Crno-Sunce Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 po liku iz ovog filma je baziran strip dilan dog, film je bruka dobar, znaci, biser trash horora, ne da je blesav i lud nego strasno :) ja sam se odusevio :) neko gledao? Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted September 28, 2005 Author Report Share Posted September 28, 2005 pa nisam ja ni rekao da je to film o dilan dogu, rekao sam "da je po liku iz filma baziran strip/junak dilan dog" inace ako je neko citao strip od dilan doga kod nas preveden kao 'ljubav, smrt, ljubav" moze vise manje da procita ceo scenario filma u tom stripu inace film nije neki blokbaster ali ima tako genijalnih scena da je to zastrasujuce dobro npr. dellamorte(glavni junak filma koji je cuvar groblja u malom gradu u italiji) jebe ribu na grobu njenog pokojnog muza, muz ustaje iz mrtvih ka njoj, ona ga vidi pocne da vristi i govori "nemoj dragi nije ono sto mislis bila sam usamljena" ili dellamorte ubije bruka ljudi u bolnici i silazi niz stepenice i tamo srece inspektora "dellamorte pazi se ima neki manijak gore koji ubija sve ljude, ah imas pistolj dobro je mozes da se branis" a plus sto je glavna glumica brutaliti i debele zlobrve opako dobra riba :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 :) Ja sam ovo vetj pisao ovde, ali ajde opet: Lik (lice) Dylana Doga je baziran na glumcu Rupertu Everettu, koji upravo zbog toga (kao omazh) glumi Dellamortea u filmu. Film je baziran Sclavijevoj prichi, po kojoj je onda Sclavi pisao i scenario za Smrt-Ljubav-Smrt. Timeline stvaralashtva: - kraj '70ih pochetak '80ih - pricha - 1986 - prva epizoda Dylana Doga - 1989 - Smrt-Ljubav-Smrt specijal Dylana Doga. - 1996 - film Dellamorte, Dellamore aka Cemetery Man. Film je medju pet najboljih ikada. A ima i najlepshi cover ikada. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted September 28, 2005 Author Report Share Posted September 28, 2005 ako ti je ovaj film top 5, uzmi ako nisi gledao evil dead 2, genijalno :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts