Jump to content

Dellamorte Dellamore

Recommended Posts

pa nisam ja ni rekao da je to film o dilan dogu, rekao sam "da je po liku iz filma baziran strip/junak dilan dog"

inace ako je neko citao strip od dilan doga kod nas preveden kao 'ljubav, smrt, ljubav" moze vise manje da procita ceo scenario filma u tom stripu

inace film nije neki blokbaster ali ima tako genijalnih scena da je to zastrasujuce dobro

npr.

dellamorte(glavni junak filma koji je cuvar groblja u malom gradu u italiji) jebe ribu na grobu njenog pokojnog muza, muz ustaje iz mrtvih ka njoj, ona ga vidi pocne da vristi i govori "nemoj dragi nije ono sto mislis bila sam usamljena"

ili

dellamorte ubije bruka ljudi u bolnici i silazi niz stepenice i tamo srece inspektora

"dellamorte pazi se ima neki manijak gore koji ubija sve ljude, ah imas pistolj dobro je mozes da se branis"

a plus sto je glavna glumica brutaliti i debele zlobrve opako dobra riba :)

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

:) Ja sam ovo vetj pisao ovde, ali ajde opet:

Lik (lice) Dylana Doga je baziran na glumcu Rupertu Everettu, koji upravo zbog toga (kao omazh) glumi Dellamortea u filmu.

Film je baziran Sclavijevoj prichi, po kojoj je onda Sclavi pisao i scenario za Smrt-Ljubav-Smrt.

Timeline stvaralashtva:

- kraj '70ih pochetak '80ih - pricha

- 1986 - prva epizoda Dylana Doga

- 1989 - Smrt-Ljubav-Smrt specijal Dylana Doga.

- 1996 - film Dellamorte, Dellamore aka Cemetery Man.

Film je medju pet najboljih ikada. A ima i najlepshi cover ikada. ;)

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974