Jump to content

Licna karta

Recommended Posts

hm.... kolko ja znam

sa 16 ce morati da se vadi kao sad sa 18.

po zahtevu ce moci da se vadi sa 10 god licna karta

trebao bi da zapisem sta moji lupetaju po gajbi za nove lk, otkako su procitali po novinama da ce moci da ih nadgledaju stalno, sta su doruckovali i sl.... po meni je elektronska lk extra... zamisli 50 ljudi kojima moze da samo prevuce lk kroz skener na granici , umesto da juri svaku posebno...

e, da, za drzavljanstva, izvode, overavanja kopija i ta sranja, kad vas pitaju za sta vadite kazete da je za konkurs za poso i ne naplate nista!!!11one1

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

e, da, za drzavljanstva, izvode, overavanja kopija i ta sranja, kad vas pitaju za sta vadite kazete da je za konkurs za poso i ne naplate nista!!!11one1

Ma ne na placaju nista ni ovako, jee, koj vam je ljudi ... znachi drzavljanstvo/izvod dobijes dzabe ako ti treba za skolu, faks, posao, kurtu i murtu. Bukvalno se placa samo za jednu neku stavku suludu koja nikada nikome u zivotu nece trebati. Uostalom:

Административне таксе се не плаћају за социјална давања, за дечији додатак, за упис у школу или факултет, за регулисање војне обавезе, за заснивање радног односа и за пријаву новорођеног детета у матичне књиге.

Dalje, sto se tice licne karte, obavezna je od 16 godina, a ne od 12, pa zato nema potrebe za bar kodovima na chelima. Oni koji hoce od 12e (iako ja za to zapravo nikada nisam cuo vest) mogu da izvade, ako skapiraju da im je potrebna (roditelji deci). Postoji dosta razloga kada je fino imati licnu kartu i sa 14 godina.

taj fazon, al sa memorijom gde god se okrenes da ti kuca kretanje za pocetak ...

dobro dosli u svet rfid-a ... (remote frequency identification, preko satelita btw)

Postoji dosta razloga kada je fino imati licnu kartu i sa 14 godina.

kao?

Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. Heinlein

God is subtle but he is not malicious. Albert Einstein

jebem mu mater, ja iso s ortakom da povadi sva ta sranja za poso i svakog drugog su pitali za sta ce im i svima su naplacivali tipa 500 kinti i svi su bili sa uplatnajom osim nas...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)