Jump to content

Neverwinter Nights 2

voodoo_

Recommended Posts

Nisam, na?ao sam neku komandu dm_jumptolocation ali kad kod poku?am bilo koje koordinate, javi mi ne?to tipa "ne mo?e? da se teleportuje? na mesto stolice/kutije/itd"

LOL NUB! Don't you know?

owned_furniture.JPG

[:D]

Par utisaka... sp0ilarz warning.

Nervira me shto je za sada cela igra previshe skriptovana. Nema dovoljno slobode, ne moz' chovek da se razmahne kako treba uopshte. Malo vishe opcija u kojima jednostavno mozesh da oterash nekog u pichku materinu i kazesh "odo' ja sad tamo, a vi si jebite mater chamuge" bi bile sjajne. Npr. kad sretnesh Neeshka-u, shta god rekao - zavrshice se vas troje protiv njih. Chak i ako u dva navrata kazesh kako nemash nishta protiv da je ubiju i da si chak spreman i da pomognesh ako treba. [:)] Setimo se BG2 i situacije sa Viconia-om. Zashto i ovde ne bi postojala takva mogucnost. Lame... [V] Kad smo vec kod Neeshka-e, onaj deo kad imitira Helmovce je priceless! [:D] Definitno je moram zadrzati u druzini neko vreme... Patuljak je skroz klishe u smislu toga kakav mu je "personaliti" [:D] i to je po meni dobra stvar. Upravo takve ih volim. :))))) Shto se tiche njegove ambicije - zabavno sa potencijalom da bude josh zabavnije kad stignem u NW, pod uslovom da su odradili stvar kako treba. U nadi da ce se igra malo vishe "otvoriti" kako budem dalje odmicao...

Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika.

Pr0 wifebeaters know.

Never give up. Never give in.

Nemam pojma. [:D] Smeshna Obilivon slichica, zar ne?

Josh par stvari... kamera je vr', pogotovo "top down" daleko bolja od one iz prvog NWN-a ili bilo kojeg 3D CRPG-a koji sam probao. Samo josh da se ne zaglavljuje povremeno na odredjenim mestima i bila bi bukvalno savrshena. Nebitno, chak i kad se zaglavi, dovoljno je samo preci na neki od preostala 3 moda ili se pomeriti preko tastature i nema problem... pod uslovom da niste u borbi. [:D]

Takodje mi se dopada shto za sada (lvl 5) i sa izuzetkom jednog oruzja koje je za sada prejako igra nije u ph4t l3wt fazonu. Imam mozda 2 stvari koje su +1, 2 ili 3 item-a koja malo budze neki skill + mozda josh dva takva koje nisam mogao da koristim i josh 2-3 koja imaju neki maltene beskoristan special ability. Nazalost, po svemu onome shto sam chitao, to ce se verovatno u najskorije vreme promeniti i do 7-8 nivoa svi ce imati bar +2 u svakom slotu... [}:)] Smor. [:(] Kada ce da shvate - D&D =/= WoW. Da ne prichamo o tome koliko bi crafting (koji, koliko za sada provaljujem izgleda relativno interesantno) bio zanimljiviji kada ne bi u svakoj drugoj prodavnici/tamnici troshili na/nalazili 10x bolje stvari od onih koje mogu da se naprave. [xx(]

Edited by Wulfgar

Pr0 wifebeaters know.

Josh utisaka i teshkih spojlarza...

Znachi, sad su ga bash preterali. Fort Locke. Probao sam iz zajebancije da predam komandanta Tan-a (Tam-a?) onom ghay-u Valisu. Kao i sa Neeshka-om, shta god rekao i uradio, na kraju morash da se udruzish sa Tan-om. Bezveze. Taman sam se ponadao da ce da valja. Skroz je bilo moguce izvesti da se Tan strpa u zatvor ili shta god, a da igrach nastavi dalju saradnju sa Valis-om. Pa imao sam u tom trenutku i quest od njega, da reshim problem sa banditima. Zashto nije moglo da se odradi tako da pomognem Valis-u i da onda nastavim dalje? Ako se dobro secam, sa tim celim sranjem ne morash ni da se drndash uopshte, mozesh odmah da nastavish dalje i da ih ostavish da se valjaju u svojim govnima? U svakom sluchaju, bleeh. Bash ih ne bi nishta koshtalo da su dozvolili jedan takav, za dalji tok igre verovatno ne narochito znachajan izbor. Za Neeshka-u josh i mogu da skapiram, vec duze vreme u Bioware-ovim (i sada u Obsidian-ovim) igrama odrzavanje jebenih NPC likova zivim zarad nekog jadnog in-game cinematic-a ili par redova dijaloga je vaznije od smisla i uzivanja u igri, ali zar zbog onog lika, koga verovatno necemo vishe ni videti nakon shto napustimo Fort, da se igra stavlja na prugu? Prosto ne mogu verujem da ce svaka slichna situacija u igri biti reshena na slichan nachin... to bi bilo zaista jadno.

Dalje, ako situaciju reshish mirno, kroz razgovor tj. upotrebu speech skill-a, dobijash manje xp-a nego kad se situacija reshi borbom. Takodje, ne dobijash ni ph4t l3wt. Vec drugi put da to primecujem u ovoj igri. Loshe, loshe, loshe... Elementarna mehanika u jednoj RPG igri nalaze da se XP dobija za reshenu situaciju, a da pristup situaciji u potpunosti treba da zavisi od igracha. Favorizovanjem fighter-skog pristupa ova igra sebe potpuno nepotrebno svrstava u more slichnih retardiranih naslova. Zashto rade takve stvari? Samo je trebalo da povecaju XP za mirno reshenje i eventualno ponude Valis-ov oklop kao nagradu i bilo bi izjednacheno.

Ako mi se ishta dopalo u celoj stvari onda je to ovo. LOL NEVAR BETRAY!1!!1 [:D]

Pr0 wifebeaters know.

Da, chuo sam da postoji kritichni "G00d vs Teh EebL!!!" izbor. Voleo bih da takva mogucnost postoji i na nekoj manjoj skali, kao npr. u onoj situaciji koju sam pomenuo. Sad kad sam malo razmislio, imam josh jedno pitanje. Zashto mi igra uopshte nudi izbor koji kurac kad se na kraju svodi na isto?! Chemu dodatni red dijaloga ako on nichemu jebeno ne vodi sem istom rezultatu? Jebeno retardirano. Ne mogu da verujem da imaju muda da serviraju neshto tako jadno, pogoto imajuci u vidu da su chak i nesrecni KotoR-i imali uvek makar good guy i bad guy varijantu izvodjenja stvari (i povremeno shizofrenichni sadista... moja omiljena ;D), a u ovoj igri koja podrazumeva Lawful, Neutral, Chaotic, Evil i Good (i njihove kombinacije) alingment-e ponudjena je samo jedna opcija!?

Ah da, umalo da zaboravim, josh jedna stvar - ako trazish pare onda si zao. OK, pomoci cu ti, uchinicu ono shto treba, shto je pravedno i lepo, izlechicu te, sjebacu loshe momke umesto tebe, a onda cu se vratiti i da ti ga malo blajznem... ali ne lezi vraze! Pre nego shto odem putem svojih moci diplomatije cu da ti iznudim 100 golada! Ha! Kladim se da to nisi ochekivao! Look at me ma', I am sooooooo evil... muhwahahahaha! Totalno sam pomogao svima i ispravio sve nepravde i taman kad su mislili da je kul, ja sam im trazio pare! Pogledajte ih, skroz su se razocharali u mene! Errr... vazi. Bash se sad osecam kao zli genije. Teh roleplay!

Jebena sramota... 'ladno mi se vishe ni ne igra. Samo kad pomislim na igru, uvati me muka. [V] Mis'im, nastavicu da igram verovatno, ali ako se nastavi sa ovakvim sranjima... chemu?

Molim vas neka mi neko objasni da sam ja u stvari taj koji je zajebao stvar i da sam propustio neshto... alternativa je jednostavno isuvishe deprimirajuca. [V]

Edited by Wulfgar

Pr0 wifebeaters know.

mislim ne bih da vas razocharam ali vlasnici ad&d licence su krivi za dosta toga... WotC (www.wizards.com) jednostavno uslovljavaju developere mnogo chime kada im prodaju licencu... a to su jasno odvajanje dobra od zla, nema psovki, nema golotinje, crkva ne sme da se dira, nema ubijanja dece i tome slicno.... i-d-i-o-t-i-z-a-m, nije ni cudo sto je bioware odlucio da ne pravi nista direktno sa ad&d-om vec da osmisle svoj slican sistem (vidjen u kotoru 1 a posle naravno i u 2)... mislim zasto ne mogu da budem prljavi fallen paladin koji ce da pljune svesteniku pod noge i da odvoji masnu debelu konobaricu ako za to ima skilla :P

a wulfi to da je trazenje para zlo mogao si da nauchis u prethodnim bio igrama, ako si ih probao

btw jel se dobijaju negativni poeni ako koristis diplomacy za uzimanje para

a i totalno ste me razocharali da ne mogu da se prave dobre stvar craftingom, bas ulozish dosta poena tu :(

a dijalozi izgleda nisu mrdnuli dalje od nwn1, isti problemi su i tada bili to sto proca wulfi.... kmeeeeeeeeeeeeee.....

edit> vodoo igras li patchovanu verz?

fallout_table.gif

mislim ne bih da vas razocharam ali vlasnici ad&d licence su krivi za dosta toga... WotC (www.wizards.com) jednostavno uslovljavaju developere mnogo chime kada im prodaju licencu... a to su jasno odvajanje dobra od zla, nema psovki, nema golotinje, crkva ne sme da se dira, nema ubijanja dece i tome slicno.... i-d-i-o-t-i-z-a-m, nije ni cudo sto je bioware odlucio da ne pravi nista direktno sa ad&d-om vec da osmisle svoj slican sistem (vidjen u kotoru 1 a posle naravno i u 2)... mislim zasto ne mogu da budem prljavi fallen paladin koji ce da pljune svesteniku pod noge i da odvoji masnu debelu konobaricu ako za to ima skilla :P

Ma jasno je to za WotC, ali ne bi oni prekrshili pravila ako ti dozvole da udruzish sa nekim drugim likom? Nikad nije bilo da ti apsolutno morash da budesh dobar lik. Igre jesu uglavnom pravljene oko "chosen one to find the path out of the dark" priche, ali imao si uvek kol'ko-tol'ko izbora... ili nisi imao izbora uopshte! A ovde kao imash mogucnost koja nigde jebeno ne vodi. Lucas ima josh strozija pravila, oni chak ni krv nisu dozvolili, jebote secam se - shibam lika machem, a iskachu mu varnice iz tela. :PPPP Medjutim u KotoR-ima si uvek imao sith-ovski nachin izvodjenja quest-a ili uopshte bilo kakva situacija u igri je mogla da se reshi na dobar i zao nachin.

A papci iz Bioware-a rade Dragon Age i Mass Effect ne zato da bi uzivali u slobodi da naprave igru kako zele vec da bi napravili ista sranja koja su pravili i ranije minus pare za licencu WotC-u i Lucas-u.

a wulfi to da je trazenje para zlo mogao si da nauchis u prethodnim bio igrama, ako si ih probao

Kamo srece da nisam... nemam nishta protiv da trazenje para i bude zlo, ali to ne sme biti jedino nachin da ti budesh zao u igri. To je prosto retardirano.

btw jel se dobijaju negativni poeni ako koristis diplomacy za uzimanje para

U kom smislu "negativni poeni"? U pojedinim prilikama ako trazish pare ili vishe para dobijash evil poene, ako si na to mislio?

a i totalno ste me razocharali da ne mogu da se prave dobre stvar craftingom, bas ulozish dosta poena tu :(

Ne znam da li sam se dobro izrazio kad sam prichao o crafting-u...

Stvari koje mozesh da napravish izgledaju dobre, i interesantne i ceo sistem izgleda kao da bi zaista doprineo igri - pronalazenje recepata, komponenti, kombinovanje itd. + izgleda da postoje i neki item-i za koje ne nalazish recepte u igri nego morash sam eksperimentisanjem da izvalish shta bi mogao da dobijesh... ali chemu? Evo npr. nashao sam bio neku knjigu recepata prekjuche koja pokazuje kako se prave neki item-i koji daju +3 na skill. Super, samo shto sam juche nashao item koji daje jebenih +5 na skill. I verovatno cu ih naci josh. Shto onda da budzim skill koji ce izgleda biti potpuno beskoristan?

a dijalozi izgleda nisu mrdnuli dalje od nwn1, isti problemi su i tada bili to sto proca wulfi.... kmeeeeeeeeeeeeee.....

Zapravo, dijalozi su puno mrdnuli od NWN-a. Ozbiljno. To je jedna od stvari koja mi se najvishe svidja. Problem nastaje kad dijalog nema za posledicu logichan sled dogadjaja vec idiotski railroad koji sam opisao u pretproshlom postu.

Edited by Wulfgar

Pr0 wifebeaters know.

mislim zasto ne mogu da budem prljavi fallen paladin koji ce da pljune svesteniku pod noge i da odvoji masnu debelu konobaricu ako za to ima skilla :P

Fallen paladin postoji u ekspanzijama i zove se Blackguard.

edit> vodoo igras li patchovanu verz?

Da, od početka.

iz ove perspektive

dijalozi su sranje. tacka

cim ti je u njemu omoguceno da izaberes svaku opciju to je sranje.... jer u toku dijaloga ako izaberes jedno pitanje koje se sa neke moralne strane kosi sa nekim drugim, oni treba da budu iskljuchivi.... a ne kao npr prvo opsujes npc-a a posle ga pitas imas li sta da mi das za pomoc na mom putu u never... meh bre, ako me razumete... nemas utisak da imas dijalog, ne moras da pazis sta pitas jer ce ti svejedno biti dostupne sve opcije... nema tih finesa koje sam ocekivao...

fallen paladin postoji ali ne moze da uradi nesto slicno sto sam naveo, to i jeste poenta

jesi li u nwn-u, balduru, toee, mogao da budes totalno zao ? jesi li mogao da pobijes ceo grad? mislim zar je toliko tesko napraviti rpg u kojem mozes nekog npc-a da ubijes ako to zelis...na dobro...

ipak je ovo totalno linearna igra i kao takva moras da joj oprostis neke stvari :)

fallout_table.gif

Shto se tiche dijaloga, moracemo da se slozimo da se ne slazemo. [:)] Meni su dijalozi jako dobri. Odlichno su napisani. U jednom trenutku u igri sam chak zastao i pomislio: "Jebote, kako su dobro ovo odradili!". I pritom ne mislim samo na upotrebu speech skill-ova, vec na to kako se razgovor zapochinje, kako teche i kako se zavrshava. Nekako mi je deluje skroz prirodno i uverljivo. A pritom nisam ni odmakao daleko u igri i pretpostavljam da najbolje stvari u tom smislu tek predstoje.

a ne kao npr prvo opsujes npc-a a posle ga pitas imas li sta da mi das za pomoc na mom putu u never...

Koliko se secam, takav tok razgovora je moguc samo sa ochuhom. I meni je imalo smisla. Ipak on tebe cima da uradish neshto shto mozda ne bi zeleo. Razumljivo je ako hocesh da mu stavish do znanja da bi mogao malo da sidje sa oblaka i razumljivo je da ochekujesh svu pomoc koju moze da ti pruzi. Ako si mislio na neshto drugo, soreh i zaboravi. [:I]

Na drugim mestima sam primetio da ako fail-ujesh speech skill check, vishe ne mozesh da vodish razgovor u tom pravcu, dok si u KotoR-ima mogao da vrtish do besvesti. To mi se ovde dopada i nadam se samo da ce se nastaviti tako.

Voleo bih da neki put fail-ujem intimidate i da me baja umesto odgovora pojuri sa topuzom... to bi bilo tako kul. [:D]

jesi li u nwn-u, balduru, toee, mogao da budes totalno zao ? jesi li mogao da pobijes ceo grad? mislim zar je toliko tesko napraviti rpg u kojem mozes nekog npc-a da ubijes ako to zelis...na dobro...

U NNW-u nisi mogao ni da target-ujesh NPC likove koji nisu hostile. [:)] A ne mozesh ni ovde...

U BG-u si mogao da ubijesh koga hocesh sem NPC likova koji su kritichni za prichu. U stvari, malo kenjam, u BG2 recimo svi likovi koji su bili kritichni za prichu morali su biti kat-tad ubiveni, tako da je to tu malo bolje funkcionisalo, makar naizgled. [:D] Kompanjone si mogao 'ladno da poubijash (sem Imoen na pochetku), chak je dolazilo do toga da si neke i morao da ubijesh ukoliko bi se stekli odredjeni uslovi. Morrowind si mogao da zavrshish chak i ako roleplay-ujesh Charlie Manson-a na loshem acid tripu... Shta je sve u Fallout-u jebenom moglo bolje da se ni ne podsecamo...

ipak je ovo totalno linearna igra i kao takva moras da joj oprostis neke stvari :)

Ne. Ja sam neprikosnoveni gospodar pralina i ne moram da uradim nishta shto ne zelim.

Meh, u principu, sve su one krajnje linearne, ali iluzija je bitna. [8D] I razlichiti putevi do istog cilja. To bar mogu da mi daju... PS:T je jedan od najlinearnijih CRPG-ova ikada, ali svejedno je i jedan od najboljih. Nikada se u toj igri nisam osecao ni upola skucheno i bez opcija kao u ovoj...

No dobro, necu vishe da kenjam, zna voodoo gde zivim. [:D] Makar dok ne pruzim igri josh koju shansu...

Edited by Wulfgar

Pr0 wifebeaters know.

Poenta je da se obe reklamiraju kao RPG igre, neshto shto NWN definitivno nije. Za NWN2 josh ne mogu nishta da tvrdim.

btw pokushaj da nekom drugu koji gotivi avanture poturish NWN kao takvu. Zatim pokushaj da ga podsetish da si mu drug dok bude davio zivot u tebi. Trebace ti ekstremno visok diplomacy, ne zaboravi da equip-ujesh Cloak of Nymph! [:D]

Edited by Wulfgar

Pr0 wifebeaters know.

E sad neka mi neko objasni nesto:

Skinuo sam Neverwinter.Nights.2.©.Atari.CLONEDVD-PROCYON sa neta, 6 giga veliki, i sad u njemu ima pro-nwn2.rar fajlovi koji kad ekstraktujem prvi lepo se sve ekstraktuje u jedan folder kao iso fajl i sad kad ga stavim u DT (najnoviji naravno) sa svim emulacijama on jednostavno NE VIDI taj drive, ko da nema nista u njemu!?!?

Wtf should I do :((

help meh igra mi se :)