RaveN Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Instalirao sam neke drajvere i naravno neshto sam sjebao i sad nece da se podigne sistem, restartuje se pre welcome screena. Probao sam da reinstaliram win ali kad ubacim win disk [ butabilan ] stane na 33min i ne mrda.Onda sam skinuo neki drugi winxpsp2 sa neta, narezao na cd [ po upustsvu za pravljenje boot cd-a ] i kad bootujem sa cd-a on nece da pokrene instalaciju nego trazi neki asms fajl.Imate li neki predlog kako da sacuvam podatke a da ne vadim hard, ili formatiram fala :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 ako hoces da reinstaliras win, moras da formatiras e sad, pitanje je da li moras da ga formatiras probaj pokrenuti safe mode i pomocu system restore vratiti se na period kad je sve radilo takodje bi trebalo da ti pokaze meni pri butovanju ako je prethodno bilo neuspesno, tu treba da izaberes last known good configuration, ako ti ne pokaze drmaj f8 (ili f9) pa ce ti pokazati Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Ako imash neku win instalaciju chistu,znachi bez sp1/2/3 probaj prvo nju da instalirash a posle naknadno upgrade-uj na sp2/3 Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 (edited) Probaj da uradis repair os da vidis da li funkcionise i odakle ti ideja za sp2 kada provereno baguje Edited December 4, 2006 by igorivan Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 lol Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Ako imash neku win instalaciju chistu,znachi bez sp1/2/3 probaj prvo nju da instalirash a posle naknadno upgrade-uj na sp2/3 .. Probaj da uradis repair os da vidis da li funkcionise i odakle ti ideja za sp2 kada provereno baguje ... Jesam obecao sebi da necu hejtovati omladinu, ali uzmite obojica dugacke siljke i ubodite se kroz jezike i stopala. Ravene najprostije ti je da odneses hdd na drugi komp, kopiras sta ti treba, formatiras svoj hdd, podelis na 2 particije, instaliras win, vratis backup. a posle podatke cuvas na 2goj particiji. nabavi ispravan CD i vozi Ovo sto stane na 33 posto je ili neispravan cd ili bad sector ili memorija ili cd citac. Mene su u zivotu svaka od ove 4 stavke jebavale lepo. A sem toga prepeglavanje windowsa bez formata je glupo i nece ti nista pomoci. ako hoces da reinstaliras win, moras da formatiras e sad, pitanje je da li moras da ga formatiras Objasni i ti ovu zatvorenu petlju. Znaci ljudi prekinite da bulaznite, idite ucite nesto, ode zemlja u kurac Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 (edited) SP 3 ne postoji. DA,postoji slobodno proveri imam ga od pre 4-5 dana,svrati do Jagodine i dacu ti disk @f4ts0:Izvini Bile Gejtsu,necemo vishe... Edited December 4, 2006 by ManGash Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 DA,postoji slobodno proveri imam ga od pre 4-5 dana,svrati do Jagodine i dacu ti disk @f4ts0:Izvini Bile Gejtsu,necemo vishe... prekini pisati, ukopavas se sve dublje. Evo, batalimo baroniju oko sp3. recimo da postoji. Ajde objasni zasto je bolje instalirati xp bez sp pa tek onda sp jedan po jedan. Mislim microsoft legalno prodaje svoje OS-ove sa zadnjim SP-om. Ajde objasni zasto to ne valja, pa cu ti dati kome da se javis mozda dobijes bre posao tamo. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 igore, pusti decu da lupaju. rekao si da lupaju pa ako neko i pored toga posluša njihov savet, tako mu i treba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Vidi taj problem lupanja je mnogo gori "od pusti da lupaju" Ubacice sebi u glavu da nesto znaju. Onda ce jednog dana kad bude trebalo da se radi, odbiti posao od recimo 20000 (slucaj iz bgd) jer znaju o kompovima. I imacemo armiju lezilebovica i zgubidana :) A ne znaju skoro nista. ja kad sam 2-3 puta odvalio na benchu, zahvalio sam se ljudima nakon sto su mi pojsanili. Ovaj umesto da kaze :" dobro lupam, ne postoji sp3 i ne znam bre da instaliram win" pise :"necu vise bil gejtsu" . tuga. A vrhunsko umece mu je da patchuje war3. A, jesam pun hejta :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 (edited) prekini pisati, ukopavas se sve dublje. Evo, batalimo baroniju oko sp3. recimo da postoji. Ajde objasni zasto je bolje instalirati xp bez sp pa tek onda sp jedan po jedan. Mislim microsoft legalno prodaje svoje OS-ove sa zadnjim SP-om. Ajde objasni zasto to ne valja, pa cu ti dati kome da se javis mozda dobijes bre posao tamo. Ovako poshao sam sa pretpostavkom da chovek nema original,shto je logichno jer ovde samo pravna lica i snobovi imaju original Windows. Tako da vecina ovdashnjih XP instalacija sa nekim od service packova je uglavnom nechiji hand-work.Evo ja recimo imam WinXP instalaciju sa entachovanim sp2 koja je sasvim ok,ali sam vishe puta naleteo na svakojake WinXP instalacije koji usled verovatno loshe implementiranog sp nece da se instaliraju,tj dodju do neke tachke gde baguju(shto je moguce da je i do bad sektora na disku,ali uzmimo sve u obzir).Iz toga razloga sam choveku preporuchio da uzme neku stariju Insatalciju Xp-a koja je verovatno ok,a zatim da naknadno u 5 minuta posla instalira sp2. Ne necu da pominjem sp3 koji mi je pre par dana jedan prijatelj,prof. informatike,pozajmio da ga instaliram,poshto stvarno ne zelim da se raspravljam sa svojekakvim umishljenim likovima sa RuR foruma.Mada ne verujem da je official verzija... A "lezilebovici i zgubidani" nastaju bash od takvih seratora i prosipacha pameti koji ceo zivot zive u ironiji da su pametniji i bolji od drugih umesto da malo stanu i pogledaju sebe,jer da se tebi svidja tvoj zivot ti bi imao pametija posla nego da hejtujesh ljude po forumu,kao da su ti oni krivi shto nishta nisi jebao vec duze vreme.Ako ti je zemlja otishla u kurac slobodno idi odavde jer takvi nam i ne trebaju... Edited December 5, 2006 by ManGash Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Lol kakav zgubidan :) Profesor informatike FTW11!! Dao ti je autopatcher sa digitalovog diska verovatno. No vazno da je sp2 "entachovan". Sve u svemu, i dalje tvrdim da je bolje da jos malo gurnes prakse u glavicu. Ali svi vi koji imate originalni windows ste snobovi :)))) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravaa Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 to se popularno zove "puko win". i sad cu ko papagaj da ponavljam sta je pertu rekao, i u pravu je, odnesi negde hard, prekopiraj podatke, format c:, novi win i udri. jedino resenje... bas mi se desilo to pre 2 meseca. bio sam utucen :(( i da, ja imam original windows na lapu :))) ja sam snob Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 LOL imash lap,snobe!!! :))) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Savke, cuti leba ti, svoju pamet si pokazao na vishe foruma nebrojano puta Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Shta bi ja bez tebe lendere... Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 taj "sp3" je kolekcija zakrpa koje su izašle posle sp2 sa bat procedurom koja ih instalira, samo je neki kinez/rus/geek bio kreativan prilikom davanja imena. mnogo lošija verzija autopatcher-a (koji za početak "zna" koji su patch-evi već instalirani pa ih preskače) zapravo. za sve ostalo si se nalupao ko maksim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 oK... Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted December 7, 2006 Author Report Share Posted December 7, 2006 Ravene najprostije ti je da odneses hdd na drugi komp, kopiras sta ti treba, formatiras svoj hdd, podelis na 2 particije, instaliras win, vratis backup. a posle podatke cuvas na 2goj particiji. nabavi ispravan CD i vozi e sve lepo prodje da instalacije wina ... i tu koji god win ubacim ... kad pocne instalacija ... pishe ono 39min left ... a nekad izbaci poruku da treba cd ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 Pa jel imas ispravan CD? Ako imas provereno ispravan cd, i ako trazi cd/prijavljuje cannot copy file i slicno, jako je moguce da je memorija. Mozda i HDD, ali meni se cesto to javljalo zbog losijih memorija (poruke tipa cannot copy file...) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted December 8, 2006 Author Report Share Posted December 8, 2006 problem je reshen tako shto je jedan on win cd-ova naprasno proradio. hvala svima pa i ovim nubovima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Objasni i ti ovu zatvorenu petlju. Znaci ljudi prekinite da bulaznite, idite ucite nesto, ode zemlja u kurac ako hoces da reinstaliras win - moras da formatiras sad pitanje je da li moras da formatiras - u smislu da li je neophodna reinstalacija win da bi se resio problem ajde malo razmisli pre nego sto bacis hejt, mkay? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts