Jump to content

WINNING ELEVEN 10


Recommended Posts

ne zapravo winning eleven 9 je PES5 a u svakoj verziji fudbala izadje prvo japanska pa onda engleska verzija sada je izasla japanska verzija WE10 a oktobra izlazi PES6 -- e sad ja mislim da je isto i za komp poshto mi igramo na PS2 .... ako negde nisam u pravu kazite :)))

WINNING ELEVEN 9 = PES 5

WINNING ELEVEN 10 = PES 6 koji izlazi tek oktobra :)) poz

.......................................

Link to comment
Share on other sites

Verovatno si u pravu, ne znam ja to bash najbolje. Pogotovo ako se radi o Sony-ju, ja samo pikam PC :D. Ajd samo ubuduce iskuliraj sa caps lockom, ili ti je to dugme zaglavljeno?

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

Ma mozesh ti da pishesh kako hocesh mene boli kobas. Samo sam te lepo zamolio ako mozesh da iskulirash jer mi smeta. Ako ne mozesh nije vazno, necu citati tvoje postove i gotovo. Nije mi jasno kako je ljudima lakshe da pishu sa CAPSOM ukljucenim nego bez njega.

Bezveze si se uvredio :P.

TAKODJE AKO TI SMETA MOJ POST NEMOJ DA GA CITASH. OD SAD PISHEM SAMO OVAKO JER JE TO MOJA STVAR!!111pwn

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

brate ja citam postove bili oni napisani velikim ili malim slovima mene zanima sta pise a ne kako je napisano :DD

btw sto se tice wcg-a i PES5 iso sam na wcg sajtu i prochitao ga od a do sh i nema nista sto je vezano za PES jedini fudbal sto se igra na wcg-u jeste FIFA :))

pozz

.......................................

Link to comment
Share on other sites

to je zato sto jos nisu najavljeni dodatni sadrzaji za wcg vec samo glavne igre. PES je i prosle godine bio "dodatna igra". Dodushe, ove godine je MS jedan od sponzora koji gura xbox, ne znam da li ce se tu naci mesta za ps, videcemo.

Link to comment
Share on other sites

@Sting: Čoveče, ajd pogledaj šta prebacuješ dečku?

WINNING ELEVEN 9 = PES 5

WINNING ELEVEN 10 = PES 6 koji izlazi tek oktobra :)) poz

Napisao je nazive igrica pod CAPSom. A što se tiče nadimka, da je zabranjeno da nick bude CAPS ON ne bi mogao da se registruje tako, ne?

@UNKNOWN TALIJAN: Sa druge strane, jeste opšte pravilo da se izbegava kucanje postova sa CAPS ON, što se po meni nikako ne može primeniti za ovaj tvoj post.

Što se tiče WCGa pošto će biti na PC-ju (ispravite ako grešim) sigurno će se igrati PES5/WE9 (ups, evo ga opet CAPS!)

Edited by Atlantis
Link to comment
Share on other sites

Nisam rekao da je zabranjeno covece, vec da meni licno smeta, zamolih ga jer sam hteo da nastavim da pratim ovaj topic a licno mi je smetalo. Nije kao da se ovde stvari menjaju zbog mene, a nisam video da je zabranjeno da nekog neshto zamolish takodje. Ali poshto sam svejedno nastavio da pratim onda sam sam sebe utrpao tako da izvinite na smetnji :).

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

mnogo je bolja verzija WE10 znaci na WE9 znate da svaki kontakt sa igracem je 99% faul i mogo si iz mrtvog ugla da sutnes i da dash GOL ovde je to mnogo tesko znaci sutevi iz daljine moze da se izbace slobodno jedino neki user ako se desi pa dash GOL iz daljine i jos sto je glupo ali to ce verovatno da se popravi jeste to da skoro svaki ubacaj lopte na glavu prodje znaci bilo kako da centrirate 90% vam je da ce igrac pogoditi loptu glavom i to kad je pogodi lopta ide 2000km/h i naravno faul dobijesh svake prestupne :))) znaci 10-ka je stvarno za 10-ku

i fudbal je nesto malo brzi od WE9 btw

ima neke verzije skoro su izasle WE10 preveden na engleskom jez. znaci ko se nije snaso sa japanskim neka potrazi ovu novu verziju

PES6 ce totalno da popuni greske koje su bile u WE10 :))))

SEE YA & ako nije prob neka mi ovi likovi koji igraju PES posalju na PM odakle su ako su tu negde u blizini nisa da se dogovorimo za neko dobro igranje futzbala:))

pozzzzzzzzzzzzzzzz

Edited by UNKNOWN TALIJAN

.......................................

Link to comment
Share on other sites

evo moj utisak prekopiran sa jednog drugog foruma kada sam ga isprobao na nekih dva-tri sata:

"Dodali sve ove zemlje koje idu na SP u Nemačku i uzeli prava za neke evropske reprezentacije (poput nas, Hrvata, Škota, Španaca, Ukrajinaca itd) tako da više neće biti problema oko toga koji je koji igrač kad igramo sa našima ili "lepim njihovima". I ne, nisam proverio da li ima Žigića :)

Formacioni ekran su izgleda znatno izmenili jer pored standardne i ustaljene opcije za sredjivanje formacija (koja je 3. po redu na meniju) ima još 4 opcije gde se "nešto štiklira" objašnjava, pokazuje formacija i neke promene, ali nisam baš mogao da skapiram šta je to. Ocene mi po nekom sećanju deluju identično kao i na PES5, ali to nema veze, jer se uvek ocene posebnu pišu za kompjuterske verzije s obzirom da izlaze sa početkom nove sezone. Dodali su sad i "zelene ocene" (za rang od 75-80) i čini mi se da nema nekih novih atributa ili specijalnosti.

Utisak koji sam stekao kad sam počeo utakmicu je bio OK. Čini mi se da su crte lica dosta oštrije i pravilnije uradjene. Kretanje sa loptom je dosta slično, ali delovalo mi je malo "sporo" u odnosu na PES5 (mada može biti i zbog toga što je to Sony, a znam da je igrica tamo sporija u odnosu na PC verziju). Lepo je primetiti da kiša najzad utiče na igru i to poprilično

Prvi plus ide za ideju da igrač odbrane ume da se i ponaša kao ljudsko biće kad ima ocene oko 90 i kad ga ne kontrolišeš i kad ga kontrolišeš pa tako poznaje pojam "kiksiranje". Ume da uzme loptu napadaču koji prodire, ali ne i da je osvoji, tj. jednostavno da se bore za loptu, tako da nije kao pre da odbrambeni igrač samo dodje i pojede napadača kad krene na njega. Isto tako nema više onih idiotskih udvajanja (barem ih nisam primetio) kada se ostavlja sam napadač u 16m a dvojica (onaj koga upravljaš i kompjuter) idu da pokriju centaršut.

Takodje, nema više "brzih" igrača koji "ne mogu da se stignu" (što smatram za dobro jer mi je bilo muka i Martinsa i Robbena i svih ostalih). Upotreba driblinga je znatno poboljšana pa tako i oni igrači koji su tehničari a nemaju brzinu postaju izuzetno korisni. A sad ono što će se većini izuzetno dopasti:

FAULOVI SU ZNATNO S M A N J E N I!!! Čak je isključena opcija da se vidi da je sudija dao prednost (u vidu onog žutog kvadrata gore) već sada sudija u toku igre pokazuje rukom da daje prednost. Odigrao sam nekih 6-7 partija i u proseku je bilo 5-6 faulova po meču (a neke sam čak i namerno pravio da vidim gde je granica). Što se još tiče faulova, ubacili su foru za brzo izvodjenje slobodnog udarca pre sudijinog znaka (L1+R1) što je dobro kad ti neko preseče kontru, pa možeš odmah da je nastaviš.

Šutevi mi deluju isti kao i u PES5/WE9, a slobodnjaci kao da su malo više "efeisani" ukoliko ima felša. Takodje preciznost izvodjenja slobodnog udarca sada zavisi i od ocene za attack.Dodavanja su otežana kad su po zemlji, te više nema taktike "lopta od noge do noge pa kad nema dalje nazad i tako u krug" ili "kad ne mogu da dam gol, idem na korner, dodam igraču i dodajem se dok ne udjem u gol". Takodje nema ni satelitski preciznih "through" dodavanja pa takve lopte više idu ka igraču nego u prostor. I pošto je već takva situacija sa "dodavanjem na trougao", sada L1+trougao kao završni pass dobija smisao jer ide pravo na igrača a ne na golmana. Centaršutevi, centriranje iz prekida i korneri su poboljšani u odnosu na prošli deo i nekako napadač sada lakše dolazi u priliku da udari loptu.

Što se tiče golmana, tu se još uvek dvoumim da li da dam minus ili plus. Više nema varijanti da je svaka odbijena lopta golmanova ma koliko da je daleko od njega, a opet su ubacili opciju da može odbrani jednom rukom ako ne može da stigne loptu. Medjutim jedina zamerka za sada (pored MOŽDA isuviše dozovljene "grube" igre) jesu situacije kada se posle šuta lopta odbije od nekog odbrambenog igrača. U 4 od 5 takvih prilika koje sam imao prilike da iskusim lopta je završila u golu pa makar prolazila i metar od golmana koji je stajao nepomično.

Sve u svemu, igra je još više približena realnosti i po meni ako je sa prošlim delovima ostavljala FIFA za svetlosnu godinu unazad onda je sada razlika pomerena za najmanje 3 ma šta FIFA izbacila. Naravno, treba očekivati standardno nerviranje kao i sa svakim KONAMI fudbalom dok se ne navikneš da stare fore ne prolaze. U svakom slučaju, onaj koji zna da igra PES, posle nekih 30-tak partija ima da se navikne na ove promene sigurno. Stekao sam utisak da je ovaj deo ujedno i slobodniji i teži za igranje. Zahteva više razmišljanja prilikom kreiranja igre u prostoru i ostavlja prostor klikerima oko formacija da prorade a ne da se igra bazira na ustaljenim šemama (sumnjam da će 4-3-3 ili 3-4-3 piti vodu ovde) . Ima mnogo novih poteza (poput slanja visoke lopte petama otpozadi), novih situacija koje tek treba provaliti i po meni, ja sam skroz zadovoljan WE10 i jedva čekam oktobar."

A ovo sam našao na jednom forumu:

New Teams:

Asia: Bahrain, Pakistan, Thailand

Africa: DR Congo, Guinea, Egypt (wasnt in PES5), Ghana, Togo, Angola

Americas: Bolivia, Dominican Republic, Jamaica, Canada, Cuba

Europe: Iceland, Belarus

Licensed Leagues: Bundesliga, Portugeusse League, Serie B, J- League

New Non Licensed Leagues: Coca Cola League One

Licensed Teams: Liverpool, PSG, Lyon, Monaco

New Teams: World XI, Europe XI, Classic World XI, Classic European XI, Sao Paulo FC, Internacional, Al-Hilal, Suwon Samsung Bluewings, Boca Juniors, River Plate, Corinthians, Raja Casablanca, Ajax Cape Town, Deportivo Saprissa, Sydney FC

Edited by Atlantis
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...