Jump to content

NWN - pitanje

_Silent_

Recommended Posts

Slabo sam upoznat sa pravilima FRP-a, a krenuo sam da igram NWNights pa me zanima kod biranja klase lika par detalja:

poshto svaki put kada steknem level, dobijem izbor biranja klase, kako utiche biranje druge klase na lik koji vodim?

odnosno, na primeru:

ako imam fighter-a, pa sa sledecim lvl-om izaberem wizard klasu (npr.), da li cu trpeti neke penale (osim shto atributi nisu prilagodjeni) ili ne?

da li ce se class skill-ovi wizarda nadovezati na veshtine fightera, ili ne?

uglavnom:

da li je pametno razvijati lika u samo jednom pravcu ili je ipak bolje razviti ga kao multi klass (fighter-barbarian ili wizard-sorcerer npr.)??

ima li nekih posebnih prednosti i ima li mana?

pa, vish, bash sam krenuo kao fighter, i rezonujem da bi mi koristio josh neki class bonus, pa sad, zashto ne dodati josh neku olakshicu kroz dodatno usmeravanje lika ;)

fighter-wizard je samo banalno (i nepraktichno) predstavljanje, ali ono na shta sam mislio je npr. neki fighter sa malo veshtine u bacanju chini korisnih u borbi...

ovo planiram bash jer su henchman-i priglupi i umeju lako da zaginu, a MRZIM da bejbisitujem komp. likove...

• 1 month later...

Pazi to je nwn...uzmi fajtera i pici :))a ako oces nesto ozbiljnije onda knjigu u ruke citaj i uci frp pravila pa kreni da igras...a to fajter/wizard banalno...nije uopste :))Imam ja fighter/sorcerer/dragon disciple/spellsword lika (naravno epic al dobro :)) i veruj mi da sabija :)) naravno na papiru ne u nwn :)

Edited by Chodah

Mrzi me...