Zlajonja Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 evo poskidah sve sem kristal spejsa jer on malo vishe drlja, losha veza.. pa tju pregledati shta mozhe da se uradi... Elem, koliko sam video, zahteva malo advanced znanje iz cppa ali eto.. uvek treba postavljati isped sebe ciljeve koji nas chine boljim ljudima i uvek itji tezhim putem jer tje to oslikati nashe likove :) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Ne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 ja se ne bi slozio da je engine najbitniji..... sve zavisi od vrste igre.... svako ko prvi put radi igru , pa makar i timski bi trebalo da uzme na zub neki malo manji zalogaj od npr. quake 5-ce ;) ja predlazem da za zagrevanje odradite neku skrolujucu avanturicu ili pucacinu.... nesto u fazonu prvih duke nookema ili nesto kao raptor.... znaci bez 3d-a ..... bitan je dobar gameplay i dizajn...sto je laksi deo posla, a programiranje koje treba za takvu igru nije preterano komplikovano.... trebaju klase za detekciju sudara....akcije i reakcije neprijatelja.....random izbacivanje istih.....i jos dosta ali nista preterano komplikovano, dok za svaku 3d igru bi trebalo da znate ili openGL ili directX a OSNOVNI tutoriali za oba imaju preko 3k strana....u prevodu...i da vam neko da najjaci engine na svetu ne bi vam nista cinilo..... srecno..... bacite ideju u kom pravcu bi da idete, pa da damo savete,pomoc i sl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted January 25, 2006 Author Report Share Posted January 25, 2006 (edited) voodoo^nbgd hvala za link ^ ako ima jos takvih svezih ->give us a link<- Endzin za ne-programere: Reality Factory zasnovan na Genesis3D Postoji "reality factory.fgd" (ali ja ga nemam) za worldedit 3.3(valve hammer editor). Ako je cist 2d ili mesan sa 3d (tipa resident evil) uperis i kliknes(Broken Sword): AGS (ima plagin za 3d modele) , ko zna Visual basic moze i tako. A za trke koji endzin?(Letilice ili kola) ............................................................................................................................... poceh da raduckam na sitno trazicu pomoc kad stanem. Edited January 25, 2006 by bhcshoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 darn.. nisam uspeo da skinem ovaj pdf... neshto mi bagira... smorio sam se... uglavnom... AGS mi se ne svidja jer ima fixnu maximalnu rezoluciju od 800X600 shto mi je bzvz... mada ako je neko nashao da mozhe i bolje slobodno nek javi gde... pa mozhemo u njemu da pravimo... jednostavan je i lak za korishtjenje, a ne zahteva nikakvo predznanje... VisBasic eventualno ;) :) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bhcshoz Posted January 26, 2006 Author Report Share Posted January 26, 2006 Mislio sam u visual basic-u da moze da se sljaka takodje,ali je mozda sporije... Za ags ti treba samo grafika i zvuci , ostalo ne oduzima mnogo vremena. U maxu sam poceo da pravim low-poly modele i super napreduje. Dajte neke iskusne tutoriale za milkshape3D. Razmatrajte: 3D Gammemaker 3D GameStudio JaMagic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts