bolkonski Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Dobro, mozda sam preterao kada sam rekao komedija. Ono na sta sam ja mislio to je na citaoca, dakle na nekog ko je ziveo u Rusiji za vreme totalitarnog rezima i na nekog ko je ziveo u Engleskoj u cijoj novijoj istoriji toga nije bilo. S obzirom na to o cemu govori Orvelov roman, njegova poenta i sustina, je nesto sto je kao sto rekoh, npr. u Rusiji vec postojalo. Nije ovde rec samo o Solzenjicinu nego i o masi drugih pisaca (osim toga naveo sam Rusiju kao primer jer je Staljin ovih dana jako popularan, mogao sam da kazem Kina, jer i tu imamo pisce kao sto je Gao Sidjijan). Orvel je napisao knjigu 1948. pre koje smo u Rusiji vec imali cistke '33. a pripremale su se nove. Samo pre '48. imas Babelja, Florenskog, Mandeljstajma, Piljnjaka, Bulgakova, Belog, Pasternaka, Cvetajevu... Mozda logika i nije neka, ali ja nisam pljunuo po Orvelu, samo sam rekao koliku tezinu za mene ima ta knjiga. Uostalom i mu smo ziveli u totalitarnom rezimu. Moje misljenje je da je 1984. dobra knjiga koju treba procitati, ali sam primetio da je ljudi dizu u nebesa, pa ko velim da malo spustimo loptu. Ocigledno je da nisam dovoljno sazreo. Lepo kazem, slusajte Koleta. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 (edited) Ajde, ajde, nemojte da ste na kraj srca. Treba slusati Koleta. Uostalom siguran sam da si ti kompetentan, tako da ne bih vise da se mesam i blamiram. Ne tvrdim da sam ja kompetentan, samo mi se ne dopada taj stav, koji pretpostavlja bezvrednost dela koja ne pripadaju ruskoj knji Edited October 8, 2006 by Ivan_tm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 tako je deco, slushajte boleta kad kazhe da slushate koleta =o)) ja sam se pre 3 i kusur godine pomirio sa chinjenicom da se skoro nikad necu slozhiti sa boletom po pitanju knjiga...malo manje neslaganja kod filmova...i zachudjujuce mnogo slaganja kod serija (mada je i tu voli da odvali nebalansirano =o))...i jednostavno ne troshim energiju za ovakve rasprave...stednja bajtova je dobra stvar =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted October 9, 2006 Author Report Share Posted October 9, 2006 A bash Marvel, a? :) predpostavljam da sam neshto loshe rekao :) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 @laza & coka: nemate pojma, papci @topic: dobar je film Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki  22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah  13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 predpostavljam da sam neshto loshe rekao :) Samo pogreshno. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 ok je film mada me je smorilo shto sam gledala neku loshu kopiju Quote oO Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 skroz je dobar film ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boba Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Film je sasvim ok, ali sve ekranizacije stripova su u senci Sin City-ja.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts