Jump to content

Par vesti


Dule_smor

Recommended Posts

Znam kako mene mrzi da linkujem, a znam i kako mrzi druge da dolinkuju do drugog sajta pa ono poshto me sada ne mrzi ... :

0032007.17.jpg

Nova studija jedne teorije iz kvantne fizike dovela je do vrlo ozbiljne tvrdnje znanstvenika da je moguće razviti pogon koji bi, teoretski, mogao pokretati letjelicu kroz hipersvemir, brže od brzine svjetlosti.

Da stvar nije plod prebujne mašte dokazuje i to što neobični hipersvemirski pogon, koji bi putovanjem kroz druge dimenzije omogućio međuzvjezdana putovanja, upravo istražuje vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Hipotetska naprava, koja je objašnjena samo načelno, bazira se na kontroverznoj teoriji o sastavu svemira, koja bi potencijalno omogućila svemirskom brodu da putuje do Marsa za samo tri sata, dok bi put do zvijezde udaljene 11 svjetlosnih godina trajao 80 dana, piše New Scientist.

Teoretski pogon radi tako što stvara jako magnetsko polje koje bi, prema ideji, koju je razvio njemački znanstvenik Burkhard Heim 1950-ih, stvaralo gravitacijsko polje koje bi rezultiralo potiskom na svemirski brod.

Također, ako je stvoreno dovoljno veliko magnetsko polje, letjelica bi, dosežući nezamislive brzine ušla u drugu dimenziju, gdje je brzina svjetlosti veća. Isključivanje magnetskog polja rezultiralo bi ponovnim pojavljivanjem letjelice u našoj dimenziji.

Zračne snage Sjedinjenih Država su izrazile zanimanje za tu ideju i znanstvenici rade za američko Ministarstvo energetike – koje ima uređaj poznat kao Z Machine, koji može proizvesti takvo magnetsko polje koje je potrebno za ovaj pogon – što znači da bi, ako se teorija održi, mogli provesti testiranje.

Profesor Jochem Hauser, jedan od znanstvenika koji su predložili ovu ideju, rekao je The Scotsmanu da bi se, ako sve prođe dobro, pogon mogao testirati za pet godina.

Ipak, prof. Hauser, fizičar na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Salzgitteru, Njemačka, i bivši šef aerodinamike u Europskoj Svemirskoj Agenciji, napomenuo je da je to bazirano na vrlo kontroverznoj teoriji koja bi zahtijevala značajne promjene u trenutnom razumijevanju zakona fizike.

"To bi bilo zadivljujuće. Radio sam na sustavima za pogon dosta dugo i to bi bila zadivljujuća stvar. Korist bi bila doslovce neograničena", rekao je. "Ali ovo nije tu iza ugla; prvo moramo dokazati da je teorija znanstveno opravdana, a postoji dosta fizičara koji imaju drugačije mišljenje".

"Naš je posao da dokažemo da imamo pravo i na tome radimo".

Rekao je da bi ovaj pogon omogućio svemirskim brodovima da putuju u druge zvjezdane sustave. "Ako je teorija točna tada ovo nije znanstvena fantastika", reako je prof. Hauser.

"NASA me zaposlila i uskoro ću razgovarati detaljnije s nekim iz zračnih snaga, ali je sve to još u ranoj fazi. Mislim da bi u najboljem slučaju u sljedećih pet godina mogli vidjeti radi li ta tehnologija ".

Pozornost američke vlade na Prof. Hausera i njegovog australskog kolege Waltera Droschera privukao je njihov rad Svemirski pogonski uređaj baziran na Heimovoj kvantnoj teoriji.

A ovo je link ka duzhoj vesti o ovome (malo je poduzhe pa da ne kopiram i to)

Ali - zanimljivo je o Burkardu Hajmu

Who was Burkhard Heim?

Burkhard Heim had a remarkable life. Born in 1925 in Potsdam, Germany, he decided at the age of 6 that he wanted to become a rocket scientist. He disguised his designs in code so that no one could discover his secret. And in the cellar of his parents' house, he experimented with high explosives. But this was to lead to disaster.

Towards the end of the second world war, he worked as an explosives developer, and an accident in 1944 in which a device exploded in his hands left him permanently disabled. He lost both his forearms, along with 90 per cent of his hearing and eyesight.

After the war, he attended university in G

Edited by Zlajonja

Ujaaa greemmmliiineeee...

Oh no! We're all gonna die!!

WE'RE SAVED!!!I'm screw'd!

"Mi smo uvek tu - RUR Gerila"

Link to comment
Share on other sites

Eh sada...

Moj komentar na sve.... - samim odlaskom u tu drugu dimenziju.. ako bi zaista radila ta theory i sve to.. pitanje je shta mozhe da predstavlja pretnju u toj drugoj dimenziji po nas... i shta mozhemo mi tamo da predstavljamo, a sa druge strane da li mozhe da se dovuche ovde kod nas pretnja odande? Hum... (uvek sam razmishljao o pretetjim elementima...)

Adrvajz... to chudo shto pominju mi dodje ko onaj teleport iz Dooma [:)]

A za mikroletelicu... jel stvarno mislite da su ono bili letetji tanjuri nad celom planetom shto su nadletali i gubili se? :) (meteroloshki baloni maj ess:)

Ujaaa greemmmliiineeee...

Oh no! We're all gonna die!!

WE'RE SAVED!!!I'm screw'd!

"Mi smo uvek tu - RUR Gerila"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...