Jump to content

Baldurs Gate II shadows of amn

dvnityCker

Recommended Posts

Inache jel nego primetio moje pitanje gore? :)

brate imas gugl za takve stvari

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dobro sad vec ima smisla to sto pricas. Ali prvi put si reko da si samo klikno na njega i da je odma crko, pa sam bio WTF !?

Inace, little advice for battles with spellcasters. Oni uvek napadaju najblizeg, i dovoljno je da tempirate sammonovanje kreatura odma pored castera, i to tako da cim jedan umre stvori se drugi. Ovaj proces ponavljati dok caster ne potrosi sve najjace magije.

Jedini slucaj gde nije pracen ovaj shablon je protiv Irenicusa na drvetu, gde on po deafultu baca ice storm na Imoen i Maze na glavnog lika.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

bs, kontam da ti drows na kraju ne bi ubili zenu da si im dao pravo jaje srebrnog zmaja.. i ja sam im dao lazno a potom im poubijo sve po gradu, pa tako kontam da je ta smrt osveta dark elfova do koje ne bi doslo da si saradjivao

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

brate imas gugl za takve stvari

U jebote,ne seri...A problem je da neko usput samo pomene "e to i to je zadnja verzija..."

Edited by ManGash

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

nije mislio nista lose. ali zaista, ne verujem da i HC BG igraci znaju napamet verziju igre. svi pogledaju na google kad im treba

bs, kontam da ti drows na kraju ne bi ubili zenu da si im dao pravo jaje srebrnog zmaja.. i ja sam im dao lazno a potom im poubijo sve po gradu, pa tako kontam da je ta smrt osveta dark elfova do koje ne bi doslo da si saradjivao

nije tako. probao sam sve tri varijante. ako izdas Phaerie i podrzis Matron Mother, onda Phaerie umire a Demon te otkrije pa te opet svi napadaju. Ako izdas Matron Mother a podrzis Phaerie, slicno samo sa obrnutim ulogama. Najbolja varijanta je da ih obe izdas i spases jajca, jer se onda mozes neopazeno izvuci iz grada.

A sad me zivo kopka za taj kraj sa Viconiom, mozda i predjem jos jednom cisto da vidim sta se tu dogadja

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

U jebote,ne seri...A problem je da neko usput samo pomene "e to i to je zadnja verzija..."

postoji zvanicni sajt...

Psycho' date='Jul 26 2006, 22:20' post='840717']

jer se onda mozes neopazeno izvuci iz grada.

laki su mi dark elfovi za ubijanje, a donose puno expirienca tako da sam ih poklao on my way out :)

btw dobar mi je komentar kad odbijem da spavam s Phaerie zbog Viconie (ne kazem da je Viconia nego neka druga), pa onda Vic kaze haha to je garant zbog mene, dobro je sto nisi, ubila bih vas oboje :))

ali minsc mi je najbolji s komentarima i kako je glup, kad edwin postane edwina pa ga lozi celu igru, tipa ko je ova riba u edwinovom odelu pored nas :))

btw kako ga vrati nazad da bude edwin?

Edited by dvnityCker

cekaj malo kako je postao edwina?! belt of maskulinity/feminity?

ja kontam da kraj sa viconiom je takav zato sto je nisam uspeo turnovati.

inace njen kraj nema veze sa underdarkom i fajtom sa drowima, nju su ubili dark elfovi iz njenog bivseg grada. mislim to ima samo u prici na kraju.

imas i cetvrtu varijantu za drow grad kako da zavrsis, izdas obe i das jaja demonu, i imas da biras nagradu, moc, snaga tako nesto, uglavnom ja sam trazio mocan predmet, pa mi je dao neki sugavi mac, te sam loadirao(mislim mac je odlican, ali ja sam tad vec imao takvu opremu da mi je mach bio smeshan)

ma spellcasteri su smesni za fajt, svi imaju isti smesni sablon, trigger koji aktivira tri protektivne magije, jedna koja ih stiti od magija lvl 1-3, ponekad mirror image i jos neka smesna magija, bacis im spell breach, to im srusi jednu od tih zastita, nebitno je koju, i sad ako je srusilo zastitu koja ih stiti od magija, rokas ga magic misslima i slicnim low lvl magijama, cisto da ne moze da iskastuje svoju magiju, ako mu padne druga zastita saljes fajtere na njega, jer realno, mag ne moze da nanese toliku stetu za malo vreme da ubije fajtera, ako je fajter pored njega, jer ne moze da koristi neke od najjacih magija.

magovima je dosta los al u igri, ja sam sa mojim wild magom, bukvalno ugazio sve najteze fajtove sam, znaci sklonim celu druzinu i idem sam. jeste nisam mogao melisan, i nisam mogao irenicusa zato sto oni zahtevaju opasnu fizicku snagu da ih roka, ali sve ostale, i firkriga i kangaxa i shanglara, sve sam ih solo sa magom.

kangaxx je bio zajeban zajeban, prizivao sam summone najjace moguce, da ga ubiju kao licha, a onda sma mu bacio dragon breath i oduvao ga kao demilicha

a shanglara, pa da kazemo to ovako, kad se pojavio stao je na 8 scull trapova i na 8 delayed blast fireball-ova, i nije mu bilo dobro.

inace jednom sam uspeo da u toku jednog time stop-a izbacam SVE magije koje imam(a racnajte slobodno koliko magija moze wild mage 39ti lvl imati, verujte mi dovoljno), znaci firkrig je pretrpeo toliki shok, kad je primio oko 400 dmg-a odjednom da mu nije bilo dobro(naravno prvobitno sam mu skinuo sav magic resistance)

ali uvek mi je bilo najsladje da me napadnu neki low level protivnici, ja bacim time stop, i prodje time stop i odjednom iz mene krene 8 zelenih kugli i svi se protivnici pretvore u prasinu...

no ubedljivo najsmesniji detalj mi je bio kad sam na nekog maga pokusao da bacim neku magiju mislim magic missile, no umesto da ga ta magija rokne, desio se magic surge i iz nebesa mu je pala krava na glavu i ubila ga...

vristao sam od smeha

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

edwin je postao edwina zbog onog skrola koji nadje na groblju.. pokusava da ga protumaci i kao protumaci ga i sad ce da kastuje neku opasnu transformaciju i pretvori sam sebe u ribu.. al kako ga minsc lozi je najjace :))

ja jos nemam time stop, koristim limited wish za to.. jel ima negde da se kupi ili nesto? koji je to lvl magija?

inace edwin kao edwina ima neke odlicne komentare.. jedan je kad ga posaljes negde ili po nesto da kaze "oh... labor will help" :)

Edited by dvnityCker

ja sam magnet za bagove :(

posle fajta sa dizztom ne mogu ni da sacuvam ni da restujem.. gde god isao i sta god radio.. .autosave radi however...

ajde par saveta za kako dalje. trenutno mi se druzina sastoji od

ja (kensai)

minsc

keldorn

viconia

edwin

imoen

e sad, hocu neke radikalne promene da uvedem, jer sam iskovao fromvyer (valjda se tako zove), imam gessen luk, imam neki sto ispaljuje fantomske metkove, imam neki dobar crossbow brz koji je ubitacan uz one boltove sto stunuju, iskovao sam onaj halberd i sve to nema ko da nosi.. sto je prava steta, jedino imoen moze kao sa lukom.. sad ja sam mislio da umesto minsca ubacim kurgana, zbog fromvyera i mazzy umesto imoen zbog luka i strele, ne bih minsca da teram, ali lilacor je sad vec slab mac, a nisam dobio ni jedan drugi koristan, a necu da mi ovi itemi propadnu.... sta mislite?

mislim da:

gessen: je sranje

cromfayer: je odlican, ali ti nije neophodan

llacor je fantastican mac, koji sam furao do tob-a i veruj mi, bolji ti i ne treba

nego izbaci ti lepo imoen, ubaci valygira i uzmi celestial fury, i sa tim macem ces nadoknaditi i gubitak cromfayera i gubitak gessena.

valygir + celestial fury = super secko

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

ja koristim celestial fury, zajedno sa onim silencerom (valjda se tako zove)

zajedno sa daystarom, pardon..

zavrsio sam igru, ali nisam dobio nikakve podatke sta je bilo na kraju, one dve sekvence i to je to .. jel to samo u tob se vidi epilog?

top! :)

anyway sad se sve prisecam kroz maglu i likova i bossova posto sam stvarno davno igrao i presao 3 puta igru ali stvarno je najbolja igra ikad.Nego,sto se tice bossova jedino melissan stvarno nisam mogao da dobijem na fer borbu,nego sam iskoristio bug ako se tako moze nazvati.Koliko se secam postojao je neki slem ili sl koji ti daje +1 na konstituciju i lepo pauziras u toku borbe kad ima malo helta neki lik i stavljas mu i sklanjas taj slem naizmenicno.Base helt se menja promenom konstitucije,a u isto vreme se popunjava (ne znam zasto) i tako...:) Uglavnom tob a pogotovo Watcher's Keep sa demogorgonom je sjajno odradjen ali sa malo teskih fajtova (demogorgon je jedan od laksih mega bosova u igri).Moracu ponovo da predjem jbt,uvatila me nostalgija:)

Ps.O daaa celestial fury je najsexy mac u igri :]

Edited by Hell

Let me tell you the tales of your life of

your love and the cut of the knife

the tireless oppression

the wisdom instilled

the desire to kill or be killed.

mda sa njim bilo kog ne-maga jedan na jedan.. pogotovo s kensai-em

Ja se secam mog palamudina koga sam vukao josh iz prvog dela. Bez ikakvog cheata karakteristike su mi bile nenormlane (bez itema) a sa itemima josh grdje :D

au ako nadjem save napravice screenshoot ali znam da mi je charisma bez itema bila 21 :D

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Pa lepo, imao si one knjige koje ti daju +1 trajno na primarnu karakteristiku. Kada sam pravio lika u prvom delu napravio sam ga tako da ima Charismu 18. Ne mogu sad tacno da se setim, ali mislim da u prvom delu + expansion nadjesh 2 knjige koje ti daju +1 trajno na charismu shto ce reci da sam na kraju prvog dela + expanzija imao 20 Charismu. Tokom BG2 i expansion-a nadjesh josh jednu valjda i eto ti 21. E sad, mozda sam pomeshao, pa u prvom nadjesh samo jednu a u drugom 2, ali u svakom slucaju tako je.

[edit]Ono cega se josh secam je da mi je Constitution bi 19 (A mozda i 20?), strength sam ostavio na 18/98 cini mi se, i dexterety 17 valjda ako ne i 18. Jebiga kad igrash sa likom iz prvog dela mozesh stvarno da napravish cudo :). A paladini su abuse...

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

pa pazi moguce je...

1. imas knjigu koja dize

2. pre bitke sa irenicusom dobijes jedan na chr ako si bio "dobar" u tim questovima

3. lud the mad, masina u watchers keep-u, mislim da daje poene, ali to mora da si cheatovao, bez toga je nemoguce

const ti nije mogao biti 20, posto nemas nacina da ga dignes u dvojci, imas samo knjigu u kecu

sad sam krenuo da napravim smrt...

uzeo sam lika fajtera sa statistikama

18/83

18

18

10

18

10

(ukenjale me kocke posle 2 sata rolovanja)

sad igram sa fajterom kome sam stavio specijalizaciju na small swords i na blunt weapons, planiram da ga dignem do lvl-a 39, da zna da koristi staff i nozeve.

kad dodjem do 39tog lvl-a kensaija(prebacicu fajtera u kensaija cim udjem u bg 2) onda ga multiclasujem u maga, i skupim veliku kolekciju skrolova

sa tim skrolovima ja nabudzim mog lika IZUZETNO BRZO, znaci dostignem 15ti lvl za tipa 5 minuta.

i sta dobijem?

pa dobijem maga koji ima oko 200 energije i koji ubija sve redom sa svojim stapom(staff of magi lepo uzmem + braces of ac zlo + robe of vecna + ring of gaxx), i lepo time stop, i dobijemo ZLO ZLO ZLO...

kad uradim multyclass na maga krecem da igram bez druzine i da pevam "BAD TO THE BONE" :)

Edited by Crno-Sunce

e i ja razmisljam da krenem novu samo ne znam hocu li sorserera ili snajpera