Jump to content

Mala Pomoc oko...

TrickStyle

Recommended Posts

Pozdrav. Imam trenutno neki problem(cic) pa da pokusam da pitam nekog sa RUR-a;

Ovako: Dopala mi je shaka Ati Radeon 9200 SE i ortak mi reche da mu baguje boja na ekranu. Ubacim ti ja, pogledam kad ono nesto izmedju plave i zelene boje non-stop. Cini mi se da fali crvena (ili je ostecena ne znam). Moje pitanje je sledece: Da li mozda neko zna kako bi se ovo resilo (daj boze da nije neki veci mehanicki kvar jer onda ne vredi) ili je vec imao iskustva sa ovakvim problemom? :))

Prvo sam pomislio da nije do monitora problem jer sam imao ranija iskustva sa ostecenim kablovima monitora pa se desavalo da se mora pomerati kabal kako bi se slika vratila; zatim sam probao "degauss" jer pomislih da nije mozda uporedno magnetno polje dovelo do ovog plavo-zelenog displeja. U Atijevom katalistu sve izgleda normalno, boje "kao" rade normalno itd itd. Naizged sve u redu. Pak, sve se svodi na to da je ipak Radeon krivac :D. Jednom sam negde procitao kad se ovako nesto desi - obicno se neki pin (br. 1) na grafickoj koji regulise crvenu boju valjda osteti ili nesto slicno ne znam....

Elem - ako imate neku ideju napisite (osim da nosim u servis naravno gde nikad nista ne znaju)..hehh

Obicno nemam problema u resavanju hardverskih zajebancija ali eto ova me zaintrigirala...

Eto zasto sam oduvek hvalio Nvidiu :))) (uvek sa Ati-jem neka sranja)

Unapred hvala.

Regards, Alexandar.

||If this be error and upon me proved, I never writ, nor no man ever loved. .:: Sonnet 116 ::. ||