Jump to content

ESL amater serija

GcV.Bjeli

Recommended Posts

Eh, opet pitanje oko premium accounta...

Poshto ce to, koliko vidim biti potrebno da bi se igrao amater, a 16 ljudi ce dobiti free premium, a koliko chujem tih 16 su ljudi koji su bili u top16 na metro cup-u.

Poshto moja ekipa nije ni uchestvovala tu, necemo dobiti premium...

E sad... jel' mozemo mi da platimo pa da uchestvujemo ili ne mozemo ni da uchestvujemo, ili nam uopshte ne treba premium... ?

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hahaha, 2 eura mesechno... uuuu al su se otvorili nemci za prvih 16 :DDD

Nego nemam kreditnu karticu... Naci cu nekog ko ima... Nego da ja ne placam to pa da posle bude... ispushio si za ligu... Jel' ima neko ogranichenje ?

Mislim, toliko ekipa se prijavilo... koliko sam video na site-u ima preko 20... a neshto ste prichali da je ogranichenje na 16, pa me sad zanima, ko meni garantuje da cu ja moci da uchestvujem... ?

Znam da smaram i sve to, ali volim da budem siguran u sve shto radim, a stvarno mi nije jasno da li je ovo na Svetskom nivou ili lokalnom, da li u toj ligi uchestvuju samo nashi timovi itd.

Nema potrebe da za sada placas nista iz jednostavnog razloga sto ce izabranih iliti prvih 16 dobiti besplatne ESL Premium acc na odredjeno vreme (3 meseca) tako da niko od njih nece ispusiti. Kasnije ce placanje biti obavezno i to verovatno ne preko kreditne kartice jer se planira da se to resi na neki drugi, igracima pristupacniji nacin (nema bas stvako cc). Neki dogovori su vec napravljeni ali dok kod nas to ne bude moglo da se fizicki i izvede

Sto se izbora prvih 16 tice quotovacu samog sebe iz upravo ovog posta :

Ekipe koje su u ovom periodu urucile prijavu ce imati odredjenu prednost prilikom odlucivanja sastava prve amater sezone, ali ce bitniji biti sledeci faktori : ranije ucesce u elitnim ESL/ESCL ili svetskim takmicenjima, pozicija na ESL SCG ladderu, kao i broj odigranih meceva.

Preko 16 ekipa iz vise razloga trentno ne mozemo / necemo primati jer bi sledeca cifra za prosirenje bila 32 (po pravilima) a to je vec broj koji ne mozemo ispostovati za ligasko takmicenje.

Ne smaras u sustini - logicno je pitati prvi put ako nesto ne znas, ono sto smara je tendencija igraca da ono sto je vise puta napisano ne citaju :)

Sto se izbora prvih 16 tice quotovacu samog sebe iz upravo ovog posta :

Preko 16 ekipa iz vise razloga trentno ne mozemo / necemo primati jer bi sledeca cifra za prosirenje bila 32 (po pravilima) a to je vec broj koji ne mozemo ispostovati za ligasko takmicenje.

Pa EAS je koliko znam organizovana po divizijama, po principu 2^(n+4) ekipa u diviziji, gde je n >= 0. Zato otvaranje Div.2 nikako nije nemoguće. Da li ima smisla imati i Div.2 sa 5-6 ekipa umesto predviđenih 32 je totalno drugo pitanje...

Dakle sad mi samo ostaje da chekam neki malo opshirniji info... ali, ipak moram da postavim jos 2 pitanja, majke mi, poslednja 2 :) Dakle :

1. Kad bi otprilike trebalo da bude prvo kolo ?

2. Skinuo sam mIRC, sad me zanima kako da napravim onaj channel, znate ono kao sto ima u nechijim signaturama... dakle neshto ovako : "#<4gl>@quakenet"

ili tako neshto i da li je to neophodno da klan ima... ?

1. Pa recimo 25 septembra...nishta josh nije zvanichno tako da cesh biti obaveshten

2.odesh u neki kanal(ne sme da bude zauzet naravno i da nema L bota) i mora ma nadjesh josh 3 coveka (sa tobom ukupno 4) i da svi imate @(op)...posle recimo 2-3 sata blejanja na kanalu ukucash /MSG O REQUESTL #channel name ....Onda ce L doci na chanal i onda je tvoj chanal registrovan...Kado ovo uradish poslacu ti intrukcije za L bota na PM.

inache pogledaj malo http://quakenet.org/ da bi ce malo upoznao sa quakenet-om

EAT MY SHORTS

Pa EAS je koliko znam organizovana po divizijama, po principu 2^(n+4) ekipa u diviziji, gde je n >= 0. Zato otvaranje Div.2 nikako nije nemoguće. Da li ima smisla imati i Div.2 sa 5-6 ekipa umesto predviđenih 32 je totalno drugo pitanje...

sto cini total od 16 + 32 = 48 ekipa koje ne postoje ^^

ne verujem da bi bas neko lepo gledao na takav gest, pogotovu pored u tom slucaju praznog laddera na kome ce i ovako ostati max 20 slabijih ekipa.

Ekipe koje su u ovom periodu urucile prijavu ce imati odredjenu prednost prilikom odlucivanja sastava prve amater sezone, ali ce bitniji biti sledeci faktori : ranije ucesce u elitnim ESL/ESCL ili svetskim takmicenjima, pozicija na ESL SCG ladderu, kao i broj odigranih meceva.

Fair enough... Ja samo mogu da garantujem da ako budemo u ligi, odigracemo sve mecheve... Dakle, necemo odustati posle odredjenog vremena ili slichno...

Edited by Mario^^

ako pogledate sistem po kome se igra ESL EAS

http://www.esl-europe.net/scg/cs/1on1/ladd.../esl_structure/

ili da iskopiram :

+ "Round ESL" system

+ At least one obligatory match per week

+ Automatic fixture generating

+ Additional challenges possible (only within the division)

+ Divisions (2^n, that means 16, 32, 64, etc.)

+ Ascent and descent within the divisions every two weeks

+ Unlimited amount of participants

+ Quitting possible at any time

svake nedelje ispadace po 2 tima i ulaziti najbolje plasirana 2 tima iz laddera

vise o sistemu : http://www.esl-europe.net/scg/cs/1on1/ladder/faq/roundesl/

Nesam pametan :)

Dakle, koliko sam ja shvatio, ako moj klan ne udje u tu ligu ( 16 ekipa ) mozemo da se takmichimo negde drugde... Sad ide pitanje... gde ?

Evo sam otishao na auto-challenger i dobio ovo :

"Nisi registrovan ni u jedoj ligi ili liga u kojoj si registrovan ne podržava Auto Challenger."

Dakle, jel mi i za to treba Premium i kako da se registrujem za tu ligu/ladder ili shta je to vec gde mozemo da "dokazemo" da smo vredni ulaska u amateur series ili kako vec.

P.S. Nemate pojma koliko se osecam glupo kad pitam ovako neshto jer znam da lupam ko Maxim po diviziji, ali stvarno mi nishta nije vishe jasno :)

imas 5on5 ESL SCG ladder koji se igra evo vec par meseci, doduse zbog letovanja pre svega ne bas sa nekom narucitom popularnoscu

kada oces na www.esl-europe.net/scg mislim da ces ga lako uopciti sam bez da dajem neki konkretniji link.

iz njega se jel i vrsi upadanje / ispadanje ekipa za EAS a cini mi se da si ga i sam spomenuo kad si pricao o rangu ... ili gresim ?

imas 5on5 ESL SCG ladder koji se igra evo vec par meseci, doduse zbog letovanja pre svega ne bas sa nekom narucitom popularnoscu

kada oces na www.esl-europe.net/scg mislim da ces ga lako uopciti sam bez da dajem neki konkretniji link.

iz njega se jel i vrsi upadanje / ispadanje ekipa za EAS a cini mi se da si ga i sam spomenuo kad si pricao o rangu ... ili gresim ?

Pa ne mogu da se prijavim za to... To sam video i ranije...

Valjda mislimo na istu ligu, dakle ligu gde ima 24 tima...: http://www.esl-europe.net/scg/cs/5on5/ladder/ Lepo sam kliknem na ono : "Prijavi se za ligu" i stizhe mi ovo :

Registracija niej moguća zato što ne ispunjavaš sve neophodne uslove.

1. Contact option

At least one form of contact (ICQ or IRC) must be entered. [to kao nemam, ali nigde nema da se stavi ICQ za klan, samo za mene lichno, a za klan ima samo da stavim ICR server ili tako neshto]

2.Entered game account

type: steamid (add)

With at least x team members: 5 ( ni to nemam, mada neznam ni shta je to...evo shta dobijam kad kliknem na ovo add http://www.esl-europe.net/scg/cs/5on5/ladd...ccount/1404101/ )

3. Logo (100x100)

A logo (100x100 pixels) must be uploaded. [ e to imam...]

EDIT : E sad vidim da ovaj drugi link shto sam ostavio ( za steam ID ) ne radi ako nisam ulogovan... nebitno, evo sam uhvatio screenshot onog shto mi izbacuje...

Dakle ovaj link mi se otvara i imam padajuci meni u kom mogu da biram, valjda igru... kapiram da bi trebao da izaberem Steam ID ( valjda ), ali sta da ukucam u vrednost ? Id mog klana ili... ?

Necu da probam da lupim zato shto ce mi, kako sam video, trebati niz zajebancija kad budem hteo da promenim kasnije... Evo ga screenshot pa mi recite sta da upishem :

http://img356.imageshack.us/img356/4712/id7wn.jpg

I ako neko moze, nek ostavi link gde mogu da upishem ICQ za klan, a ne za mene lichno.

Hvala.

Edited by Mario^^

1.

kako bre icq za klan :) stavi svoj...

mislim samo popuni sve podatke koje ti trazi pod klanom i pod tobom i nece biti problema sigurno

2.

za ono sa screenshota... izaberi CS i nalupaj neke brojeve kod nas to niko ne proverava

bez toga neces moci da prijavis ekipu nigde na ESL, pa ni na EAS

pretpostavljam da ti je ovo bio problem u stvari

3.

bar nesto imas ;)

1. Sad cu da malo potrazim, ali sam gotovo siguran da trazi ICQ za klan, poshto sam vec stavio u svom profilu ICQ... ali ipak cu jos malo da pretrazim...

2. Eh, ne mogu da stavim CS, neznam da li je svejedno, ali mi je trazio da stavim Steam ID, evo opcija koje mi nudi, a vezane su za CS... :

SteamID

SteamID CS:CZ

SteamID HL2/CSS

Na shta da kliknem ( pretpostavljam na prvo ili drugo... poshto mi prvo trazi, a drugo je 1.6 valjda, a 3. je source, a necu to da igram ) ?

I koliko otrpilike cifara da ukucam, ako je to bitno...

3. :)