Jump to content

Telefon skidan sa mreze ???

MagmaN

Recommended Posts

Moze li neko da mi objasni sta znaci mobilni je skinut sa mreze i gde mogu da nadjem telefon koji nije skinut sa mreze? Posto sam cuo da su ti telefoni puni bagova :)) jbg ne razumem se a procitao sma na nekom 4umu ali me mrzi da se registrujem pa ako nekog ne mrzi neka objasni...

hvala

strane mreže, a i domaće od skora, nude svojim korisnicima solidne aparate za malo para ali uz obavezu da određeni period koriste njihove usluge. npr, mobtel ti da samsung D600 za 100 evra, ali moraš narednih godinu dana da koristiš njihov postpaid.

onda naši dileri odu u mađarsku, kupe ovakav telefon, donesu ga ovde i prodaju tebi. problem nastaje zato što strana mreža na neki način u softveru telefona podesi da dotični prima samo njene sim kartice, i onda to treba zaobići.

lično se time ne bih opterećivao, danas se telefoni dekodiraju snimanjem "čistog" operativnog sistema, i to lepo radi ako ne kupiš od nekih levih likova, a imaš i garanciju..

• 2 weeks later...

noviji (skuplji) sonyericsson telefoni se vrlo tesko skidaju (dekodiraju) sa stranih mreza, pocev od k750i od kojih svaki 5-6. radi kako treba a da je skinut sa strane mreze... verujem da je to slucaj i sa w810i i tu nema pomoci za sada...

fallout_table.gif