Jump to content

Pitanje u vezi sa gothicom 3

Beli Eurokrem

Recommended Posts

Zdravo dobri gejmeri :)

Nestrpljivo ishchekujem gothic 3 ,pa bih na vreme da se raspitam kako ce ga podneti moja konfiguracija

Amd Athlon 64 3000+

Ati Radeon 9600XT (omega drivers)

1024 Ram

Asus k8n deluxe

Obicno mi ljudi govore " uu dobra konfiguracija,radice ti fino" ..uglavnom pokrecem vecinu igara makar na mediumu,ali npr Oblivion na mediumu imam fps nekih 12-13 ...jedino ako ga spustim na 640x480 i stavim low/medium detalje,klizi...tako da se bojim da ne bude slicnih problema sa G3

nadam se da su malo smanjili hardversku zahtevnost u odnosu na oblivion

zasto je nevolja, bice dovoljna 7600gt agp, ako to ne nadje mozda iskopa neku 6800 varijatnu jedino sto su agp skuplje varijante sada, pa ne znam koliko se isplati, mozda ako mozes plochu da zamenish uz neku sitnu doplatu onda bi trebalo da mozes uzeti istu grafiku sa novijom plocom sa sve PCIE

fallout_table.gif

Ja sam samo zbog ove navale novih naslova koje vredi igrati promenio PC.

stari:

AMD Sempron 2800+

Fx5600 256/128

1024 DDR

K7N2 Delta

novi:

Intel DualCore 2.66GHz

7600GT 256/128

1024 DDR2

GA-945PL-S3

Naravno sad nemam para ni za pivo, ali sam miran neko vreme. Osim ako ne dodju vanzemaljci pa donesu neki novu tehnologiju sa nekim novim standardom.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Jer sam sebi skaces u usta. Sad ces da das 170 e za graficku samo da bi posle 6 meseci kupovao ceo PC ponovo. Em je skuplja, AGP 7600gs je 170 e a PCI 7600gt je 130 e.

???

To je bilo pitanje, ne znam kako mogu sam sebi da uskacem usta ako pitam nesto sto mi nije jasno :)

ako nemas da das kintu i za plocu, a zuri ti se da uzmes novu grafiku, onda dileme stvarno i nema.

PCI 7600gt je 130 e.

ne znam odakle ti ovaj info :)

http://www.pcberza.co.yu/asp/price/group.a...p;producer=0026

7600 gt asus u agp-u je oko 200. 7600 gt asus u pci je oko 160 jura. ako mozes da se stripis neko vreme i da se skrpis za razliku do nove ploce sto ne bi trebalo da izadje preko 50ak jura (plus razlika izmedju kartica, naravno), to bi mislim bila mnogo bolja kupovina. jer kad god budes sledeci put menjao plocu zavrsices sa grafikom koju si preplatio i koju neces moci nikome da prodas

Moja situacija je sledeca: imam Barton 2600, A7n8x plochu i neku bezveze fx5200 karticu. Imam na raspolaganju oko 200 evra maximalno. Ako menjam plochu onda moram i novi procesor da uzmem jer nisam nasao neku plocu koja podrzava SocketA a da ima PCI express slot.

Tako da me u tom sluchaju izadje 160 evra za karticu + nova plocha + novi procesor. To bi me otprilike izaslo 300 evra, jer za staru plocu i procesor ne verujem da mogu da dobijem neku znacajnu kintu.

E sad, ja sam razmisljao o ovoj varijanti: da kupim Leadtek gf7600gt agp u Hrvatskoj za 190 evra, da na granici uzmem 40 evra pdv-a nazad i da je prenesem preko grane bez carine. Tako bi me izasla 150 evra.

Inace graficka mi treba hitno jer G3 izlazi za 13 dana [:D]

Ako imate neku bolju ideju bio bih zahvalan da kazete ;)

p.s. da li je velika razlika u performansama izmedju 7600gt pci express i 7600gt agp?

Edited by Gorath

pa svi ti govore da ako mozes da se strpish predji na pcie, sto pre to bolje (mada posle krece jurnjava za dx10 kartama, i tako u krug)

btw kakvo napajanje imas? posto taj 5200 radi i na 150w :) a 7600gt nisam bas siguran

mislim da na google odes lepo i vidis koliki su klokovi kod agp varijatne, nv ima obicaj da spusti klokove za njih iako vishe kostaju :(

fallout_table.gif