DeuS.Tesla Posted December 6, 2005 Report Share Posted December 6, 2005 e ljudi ovde kacite sve sto imate od grandza i alternative.... ja imam dosta pa ako vam treba nesto slobodno pitajte ... Quote About WW. Germans (oh not Germans - Fashishsts(Gitler) hard to translate) kill many (OMG my english) kill many juice(Israel, hope i true translate this nation), but in WW2 dead millions russian. AND say me plz WHY germany and austria send israel money for that and in russia not? I not racist, i live in peace and i want what european must be more loality to russians. Childerns never not must cry if they paerents wars Priceless Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 6, 2005 Report Share Posted December 6, 2005 1. možda je bilo bolje da topik započneš kačenjem nečega umesto ovako generički 2. bolje da se otvori topik za rok nego 14 topika za njegove podgrupe (izvini ako sam te uvredio svrstavši grandž u rok, a alternativa nije pravac nego suprotno od popa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted December 6, 2005 Report Share Posted December 6, 2005 mislm slushalo se to, a onada je umro kurt kobejn. bilo ej tu finih stvari.prvi disk koji sam kupio u zivotu bio je neki grunge mix(nirvana,rhcp, paerl jam, offsping, crash test dummies, beck naravno...) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 grunge mix(nirvana,rhcp, paerl jam, offsping, crash test dummies, beck naravno...) shta stvarno netjesh sve prochitati ovde! :/ btw ima grunge fanova, kako ne.. alice \o/ jam \o/ idemoo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 chinjenica ej da su sve pomenute grupe 90tih pisali u grunge maniru, to shto su kasnije odustali od cele priceh ej druga stvar. A sto se tice roka , pa jednostavno ne smatram grunge rokom niti je to moguce posto su to dve potpuno razlicite stvari sto po tehnici toliko i po samim textovima pesama. Tako da definitivno ovo nije moglo da se otvori pod rokom ... sto se tice kacenja necega evojok turbo folk je. mislm zajebite me tih podela vishe,to shto se ovi tehnichari loze na milion abitnih pravaca en znachi da sad i rok treba isto usrati.grunge mozemo svrstati kao granu roka, popud metala,punka... Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 hiljadu i jedan podžanr je izmišljotina novinara i bubuljičavih tinejdžera koji bi da zvuče pametno, al to nije za ovaj topik.. za ovaj topik je grandž i ta alternativa koja nije suprotno od mejnstrima, pa il nek neko počne da kači il da idemo kući.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrthodoX Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Ahahahahahhaaaaa Ne mogu da verujem shta sve gurate u ovaj deo foruma. Bez zhelje da hejtujem, ali moram da kazhem da je ovaj topic nema nekog smisla uzimajuci u obzir da bi po ovom principu zhanrovskih podela moglo da se otvori josh desetine topica. Grunge je veshtachki stvoren izraz, a chak i pripadnici tog "zhanra" kasnije su pocheli da se ogradjuju od njega. Grunge je umro sa Kobejnom, a najbolji bend koji je bio povezan sa celom tom prichom je bio Alice in Chains koji je opet vishe vukao ka metalu i najvishe je iskakao iz forme koju je podrazumevao grunge. A termin "alternativa" je toliko smeshan i shirok, pogotovo u danashnje vreme da nema previshe smisla troshiti rechi na objashnjavanje zashto je suvishan. Ovo je moglo skroz drugachije da se reshi. A da ne govorim o bendu "Nicleback" odnosno Nickelback koji je ovde postavljen i koji pokazuje koliko je topic besmislen. poz! Quote FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful... there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeuS.Tesla Posted December 8, 2005 Author Report Share Posted December 8, 2005 ok care sad pokazujes kolko si glup , ovo od niclebacka ima veze sa onim alternativnim delom,posto je topick grunge & alternative , ali i pesma je u nekom post grunge fazonu. Sto se grungea tice rade ga i dalje grupe tipa Audio slave, a Pearl Jam i dalje svira tako da ne mzozes reci da je grunge mrtav. Grunge je vrsta muzike koja je toliko raznovrsna , a ipak povezana smislom, idejom, i cinjenicom da su vecinom iz Sjetla . Kazes da je grunge mozda suvishe uska podela ali kad bi pogledao koliko se razlikuju bendovi jedni od drugih , njihovi nacini pevanja i sviranja , recimo uporedis pevace Eddi-a iz Pearl Jama Layna iz Chainsa i Crisa iz Soundgardna i vidis koliko se njihova pevanja razlikuju , isto mozes da uradis i za gitare. Ja grunge smatram jednim od najsveobuhvatnijih i najopsirnijih pravaca ne po broju bendova koji su ga svirali nego po razlicitosti te muzike. Sto se nase grunge scene tice ima je i po meni je jako dobra , ali je suvise povucena. Imate bendove poput broken stringsa i Oskara Tomasa koji sviraju odlican autorski grunge. @ortodox: ali u opste ne mogu da shvatim kako mozes da nazoves neki muzicki pravac vestackim, u shustini nije toliko ni bitno ocigledno je da nemas pojma o cemu govoris i dolazis ovde samo da seres , zato otvori sebi lepo topik "ja mnogo volim da serem" i tamo seri Quote About WW. Germans (oh not Germans - Fashishsts(Gitler) hard to translate) kill many (OMG my english) kill many juice(Israel, hope i true translate this nation), but in WW2 dead millions russian. AND say me plz WHY germany and austria send israel money for that and in russia not? I not racist, i live in peace and i want what european must be more loality to russians. Childerns never not must cry if they paerents wars Priceless Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrthodoX Posted December 8, 2005 Report Share Posted December 8, 2005 Ah...da si bar pravilno spelovao imena bendova koje toliko volish pa da udjemo u ozbiljniju raspravu. Da ne bih nervirao cenjene admine :) neka ostane na ovome a ljudi nek procene ko je u pravu. Quote FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful... there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 8, 2005 Report Share Posted December 8, 2005 pošto je topik započeo kao mesto za kačenje grandža i "alternative", a okačena je jedna pesma da bi se potom prešlo na standardno "cirkamo pivo ispred dragstora i filozofiramo o muzici umesto da je slušamo" prepucavanje, premešten je u opšti forum.. onaj jedan post u kome je okačena pesma ću sad da prebacim u hepi korner edit: izvinjavam se, ipak su okačene dve pesme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeuS.Tesla Posted December 8, 2005 Author Report Share Posted December 8, 2005 Ah...da si bar pravilno spelovao imena bendova koje toliko volish pa da udjemo u ozbiljniju raspravu. Da ne bih nervirao cenjene admine :) neka ostane na ovome a ljudi nek procene ko je u pravu. ← pa care da ti imas o cemu da raspravnjas ti bi i raspravljao ... Quote About WW. Germans (oh not Germans - Fashishsts(Gitler) hard to translate) kill many (OMG my english) kill many juice(Israel, hope i true translate this nation), but in WW2 dead millions russian. AND say me plz WHY germany and austria send israel money for that and in russia not? I not racist, i live in peace and i want what european must be more loality to russians. Childerns never not must cry if they paerents wars Priceless Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeuS.Tesla Posted December 8, 2005 Author Report Share Posted December 8, 2005 a evo muzike Alice in chains http://www.emp3world.com/to_download.php?id=25805 http://www.emp3world.com/to_download.php?id=27289 Pearl Jam http://www.emp3world.com/to_download.php?id=34785 http://www.emp3world.com/to_download.php?id=34792 http://www.emp3world.com/to_download.php?id=43949 http://www.emp3world.com/to_download.php?id=43933 Soundgarden http://www.emp3world.com/to_download.php?id=44124 nisam nasao vise .... Stone temple pilots http://www.emp3world.com/to_download.php?id=8848 http://www.emp3world.com/to_download.php?id=8877 http://www.emp3world.com/to_download.php?id=8876 to je ono sto sam nasao po netu a da je pristojno ... Quote About WW. Germans (oh not Germans - Fashishsts(Gitler) hard to translate) kill many (OMG my english) kill many juice(Israel, hope i true translate this nation), but in WW2 dead millions russian. AND say me plz WHY germany and austria send israel money for that and in russia not? I not racist, i live in peace and i want what european must be more loality to russians. Childerns never not must cry if they paerents wars Priceless Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingLui[FOG] Posted December 8, 2005 Report Share Posted December 8, 2005 The Ataris - In This Diary, nije bas grunge, ali alternativa jeste. http://rapidshare.de/files/8843851/The_Ataris_-_In_This_Diary.mp3.html Preporucujem vam, da promenite ime topica, inace nece dugo opstati. Quote The only light at the end of the tunnel is light of upcoming train. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrthodoX Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Svima koji bi zheleli da se upoznaju malo konkretnije sa tematikom predlazhem da prochitaju ovaj text na Wikipediji. Mali odlomak: Mark Arm, the vocalist for the Seattle band Green River (and later Mudhoney), is widely credited for being the first to use the term "grunge" to describe the style. However, Arm used the term with a negative connotation; he called the band's style "pure grunge, pure shit". This was not seen as being negative by the media, and the term was subsequently applied to all music that sounded similar to Green River's style. It is likely that the term was seen as appropriate because of the "dirty" guitar sound that grunge is known for (the word grunge itself means "dirt"). Dakle, ja samo zhelim da kazhem da je izraz "grunge" izforsiran od strane medija i dobio potpuno deformisano znachenje od originalnog, da bi onda bio spojen sa odredjenom vrstom muzike koja se razvijala u Sijetlu. Pa chak su se i sami pripadnici "grungea" ogradjivali od tog naziva, a da ste pogledali neki od novijih intervjua sa Armom ili sa nekim od Melvinsa npr. videli bi koliko je sve to i njima samima smeshno iz danashnje perspektive. A grunge jeste umro sa Kobejnom, jer su ubrzo posle toga pochele da se raspadaju i ostale grupe iz sijetlske shestorke ( ili beshe sedmorke :)), a sve je bilo zavrsheno raspadom Soungardena 1997. To shto se Pearl Jam ponovo okupio je vishe zhalosno jer su samo bleda kopija onoga shto su nekada bili. Ni na kraj pameti mi nije da pljujem po svim ovim bendovima koje veoma poshtujem iz mnogo razloga. Moja primedba je bila pre svega usmerena na sam naziv topica i "uskost" koja je iz toga proizashla. I kruko nisi ti tata pa da ti ja budem sinak i da mi se obracash sa visine. Quote FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful... there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeuS.Tesla Posted December 9, 2005 Author Report Share Posted December 9, 2005 To shto se Pearl Jam ponovo okupio je vishe zhalosno jer su samo bleda kopija onoga shto su nekada bili. ← hmm , zalosno je sto tako pricas jer jos jednom dokazujes da si samo debli koji eto pise radi pisanja. Pearl Jam mozda jeste mirniji ali NIKAKO ne mozes reci da je bleda kopija i da je zalosno slusati. Jednostavno no nocomment. Quote About WW. Germans (oh not Germans - Fashishsts(Gitler) hard to translate) kill many (OMG my english) kill many juice(Israel, hope i true translate this nation), but in WW2 dead millions russian. AND say me plz WHY germany and austria send israel money for that and in russia not? I not racist, i live in peace and i want what european must be more loality to russians. Childerns never not must cry if they paerents wars Priceless Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrthodoX Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 1. Popij bensedin. 2. Prochitaj shta sam napisao i text koji sam linkovao. 3. Prochitaj josh jednom za svaki sluchaj. 4. Nauchi da spelujesh. 5. Shutni se u glavu (ovo je opciono). Quote FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful... there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 tesla je upozoren zbog ovog gore, nema potrebe da se diskusija dalje rasplamsava.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack-O-Lantern Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 chlanovi pearl jama kazhu da ce ovaj novi album biti najbolji do sada (da, chak bolji i od Ten-a) prave tour po evropi, nadajmo se da ce doci ^^ ovaj je izlechio komplexe od deformacije lice :)) Quote Alan Smith ftw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeuS.Tesla Posted December 12, 2005 Author Report Share Posted December 12, 2005 e dasto se te tureje tice cuo sam da ce u junu biti u Beogradu Quote About WW. Germans (oh not Germans - Fashishsts(Gitler) hard to translate) kill many (OMG my english) kill many juice(Israel, hope i true translate this nation), but in WW2 dead millions russian. AND say me plz WHY germany and austria send israel money for that and in russia not? I not racist, i live in peace and i want what european must be more loality to russians. Childerns never not must cry if they paerents wars Priceless Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 ma jao...svi oni su mrtvi mislim generalno se ne slazem s ortodoxom ali u principu... pearl jam je imao svoj zenit...i on je davno proshao...i ne treba se sad sprdati po njemu Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 ehhh pearl jam... nekda sam ih slusao po ceo jebeni dan... ali kad su izbacili ne znam ni ja vise koji album koji je bio pravi fijasko totalno su me odbili od te vrste roka.. i smorih se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 pearl jam jebe majke koliko sam puta preslushao "no way" :)) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted January 9, 2006 Report Share Posted January 9, 2006 slusao sam ja Nirvanu,Alice in Chains(moja omiljena grupa dana kada sam to slusao) ali tokom godina me smorila ta muzika jer nista novo ne izlazi... I da oce ne moze... Tako da sam sad presao na California Punk(Green Day,Yellowcard, Blink182, Sum41, Hoobstank, Sugarcult, Relient K, Fm Static, Panic! At the Disco....mogu do sutra da nabrajam) btw ako i dalje ne znate koja je to muzika, imate na winampu njegov radio i kucajte u search "Idobi Radio" eto... :) Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLi[c]E Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Pa naravno da nista ne izlazi ALI TO USTVARI NIJE NI BITNO Mogo bi da ih slusam po 25 sati dnevno To su sve LEGENDE !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts