi nacin resim to ???

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Ivan je u pravu što se tiče flopija. Zašto ne instaliraš XP koji si dobio uz njega (ako si ga uopšte dobio [boom2] )? Moj ti je predlog da ne instaliraš desktop varijatnu XP-a na LT jer on nema sve što ti treba, pogotovo za optimizaciju potrošnje. (Meni je konkretno baterija mnogo kraće trajala sa takvim sistemom).

Nadam se da ćeš rešiti problem. Pozdrav

ne može da instalira windows jer mora da ubaci drajver za HDD kontroler na disketi, a flopi drajv nema.

neko rešenje bi bilo da slipstream-uješ neophodni drajver u instalaciju windowsa, pa da takvu instalaciju snimiš na cd i instaliraš. vidi da li ima nešto korisno na ovom forumu, a ako ne, guglaj nlite, slipstream, hdd controller drivers... ipak si profesor, snaći ćeš se.

ili instaliraj linux ;)

Da, HP laptop ne mogu da bootujem i stavim novi WinXP jer glupi model HDD-a unutra trazi

one drajvere pri bootovanju sa XP CD-a.... disketu imam ali floppy naravno ne jer je Lap noviji model...

Alp neko ima na zajam samo da bootujem WinXP pa vracam oma... ILI ako zna kako da na neki

drugi nacin resim to ???

Predpostavljam da si pokusao da instaliras xp sp2 ? Ono nisam se davno sigrao sa instaliranjem istog ali mislim da bi on trebao da protrci bez problema ako je noviji lap = noviji sata kontroler

pa ne možeš da instaliraš windows na hard disk ako ga instalacija ne vidi, a neće ga videti ako nema drajver za kontroler. zato moraš da ubaciš disketu sa drajverom u toku instalacije, ili da slip-uješ drajver u instalaciju.

Slipstream je najelegantnije reshenje i radi se veoma lako iz nlite-a. Zezao sam se sa time poshto sam imao 10 kompova sa istom konfiguracijom na koje sam trebao da instaliram jedne te iste programe - toliko sam nabudzio u instalaciju windowsa da su mi se i drajveri za grafichku, zvuchnu, office i adobe creative suite instalirali sa diska bez da pita bilo shta - znachi stavish dvd i posle sat i po vremena dobijesh gotov komp :)

А в чем сила, брат?

ja iz nekog razloga nisam uspeo da slipujem drajver za sata kontroler, pa sam svejedno ubacivao disketu. a i drajver za zvučnu sam nešto izbananisao, pa su mi zamenjeni levi i desni kanali. i to me mrzi da sredim već godinu dana, lakše mi je da stavljam sluške naopako :)

koje ste banane, pitao sam el ima neko USB Floppy.... i DA, vidi ga Lap prilikom

bootovanja... samo treba ukljuciti jednu opciju u biosu ;) Za drugo se ne brinite, tako je i lik koji mi je prodao Lap instalirao, tako cu i ja instalirati...

Samo mi nadjite fakin USB FLOPPYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYyyyyyyyyyyy...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

koje ste banane, pitao sam el ima neko USB Floppy.... i DA, vidi ga Lap prilikom

bootovanja... samo treba ukljuciti jednu opciju u biosu ;) Za drugo se ne brinite, tako je i lik koji mi je prodao Lap instalirao, tako cu i ja instalirati...

Samo mi nadjite fakin USB FLOPPYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYyyyyyyyyyyy...

ako hocesh sutra popodne da ti dam pa da mi vratish u chetvrtak, cimni me na pm