Yevod Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 e ljudi imam neku frku sa ovim mojim kompom ... dakle kad hocu da ga ukljucim, upali se i krene da inicijalizuje graficku i nema slike na ekranu ... ni po muke no: iskljucim napajanje na dugme i najnormalnije se posle toga boot-uje ... ali ne prepoznaje cpu. kad udjem u bios samo potvrdim vrednost koja je tamo i save & exit. i posle normalno radi ... nista alarmantno ali svejedno nije normalan rad racunara :) ima li neko ideju zasto??? btw cpu je overclockovan - barton 2600+ na 3200+ ali i kad ga vratim na nominalnu vrednost isto svaki put kad ga iskljucim ... pomagajte! :) konfiguracija je sledeca: chieftech 300w napajanje i kuciste asus a7n8x dl e ploca asus 9600xt 128mb graficka hdd 80gb maxtor modem 56k lucent 2 * 256mb ram ncp u dual memory channel asus dvd rom 16x asus cd rw 52x32x52x ne pregreva se ... cpu temp ~55 stepeni mb ~35 stepeni naponi ne variraju preko 7% 12V je 12.6V 5V je 4.9 3V je 3.35V Vcore je 1.9V inace Vcore bartona 2600+ je 1.85V malo sam ga digo zbog overclock-a cpu fan je 4500rpm asus box ... imam i prednaponsku zastitu sa regulatorom napona APC ... Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Bah meni se to redovno desava (neprepoznavanje cpu), pistanje pri ukljucivanju, pa potreba za restartom itd. Obicno na nf2 plocama (posebno epox 8rdxxxx seriji) Nisam se nesto uzbudjivao kad radi onda radi:) inace to je generalno dosta cest problem nf2 ploca Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 posteno igi je u pravu... desava se na nekim plocama... probaj da zamenis bateriju na ploci , i da iskljucis deo komponenti da vidis da nije do napajanja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 Bah meni se to redovno desava (neprepoznavanje cpu), pistanje pri ukljucivanju, pa potreba za restartom itd. Obicno na nf2 plocama (posebno epox 8rdxxxx seriji) Nisam se nesto uzbudjivao kad radi onda radi:) inace to je generalno dosta cest problem nf2 ploca ← smor i po pet puta nece da se upali jebeno ... jel ima neke veze za overclockom ili generalno ? jebeni nf2 junk ... mada imam POST reporter (ne pistanje nego prica) i kad recimo izvadim ram ono prica: problem in memory slot, tako da kontam da radi ploca i taj POST i bios samim tim ... posteno igi je u pravu... desava se na nekim plocama... probaj da zamenis bateriju na ploci , i da iskljucis deo komponenti da vidis da nije do napajanja... ← kad izvadim bateriju resetovanje biosa radi ... kad se ukljuci kretenski komp .... mada moguce da je napajanje, malo je iskisnulo doduse iskljucen komp ali u struju uboden ... mada je od tad proslo dve nedelje i nije paljen dva dana kao da se osusi ako ga je stvarno dokacila kisa ... ajde uzecu instrument da proverim bateriju ... mada kad bolje razmislim napajanje sljaka cim ovaj asus probe program za ocitavanje napona i kojecega sto dolazi na cd-u sa plocom sve ocitava ok vrednosti raznih voltaza ... elem resetovao sam bios na default i evo sad radi jel, jer sam na netu :) pa da vidim dokle i kako pa vam javljam ako se nesto promeni ... grrrrr :( Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 ma qpi drugu bateriju, sta ima da joj meris napon a za napajanje... nije jedini faktor da su naponi ok... ako je ono npr 300W a ti si nakacio 300W , to moze da bude problematicno, posto mu sa godinama snaga slabi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted July 1, 2006 Author Report Share Posted July 1, 2006 cudna stvar, od kad sam resetovao bios na default sve bez ikakvog overclock-a normalno se pokrece, za sad :) Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts