Jump to content

Avio-maketarstvo

Recommended Posts

Ako ste maketar ili su vas ovi sajtovi nagovorili da to postanete, pozheletjete neshto i da kupite preporuchujem ova dva vetja i kvalitetnija sajta za on-line shoping : www.squadron.com iz Amerike i Engleski sajt : http://www.hannants.co.uk.Oba sajta imaju veliki izbor pribora koji su maketarima potrebni, posebne rubrike sa novostima i neizbezhni pretrazhivach sa precizno definisanim kategorijama ( proizvodjach, razmera, tip aviona, pribor, boje, itd ).Prisutne su i informacije sa proizvodima na stalnom popustu oznachene izrazima comsale ili special offer.

Ako zhelite da kupujete najkvalitetnije makete ( Tamiya, Hasegawa, Fine Molds ) onda posetite sajt : http://www.hlj.com/top/Air ( na istom sajtu imate i makete raznih transportnih sretstava ( motori, kola, brodovi, itd ).Estetski je najbolje uradjen i ima najkvalitetniji server, a u duhu japanske opsednutosti tehnologijom chak je i magacin firme robotizovan! Ukratko, nema mnogo improvizacije i maltretiranja ni tokom narudzbine ni u isporuci.

Ako volite neshto drugachije, posetite sajt : http://www.karaya.ceti.pl

Na adresi : www.kingkit.co.uk natji tjete vetjinu maketa koje godinama ne proizvode ili su povuchene iz prodaje.Ko voli avijaciju iz bivsheg SSSR, sadashnje Rusije, onda je tu sajt : http://www.jetmodell.de.Ako zhelite da vashe makete izgledaju shto realnije, onda idite na sajtove sitnica koje makete znache : http://www.aeromaster.com , www.eduard.cz i www.meteorprod.com

Shta vam josh treba da biste napravili maketu nekog aviona?Informacije, dokumentu, fotosi, crtezhi...?U tome tje vam pomotji sledetji ovi sajtovi : www.ww2images.com , www.aeroslides.com , http://making-history.ca i http://109lair.hobbyvista.com/index1024.htm

Shto se tiche lokalnih sajtova na ovu temu tiche, imate adresu www.maketorama.co.yu tu mozhete da upoznate nasheg proizvodjacha nalepnica sa oznakama jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva, od Kraljevine Jugoslavije do SCG. www.maketorama.co.yu/lifthere.Takodje posetite najpopularnije chasopise iz ove oblasti : www.sampublication.com i www.finescalemodeler.com

I za kraj par slichica : 1 , 2 , 3

Dakle ako nemate hobi a pritom volite avione i maketarstvo i imate novca ( makete mogu da vam kazhem i nisu neshto skupe preterano ) eto vam zanimacija.

Uzdravlje.

Sviđaju mi se makete aviona ali ne toliko koliko makete starih brodova.Imao sam priliku da upoznam jednog čoveka na moru(Radovići) koji se bavi izradom tih maketa i to je neverovatno kako to predivno izgleda i koliko tu detalja ima.Fascinantno.Pravi te makete po godinu-dve pa čak i 3 a prodaje ih za nekih smešnih 50 evra.

Ja sam slozio do sada 2 makete aviona, istina male, i ne znam koliko kvalitetne. Firma Revell (ili tako neshto) chini mi se je napravila delove. Slagao sam Mig-29 i F117a...prilichno me smorio, a i iznervirao sam se kada je moj mladji sestric koji je imao 5 godina, pomislio da ce to da leti pa je bacio Mig-a sa terase, i od njega su ostala samo krila chitava.

ja sam nedavno reshio da se otvorim za warhammer figurice - em ih sklapam, em ih bojim, em mogu neshto praktichno da radim sa njima..

choveche ne uzimaj warhammer pored CONFRONTATIONA od rackhama.

http://www.rackham-store.com -> provali kakve su figure. (isto sve sklapash, bojish, itd itd)

veruj mi, svi ortaci u drushtvu se jebavaju sa warhammerom jedno 5 godina.. sve sami boje, sklapaju, bla bla. treba da im vidish sobe.. ko od nekih kvazi umetnika! :) e ako oni kazu da je rackham bolji i ako to kaze gomila geek matoraca shirom klubova u bg-u sigurno je tako.

borbe u confrontationu se igraju do 300 ili 1000 poenta, shto je 10/25 +- figurica dok u ragnaroku (ista firma, iste figurice samo vetje borbe) se igra to na 1000, 1500 ili 3000 poenta.

jedina mana je to shto nema livenih ("crackovanih" :)) verzija, vetj samo originale mozesh da kupujesh. ako te sajt nije uverio kako rulaju figure mogu da ponesem par profi obojenih figurica na rur okupljanje (ako dodjem) da vidish. ili mogu da ti donesem katalog iz 2005. godine, da vidish kako su prelepe figurice i koliko je firma ozbiljnija od GWa.

datju ti ulicu ako te zanima oficijalnog storea u bg-u gde imaju sve najnovije setove, gde radi mnogo kul lik koji tje ti sve objasniti a i imaju sobu za igranje pa mozesh i da odgledash koj fajt ako se nadjesh u pravom trenutku.

Ja sam imao gomilu maketa, f-18, mig-29, f-16, i moj najomiljeniji i najlepshi: nemachki razarach u II svetskom ratu Bizmark

ah kako sam ponosan na to moje chedo

Od svih ovih f 18 je bilo najlakshe, a Bizmark naravno najteze sklopiti, i svi su po onom "lvl-u" tezine najtezi bili...

Kupovao sam sve te modele u shvajcarskoj dok sam jos putovao tamo, ali san mi je da nadjem negde Star Wars Victory class Star Destroyer opet, video sam ga u madjarskoj u nekom shop-u, mnooogo veliki i mnogo komplikovan za pravljenje.

Btw warhammer nisam uzimao zato sto je skupo :(

ako neko hoce malo vise da se obrazuje iz sveta aviona itd ;d pitajte sretu on je nas buduci pilot ;))

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."

Volim modelarstvo, samo shto u poslednje vreme nisam bash pri keshu a ni pri zivcima, pa sam stao, ali verujem da cu skoro opet poceti. Imam puno maketa, najlepshi mi je f22 raptor, i Queen Mary brod (taj je bio jeben), imam jedrilice, koje sam pushtao, Cirus, Lahor i ono malo govno konjic koji leti po sobi i ubiva komarce... Naravno lomili su se mali milion puta i sad mi je sestric odvalio sva tri... oh kako ga mrzim...

Ja ne nosim gace.

Falcon.jpg

Nikada i nisam.

kao mali imao sam dosta maketa aviona - mig 31, f14 tomcat, f4, focke wulf, mesershim 109, mesershmit 262... nijedna nije trajala vishe od dve godine. uvek mi je bilo smorno da mi samo stoje na polici pa sam se igrao sa njim sto je uvek dovodilo do lomljenja. i nije mi zao toliko zbog toga. sad imam samo 2 velike makete burago automobila (jedan od njih je mercedes 300 sl iz 1954 (pojavljuje je u najnovijem spotu kanye west-a - diamonds from sierra leone, iako se u pesmi pominje porshe)) a drugi ss sitroen.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Ne vredi ovo raditi kao klinac ( imao sam ja revell-ov Mig-29 i sjebo ga skroz ) .Sad da mi dash maketu radio bi ga pazhljivo ko po jajima do savrshenstva stavio ga u regal i samo bi ga gledao.Kao klinac ja sam tu maketu pravio da bi se posle igrao sam njom, ipak kao odrasli naravno gledamo drugachije na stvari.

Edited by minisuba

->Wand : Sreta je struchnjak za civilne avione, mi prichamo o borbenim.

ma sjebao sam se ;)

nisam dovoljno spavao pa sam jos gluplji jbga ;P

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."