Jump to content

Baldurs Gate II shadows of amn


dvnityCker

Recommended Posts

poceo sam nedavno da igram ovu igru, simpaticna mi je, iako ne previse.

ipak imam par pitanja

odmah na pocetku oterao sam onu ribu koju sam pustio iz zatvora.. jesam li pametno ucinio

da li se expirience deli. znaci da li cu sporije da napredujem ako imam vise party membera

sad sam u drugom levelu naisao na nekog bounty hountera, yoshimitsu ili kako se vec zove, da ga primim u ekipu?

neka sprava drzi nekog garisu u magicnom zatvoru, probao sam ga pustiti pa me oprao kao kera, jel on dolazi na red kasnije il sta.. ?

i na kraju ako neko ima par generalnih tipova, bio bih mu zahvalan, takodje igram kao totemic druid tako da bi i tu dobro dosao neki help, u kom smeru da ga razvijam i sl...

tnx

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Exp se deli tako da sto manje membera, to ce im brze rasti leveli. Yoshimo ti je najbolji lopov u igri, primi ga, ali da znas i kada izbacis nekog iz partija moci ces ponovo da ga nadjes u nekom delu grada. Ako mislimo na isto ta misija sa likom iz zatvora je teska za pocetak (jak je mag protiv koga se boris), ali generalno koliko je meni poznato vecina neprijatelja se prilagodjava levelu tvog lika tako da znash. Neku drugi ce ti dopisati tipove:)

Mama, mama šta je to jebanje???
Pa vidiš sine to je ruzna reč za nešto lepo:)

Link to comment
Share on other sites

yoshimo je najpotcenjeniji lik u igri, ali ako mu koristish trap skillove ubicesh bilo kog bossa sa minimum cimanja. zbog njega sam krenuo Baldur's Gate sa F/T.

ako nisi instalrio i ToB mozhesh da stavish neogranichen broj zamki - zamke koje sam gledao kako ubijaju zmaja iz prve. samo budzish instant dmg zamke i to je to.

ukoliko si instalirao ToB bicesh ogranichen na sedam zamki po kompleksu, ali im je zato dmg boostovan [^]

btw vecina pitanja su ti glupa - svaki lik na kog naletish mozhe biti odlichan ako znash da ga upotrebish [;)]

al evo ti tip: pozheljno je da imash jednog maga u ekipi - magovi kasnije sa fireballovima chine genocid, a na kraju igre timestop/bilo_koja_magija rastura. potrebni su i za breachovanje immunity sfera koje protivnichki magovi dizhu. jedan priest ti je potreban za lechenje, i kasnije za uber dmg magije protiv andedova i drugih zala. pozheljan je thief za demontiranje i postavljanje zamki, kao i za sneak/backstab castera pre nego shto izbace defanzivne magije koje ih chine x puta tezhim za ubijanje. dva front line borca da drzhe liniju (fighter, pala, berberin) i to je otprilike to.

- Ed will introduce Ed. Full name - Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky the 4th.

- That's a long name.

- Ed made up that name for Ed, isn't it cool?

- If you made it up, how can you be the 4th?

Link to comment
Share on other sites

brate pitanja su mi glupa jer sam pre 2 dana poceo igrati :))

sad sam u dilemi posto imam u ekipi onu ribu s pocetka (koja me oslobodi iz zatvora) koja je isto lopov kao i joshimicu.. jel bi bilo pametno da je nastavim razvijati kao maga posto je dual class, pa da nju koristim kao maga u kasnijoj igri?

takodje do kada da vodim onog lika sa hrckom, da li da ga zamenim za barbarina kasnije?

koliki je optimal broj likova koje vodim?

fukkatsu, mogu li svog druida da iskoristim za te priest magije koje pominjes?

izvinjavam se ako su mi pitanja glupa, ne bih kasnije da se kajem zbog ovog ili onog pa da moram da pocinjem iz pocetka igru ;)

hvala i ostalima na tipovima :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

pa pazi, mogu da ti kazhem shta bi bio pametno, ali cu ti time ubiti storyline jer cesh znati shta se deshava. ali ako hocesh, dacu ti teshku spojlerchinu koja ce ti odgovoriti na tvoje pitanje o Imoen, mage/thiefu o kom razmishljash da li da je shutnesh iz ekipe

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Imoen je, kao i ti, Baalovo dete. Nju ce vrlo brzo da kidnapuju tako da se ne oslanjaj na nju previshe. sa druge strane, kad je vratish u tim mozhe se dobro uklopiti jer cesh u thief skillove ulozhiti taman toliko da mozhesh da demontirash zamke, a ostatak bacish u mage lvle (mag ima magiju knock kojom nadoknadjuje manjak skill poena u pick lock thief skillu)

Minsc je moc, Minsc je zakon, i ne igram nikada bez Minsca i njegovog minijaturnog svemirskog hrchka Booa[^]

sa druidom ne mozhesh da bacash sve magije koje mozhe priest, ali imash polymorph zezancije.

btw za prvi put bih ti preporuchio da napravish sirovinu (warrior, paladin, neshto shto teshko umire)

kad rolash statistike vidi da ti zbir poena bude 90 ili vishe, svaki poen ce ti trebati. maxuj atribute koji su ti glavni za klasu

- Ed will introduce Ed. Full name - Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky the 4th.

- That's a long name.

- Ed made up that name for Ed, isn't it cool?

- If you made it up, how can you be the 4th?

Link to comment
Share on other sites

kenjate kao foke...

da bi ti bilo najlakse treba ti:

3 fajtera(minsc je zver, kasnije nadjes rangera u umar hills koji je isto zlo, i recimoooo ajde, keledorn zbog avengera)

1 mag (edwin bez razmisljanja)

1 cleric (viconia takodje bez razmisljanja)

thief ti nije potreban, sve zamke su vise manje "slabe", i ne koristi nista posebno.

e sad fora ti je sto imas u igri neke "prejake" likove

to su ti : viconia, hear d'lis(tako se pishe) i sarevok u tob-u

njih ce ti svako preporuciti,

keledorn je losh lik inace, ali ako ga boostojes sa par predmeta(belt of giant strenght, braces of dex i holy avanger) postaje pakao koji hoda,

ali realno gledano svi likovi u igri su ti korisni. ti si druid, sto po meni i nije neki izbor, mada ja ih jednostavno ne volim, ja najvise volim da igram sa magovima jer su najkorisniji

sto se tice lika u zatvoru evo ti saveta : oslobodi ga i ubi ga

kako? nalozis ga da vija minsca, dok ga sa ostalim rokas sa magijama strelama i slicno, ima sasvim njam njam predmet za pocetak

svi likovi u igri su korisni(mislim koje ti kreiras)

stavi mu najveci wisdom pa potom dex, const i str. chr i int ti nije bitan.

par tipova?

uzmi mach ispod coper corneta. lak je quest a mach je jako dobar.

resi quest na pijaci u satoru. takodje je lak quest a dobijas dobar predmet.

postoji nacin da uzmes jedan(od tri... staff of magi, ring of gaxx i holy avenger) ultimativna predmeta u igri na samom pocetku ali to ti je veliki rizik i moras jaaaaaako dobro da odigras. samo cu reci kangax. da bi ga ubio moras da imas tri maga u ekipi. edwin, aerie i jan recimo.

i da ti ubije pola druzine... vredi...

gledaj da uzmes viconiu sto pre. prejak lik... jedan od najjacih likova u bg-u

ne znam sta jos da kazem

pitaj

edit: fighteri mogu da "razvale" vrata, magovi mogu da ih "knockuju", na zamke mozes da saljes minsca ili viconiu(spell resistance 50%) da ih oni aktiviraju, najlakse je odspavati ili se izleciti...

iz cega sledi: thiefovi su useless

druid je solidan lik, ali je suvise slab... niti ima jake magije kao mage/sorc nit ima dobar oklop kao cleric. u P&P je koristan dosta. ali u bg-u... da kazemo jedan od mojih poslednjih izbora.

najbolji izbor za lika da ga igras ti je sorc. imas najvise magija koje mozes da bacas. pretvoris ga u mrcinu koja baca samo ofanzivne spelove i uz pomoc robe of vecna i staff of magi postaje lik koga niko ne moze da ubije... jednom prilikom(na izuzetno visokom nivou) uspeo sam da u nanesem protivniku oko 700 dmg-a momentalno...

ne postoji stvorenje koje moze to da prezivi... ubio sam crvenog zmaja samo sa magom(bez koriscenje pickanske magije cloudkill i slicno), vec "prsa u prsa"

e da evo ti jos jedan tip, mozda cak i najkorisniji od svih koje sam ti do sada dao.

deaktiviraj one zamke tu na samom pocetku, i jedino sto ti je bitno je da uzmes wand of cloudkill. uz pomoc toga idi u windspear hills, bice ti par mnoooooogooooo zajebanih fajtova, ali ako dobro odigras izaces sa takvim stvarima da ce ti bogovi pozavideti(holy avanger, red dragon scailes, i previshe zlata:))) )

Edited by Crno-Sunce

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

hvala ekipa na ttipovima ima jos par pitanja :)

hm svi ovi vasi komentari i stvari koje sam procitao naterali su me da se pokajem sto sam uzeo druida (navika iz diabla, nagurao sam druida do 80. lvla) . takodje sam i sam skontao sto je los, ne moze da specijalizuje oruzje, moze samo leather armor da koristi, najbolje oruzje za njega je quarterstaff, a za melee fajt je preslab :( ne znam da li da pocnem iz pocetka i uzmes kensaia ili maga ili nesto sl dok jos nisam dogurao daleko u igri...

i jel postoji neki penalty za cesto spavanje, jer moze da se abjusuje ?

btw bs jesi jebo viconiu? :)

a da ti si sorceres.. jesi probao mozda uspe lezbo fora? :)

resio sam sve kvestove u prvom delu sem one baterije koju sam dobio od onog lika iz akvarijuma kod kojeg nadjem activation stone za golema.. ne znam sta da radim s tom baterijom... cak sam i dzinija oslobodio, odlican item za minsca...

i jos jedno pitanje, koju svrhu imaju oni silni gemovi koje nalazim, dobio sam i neki plavi kamen, kontam da se on kasnije ukraftuje u neko oruzje.. toliko za sada :) tnx :)

Edited by dvnityCker

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

Iteme ti craftuje patuljak cromwell, nalazi se na dokovima ili kako se vec ta oblast zove zove( davno sam igrao). postoji nekoliko takvih artefakta koje moze da sklopi ako imas sve delove (mac, halberda, luk) . TAkodje cuvaj krljusti zmajeva i oklope buba koje ces sresti, od njih pravi oklope.

Link to comment
Share on other sites

daj yohimu sve sto pozelis, ako ga vec vodis koristice ti...

nemojte mu otkrivati delove igre, samo mu dajte generalne tipove

dvinity > ozhenio sam viconiu, imao sam sa njom dete, pa su je onda drow elfovi ubili i ja i moj sin smo izvrsili invaziju na underdark i sprzili sve skambegove :) (tako je pisalo na kraju tob-a :)))) )

mislim nju i aerie je najlakse smuvati

jaheru je dosta tesko,

mozes da smuvas hear dlisa i aerie, a imoen je lezbejka ali sam zaboravio sa kim je muvas :)

abusuj sleep sto vise mozes, samo gledaj da kuntas u sto manjoj prostoriji i uvek zatvori sva vrata i prolaze,

bateriju odneses u prostoriju levo od lika gde si je dobio, tu mozes da aktiviras ostale tankove, i govore ti neke stvari, uglavnom bullshit beskoristan.

jedan golem koga aktiviras sa activation stone-om sluzi da otvori irenicusove privatne odaje

druga dva golema koji se nalaze u istoj sobi dotrcavaju cim aktiviras alarm u irenicusovim odajama, tako da ih napadni dok jos nisu aktivirani i ubi ih jednog po jednog

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

jose jimenez > omg lol omfg omo olololo.... ring of human influence namesta charizmu na 18!!!!

OMG LOL NOB!

myst > veruj mi holy avanger jeste dobar predmet, ali ima boljih. staff of magi je ultimativan predmet...

daje permanentan invisibiliti +2 na ac, +2 na sve save-ove, perverzija od predmeta, kad to ukombinujes sa cloak of vecna dobijes lika koji moze da ubije SVE!

sorcerer ti je najjaci lik i igri bez pogovora.

ako neko zeli, nabudzite vashe likove na lvl 40, odemo do igraone i ima sve da vas sprzhim samo sa ta dva predmeta, netjete se osoliti! :)

usput receno, prava snaga maga je u tome sto je on UVEK jak. na pocetku imas brutaliti kao sto su fireball, lighting bolt i scull trap.

kasnije dobijas zla kao sto su cloud kill, polymorph, finger of death i desintegrate

a kad dobijes time stop i dragon breath. niko te ne moze pobediti... NIKO!

presao sam igru samo sa magom. znaci nisam vodio nikog u druzini.

ako dodamo ovim magijama raznorazne zanimljive magije poput, summon monster, summon shades, summon elements, i najkorisnija animate dead, (netjemo da rachunamo gate jer je realno nedovoljno koristan u odnosu na druge magije)

animate dead, na 13tom nivou animira sceleton warriore, koji su ZLI! imuni na magije, imaju bruka hp-a i udaraju kao zveri, pre fajta animiras 5 kostura, posaljes ih napred i samo rokas protivnike sa magijama, uz par boostova kao sto su haste npr.

niko ti ne moze nista...

fighteri u igri losi?! minsc? jebeni berzerker? ma daj covece, on je zivotinja, odlicne save-ove ima!

muzzy > jedan od najpotcenjenijih likova u igri, ali realno gledano, to sam zaboravio da napisem, mazzy je jedan od ultimativnih likova, smeshno izgleda. ali ima najbolje save-ove u igri i jebeno je dobar ratnik.

keledorn > slab lik. uz pomoc holy avangera, braces of dex i belt of giant str postaje zver... zver sa losim save-ovima nazalost

sarevok > nije dzabe baalovo dete... prebudzen lik... zaista najjaci lik u igri. jebena zver... u finalnoj borbi okruzuje ga 20 pit fiendova i svi ga gaze i NE MOGU MU NISTA! znaci riba u poslednjem fajtu baci oko 20tak gate-ova i svi demoni napadaju sarevoka a sarevok ih sve dere... prejako prejako prejakoooooooo!

valygar, zaboravio sam ime, specijalizovan za katane. ima svoju "solidnu katanicu" +2 i pokupis celestial fury...

alo ljudi... celestial fury... to je jako teska odluka holy avanger vs celestial fury...

fury pobedjuje na jako tesko... po udarcu stun. po udarcu extra dmg. 1d10+3, i milion drugih boostova...

onaj prljavi patuljak uz copper corneta, kad mu sastavis chekic... ultimativni predmet, koji nema recept... dobijas zloooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!

kad biras fajtere imas baaaaaaaaaaaaaaas da se premisljas

ali evo ti jedan prost savet. nikad ne uzimaj likove koji su "cross class", tipa imoen, aerie, anomen i slicnu bagru... oni su beskorisni... "jack of all trades, master of none"

uzimaj ciste likove...

moj savet za najjacu druzinu:

soa:

- mins + 2 handed sword neki, ja sam sljakao sa onim pricajucim machem iz kanalizacije ispod copper corneta, rano ga dobijes, kad dobijes bolji zamenis

- viconia + flail of ages

- edwin + staff of magy + robe of vecna

- valygar + celestial fury

- hear d'lis + elven chainmail / patuljak iz copper + chekic, cekaj da se setim koji su sastojci... hammer of bolts(?) + scrol koji nadjes kod shadow dragona i beld of hill giant strenght, mislim da je to to... trebalo bi... to sastavis...

sa ovim, kojeg god lika da vuches... niko... ti .... ne .... moze... nista....

sa takvom druzinom prolazis kroz sve fajtove uz pesmu "beste crni oblaci"

nemoj da igras paladina... on smara... ako hoces da ti bude igra "najlaksa"

uzmi paladina undead huntera... i to je to... proces igru a neces se ni "preznojati"

ako hoces najzanimljiviju igru uzmi maga da mozes da se izdrkavas do mile volje

ako hoces da napravis lika od koga ce bogovi bezati, i ako imas toliko vremena

uzmi kensaija, nabudzi ga na 39ti lvl, i stavi mu da je najjaci u fajtu sa staffom i two handed weapon fighting. onda multiclasujes na maga...

i sta dobijes? dobijes maga koji polako napreduje, koji ima extra magije, koji u proseku sa udarcem staffom nanosi oko 30tak dmg-a (najmanje) i koji ima oko 200 hp. to niko ne moze da ubije... ali da bi to uradio moras da predjes bg i tob makar 3 puta.

i onda imas mogucnost da 4ti put igras potpuno sam, bez druzine, i da ubijas bosove kao dosadne muve...

ko zeli da ima najjace predmete na pocetku igre:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
ako ste presli bg1, sigurno vas smara sto izgubite sve dobre predmete, ukoliko ceo bg2 skupljate ultimativne predmete, sigurno popizdite kad krenete ponovo sa tim likom a nemate ni jedan predmet... zar ne? ali ne morate da popizdite, inportujete lika sa bruka predmetima, i cekate da ucita irenicusovu tamnicu. kad zavrsi ucitavanje imate oko 2 sekunde crn ekran. pritisnite space, prisnite I, i vidite u inventaru sve vase drage predmete, izbacite ih na zemlju i pritisnete space ponovo i prosto ih pokupite... i kazete JIPI KA JEJ MADAFAKA!

EDIT: ukoliko zelite dodatne likove koje mozete da vodite, dodatne questove, ako zelite da znate zasto i kako je gnom u satoru dobio toliku moc, ako hocete da vidite quest kad kidnapuju boo-a ili ako zelite da vidite kakvu moc pruza "bullit"(brat od boo-a), cimnite me, imam skripte koje povecavaju bg :)

Edited by Crno-Sunce

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

au brate na kakvoj sam sad dilemi :)

poceo sam sinoc novu partiju sa kensaijem, posto je to, pored totemic druida jedini lik s kojim mogu da se povezem :) (i eventualno nature mag tj sorserer). sad, koliko sam skontao, klasican mag nema healing spells (ili ih ima vrlo malo) dok ih prist i sorserer imaju gomilu, za svaki level bar po jednu. sad, kensai ima mali heal (x2), dok druid ima odlican izbor sto se toga tice (jer moze da kastuje i normalne magije), ipak druid je picka i ne moze da se specijalizuje ni za jednu vrstu fizicke borbe, moze samo da baca magije, cak ni tu nije skroz skilled. ima par stvarno odlicnih magija, animal i woodland sumoning je perverzija, ali niti je mag niti borac.

s druge strane kensai je imba ratnik, ali nervira me sto posle svakog veceg fajta moram 4 dana da spavam dok se ne ishilujem, ko picka neka. moje pitanje je koji od likova koje sretnem usput moze dobro da healuje (edwin?)

inace kensai sam specijalizovao za 2 weapon fight (2) katana (3) i log sword (1). na dilemi sam sad da li da igru nastavim sa druidom, kensaijem ili eventualno pocnem novu sa sorsererom. nisam bas raspolozen da vucem 5 likova uz sebe, pre bi 3 ili eventualno 4, grupa mala ali odabrana. ipak citao sam da u igrici ima gomila dobrh itema koja bi mi propala ako bi imao samo 4 lika. do kraja bi vodio edwina, minsca i viconiu i eventualno imoen kad se vrati, iako je losa, zbog price.

inace ne svidja mi se u samoj igri sto je interfejs jako los i jako je tesko efektivno mikrovati, ima li neki mod koji menja tzv locked hotkeys, npr da mogu sa kecom da selektujem celu grupu i sl?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

zaboga kolko gluposti je ovde receno, cast izuzecima.

dvnityCker moj savet ti je da uzmes Baldur's Gate 1, i to prvo predjes. Tu ti niko nece trebati jer je tutotial odlican i sve ti lepo objasni. Plus sto ces krenuti lepo od pocetka sa pricom i likom. Kada predjes igricu onda instaliraj BG2, importuj svog lika (koji ce biti jaci od bilo kog napravljenog lika u dvojci) i nastavi da pratis pricu o svom liku. Mozda ti izgleda kao cimanje, ali veruj mi, da bi zaista uzivao u igrici Baldur's Gate, vredi ici od pocetka.

Inace, da odgovorim na tvoje pitanje prvobitno. Ono stvorenje u kavezu se zove Cambion i mozes mu naneti damage samo sa +1 i boljim oruzjem, a cini mi se da ti imas do njega da pokupis +1 long sword. Kad ga budes ubio dobices malo golda i +1 bastard sword.

Jos jedan savet. Kada rolas statove za svog lika (str, dex, con...) budi strpljiv i sacekaj da ti upadnu sto veci brojevi. Znaci, klikces i kad vidis da nijedan broj nije ispod 10 a ima ih 4-5 preko 15 taj je dobar. Moj maximum je bio kad sam podesio sve statove na 10 da imam 38 poena na raspolaganju.

Isto citaj opis klase koju uzimas za svog lika, sve ti je receno tamo. Koji mu statovi trebaju, koji mu je stil borbe etc. Ali najbitnije je da mu njegove primarne statove nabudzis na maximum, a onda sto je ostalo na dexterity (daje bolji ac) i constitution (vise hit poena).

Moja preporuka je da pocnes sa fighterom, jer je najjednostavniji, pa kad predjes jednom igricu i naucis kako stvari idu, siguran sam da ces preci jos par puta sa drugacijim likovima.

I poslednji savet. Nemoj koristiti walkthrough-ove niti pitati druge kako se nesto prelazi. Samo malo ukljuci mozak, igra je fenomenalna. Kada skontas neke osnove kako funkcionise siguran sam da ces uzivati ko nikad pre.

P.S. Minsc ti je po statovima najbedniji fighter u BG2, plus sto smara nenormalno sa svojom spikom. Korgan je tu #1 a ovo ostalo sve trazi neki boost i dobre iteme da bi vredeli nesto.

Edited by [BMF]Psycho

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Link to comment
Share on other sites

magovi i sorci imaju samo "ofanzivne" i "protektivne" magije

dakle ili teske ofanzive poput fireballa ili odlicni boostovi poput recimo haste-a

minsc je jedan od najjacih likova u igri.

po statovima jeste mozda loshiji, ali sama njegova sposobnost da postane berzerk ga cini mnogo vecom zivotinjom nego korgana ili bilo kog drugog.

inace minsc ima najjacu spiku u igri... covek ne moze da se ne nasmeshi kad cuje

"GO FOR THE EYES BOOO GO FOR THE EYES!"

ili u finalnom fajtu sa irenicusom "EVIL MEET MY SWORD, SWORD MEEEEET EVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIL!"

inace koliko se secam minsc ima str 18/00, kako on moze biti najjadniji? odlican dex, odlican const

inace korgana nikad nisam vodio jer ne podnosim patuljke...

bard je jedan od najkorisnijih likova u p&p, jedan od najlosijih likova u bg-u

lecenje imaju cleric i druid

viconiu vodi obavezno

Edited by Crno-Sunce

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

Minsc ima 18/93 , 15, 15, 9, 5, 6 statove, sto je po meni jako lose. A njegov berserk macku o rep kad ne mozes da ga kontrolises. Komentari me nerviraju iz razloga sto su plitki i naivni. U sustini, ako ne zelis da igras kao lawful good, Minsc ce predstavljati trn u oku sa njegovim pravednim i naivnim pogledom na svet.

Korgan ima 18/77 , 15 ili 16, 19, i ovo drugo se ne secam ali je vece od minsca, plus sto je Korgy takodje berserker, ali njega mozes da upravljas dok je besan.

U sustini build NPC-jeva koji mogu da se pridruze je tako napravljen kao da se od glavnog lika ocekivalo da bude fighter. Jer za sve druge klase ima super NPC, jedino su fighteri falichni. Ne racunam Sarevoka jer on dolazi mnogo kasnije.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Link to comment
Share on other sites

Ако већ екпериментишеш са ликовима, онда обавезно пробај монк-а, много јака класа. [bMF]Psycho, тотално си у праву - Korgan >> Minsc!

И наравно: Jan Jansen, at your service! :)

Link to comment
Share on other sites

minsc-a dok je berzerk ne mozes da kontrolises, ali korgan nije imun na mind spellove dok je berzerk.

to moze samo minsc

dakle vs mind flayera minsc je genijalan.

ostajem pri tome da je minsc najbolji fajter u bg2 ne racunajuci sarevoka koji je ipak sin boga.

inace baldurs gate je pravljen za paladina, i po jednostavnosti igre i po predmetima na koje nailazis.

mene korgan jako iritira. minsc je mama mara... uvek mi je minsc bolje prolazio u fajtovima, ima bolji ac od korgana, sto znaci da ima veci dex od korgana. korgan mozda ima veci const, ali realno gledano const i nije toliko bitan, uvek je dex bitniji

nemoj monka da uzimas, iz prostog razloga sto ne postoje predmeti za njega, suvise je slab u bg-u

inace sad sam se setio. najjaca klasa ti je wild mage. sa njim sam dostigao 40ti lvl i naucio sam sve magije koje se u igri mogu pronaci :)

ali najjaca scena ikada mi je bila kad bacam magic missile na protivnika i odjednom goblinu pada krava na glavu... izvristao sam od smeha :)

ili kad sam u pokusaju da bacim haste na minsca uspeo da ga pretvorim u vevericu... vrhunski!

Edited by Crno-Sunce

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

hehe to me podseca na moje odusevljenje kada sam prvi put u warcraftu bacio polymorph na pticu :))

btw cini mi se da zli likovi (chaotic evil) imaju mnogo vece prednosti od good ?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...