Jump to content

Camcorder i mic

banman

Recommended Posts

Naime, malo snimanja je trebalo da padne ovih dana, i sad dosta je bilo onog mikrofona na kameri pa reshih da probam neshto drugo. Ajd, nabavih neki mikrofon el cheapo tipa za komp i pocheli problemi. Mikrofon ima stereo "bananicu" i kada se prikljuchi (bananica udje do kraja) mic ne radi. e sad malo se izvuche napolje i pochne da radi ali sa nekim space shumom. E sad, ovo nije prvi put da se igram sa micom, prvi put je bila zezancija sa onim shto je dizajniran za najnovije estradne zvezde i tamo je trebalo da se malo izvadi bananica da bi proradio ali nije bilo shuma.

E sad. Da li neko zna da reshi ovo, ili je imao bilo kakav kontakt sa ovakvim problemom bio bi koristan bilo kakav input. E da, ako neko josh zna gde kod nas, u Srbiji, mogu da se nadju oni micovi shto nose voditelji, oni shto se kache na majce i koshulje.

ne razumem se bas

ali mislim da to nije isti prikljucak koji ti imas na kameri i na mikrofonu

pogotovo ako je kamera sony ili nesto slicno oni umeju namerno da naprave malo uzi ili siri prikljucak bas zato da bi morao da kupis bas kod njih dodatnu opremu koja je bezobrazno skupa

a sum se verovatno i javlja zato sto ne odgovaraju prikljuci

((((Q))))

SRBI su najgluplji narod na svetu!!!

Ma ne, nije trip da kvaliet bude naj vec da nema tog, kao da se chuje neka statika ili shum motora. E sad kada stavim najjeftiniji mic onda zbog, vajda stereo prikljuchka, taj hum zvuk postane toliko glasan da se jedva ili nimalo chuje lik koji pricha. Dok kod kao skupljeg, sa mono prikljuchkom, onog za estradne zvezde, chuje ali tek u granicama da se primeti - shto opet smeta. A opet na kompu ni jedan ni drugi ne prave date probleme tj. daju chist zvuk.

pa eto ti odgovora problem je do prikljucka na kameri

samo reci koja ti je kamera

((((Q))))

SRBI su najgluplji narod na svetu!!!

pa eto ti odgovora problem je do prikljucka na kameri

samo reci koja ti je kamera

Panasonic NV-DS65EG. Mada sam cimao ove iz nasheg predstavnishtva mailom i eto vec dva dana razmishljaju da mi daju neku adresu gde bi ja mogao da odem pa pogledam neke micove kompatibilne sa mojom kamerom. Ali eto, ne da im se javljati.