Jump to content

apgrejd

noodle

Recommended Posts

Zelim da uzmem bolju graficku karticu, dvd rezac i tv kartu.

Imam MSI K7N2 Delta2 Platinum, AMD Sempron 2600+, 1 gb DDR, 120 gb HDD. Komponente koje bi menjao su:

GForce4 MX440

Nec dvd citac

Za TV karte sam se vec raspitivao ovde, ali ako imate neke nove informacije recite.

Za dvd rezac bi dao i preko 50e ali da moze da reze sve zivo.

Za grafiku bi dao do 12000 din (150e) ali da me sluzi za ova novija cudesa.

p.s.I za kolko bi mogao da zavalim staru graficku i dvd i gde? Ne nadam se preterano.

Sto se tice tv tunera mislim da je jos uvek best buy Leadtek WinFast TV 2000 Expert, cena je uvek bila oko 55-60e, doduse ja koristim neku kworld kw-tv878rf koja kosta max 30e i poprilicno sam zadovoljan, rezac NEC 3520A (~40e) bih ti definitivno preporucio jer ga i sam koristim vec neko vreme i nisam imao nikada nikakav problem sa njim a rezem non stop gomile diskova mada sad ni Pioneer 109d nije skup (~55e) pa sta ti vidi sta ti vise odgovara.

Za graficku probaj da isciganis za 6600gt ako ne trebalo bi da imas za 6600 kao sto covek kaze.

Go then. There are other worlds than these.

ja koristim neku kworld kw-tv878rf

Plz daj neke tvoje impresije o njoj posto mi se ne daje 60e za Leadtec.

Jel ima daljinski, teletex? Kakav je kvalitet slike, i kakav je kvalitet snimanja? Jel ima neke dodatne opcije?

a shto lepo ne uzmesh za 150eur powercolor ati radeon 9800pro aiw i ubijesh dve muve jednim udarcem ?

Svidja mi se ova kombinacija, probacu da nadjem specifikacije negde na netu. Mada hiljadu puta sam cuo da su kombo komponente sranje, pa cu morati da razmislim. Jel imas neko iskustvo sa ovom karticom? Ipak iz prve ruke je iz prve ruke. :)

DVD rezac uzmi Peonir 109d(ja ga imam od skoro)

Neki utisci?

Generalno, kakve su Asusove graficke? Koliko vidim, najjeftinije su.

Kakva je razlika izmedju agp i PCI/PCI-E kartice?

Zaboravio sam stampac i skener. Oba za kucnu upotrebu, znaci nista zahtevno.

Koliko su dobri kombo uredjaji, tj. stampac, skener, fotokopir u jednom?

Hvala svima sto ste odvojili vreme.

Edited by noodle

prvo, svi ATI All In Wonderi su Built By Ati shto znachi da su izuzetno kvalitetni. ovu karticu nisam lichno probao ali sam probao par aiw-ova i mogu ti retju da tv tuner na njima u rangu tih leadtekovih od 60ak eur. to shto ima i tv tuner na sebi nikako ne umanjuje njene performanse kao grafichke kartice.

9800pro je i za danashnje uslove zmaj a posebno mislim da se isplati uzeti ga u ovakvoj kombinaciji i po ovoj ceni.

link: http://www.tul.com.tw/global/productlist.a...&cat2=6&cat3=27

ako ti treba bacitju ti i kontakt lika preko koga mozhesh da uzmesh to novo sa garancijom godinu dana.

u principu izmedju grafichkih nemash neku preteranu razliku u modelima razlichitih proizvodjacha osim brzine memorije koja najvishe dolazi do izrazhaja prilikom overkloka. asus nije za to, u novim GF6 serijama Leadtek i Gainward vazhe za najbolje.

trenutno izmedju AGP i PCI Express nema neke preterane razlike u performansama ali pci expres ima mnogo bolju arhitekturu i ima josh mnogo potencijala dok je agp svoj potencijal skoro u potpunosti iskoristio. naravno ti ne mozhesh da stavish PCI Express karticu u plochu sa AGP-om i obrnuto.

pioneer 109d je jednostavno po svim testovima, po pouzdanosti i kvalitetu najisplativiji dvd-rw koji se mozhe natji na nashem trzhishtu bez dalje rasprave.

a ovo za comboe ne bih znao ali i mene zanima :D

Edited by rev

9800pro aiw ne mogu se pohvaliti nekim vecim klokom zbog tv tunera. Znachi ako ne planirash da se bavish extremnim klokom uzmi grafulju. Mada ako se bolje potrudish mozesh da nadjesh neku 6600gt za 170e

to treba da se nacheka dok mu ne naleti :D 180eur je najjeftiniji 6600GT pa na to dodaj josh 60eur za TV Tuner = 240eur ukupno shto ti je za 50% skuplje od 9800pro kombinacije pa ti srachunaj shta ti se vishe isplati.

Plz daj neke tvoje impresije o njoj posto mi se ne daje 60e za Leadtec.

Jel ima daljinski, teletex? Kakav je kvalitet slike, i kakav je kvalitet snimanja? Jel ima neke dodatne opcije?

Daljinski ima, teletext ne, kvalitet slike zavisi od kvaliteta prijema, znaci ako imas kablovsku ne moras da se brines, ako ne opet ce lepo da ti radi, ja sam digao posebnu antenu na krov i radi odlicno hvata sve programe koje inace hvatam na tv-u a kvalitet slike je odlican.

Ali ja bih ti definitivno preporucio ako kupujes da kupis odmah dobru stvar (leadtek) iako koristim ovu karticu dugo ona nije moja i cim je ortak bude trazio od mene ja uzimam leadtek-a.

Samo da napomenem da je software koji dobijes uz karticu NEUPOTREBLJIV, znaci zato sam je i uzeo od ortaka posto on nije znao da je namesti, ali par programa (koji ce odraditi posao i bolje od softvera koji dobijes uz karticu) i stvar je resena.

Go then. There are other worlds than these.

Ne planiram da klokujem, ne razumem se u te radnje.

trenutno izmedju AGP i PCI Express nema neke preterane razlike u performansama ali pci expres ima mnogo bolju arhitekturu i ima josh mnogo potencijala dok je agp svoj potencijal skoro u potpunosti iskoristio. naravno ti ne mozhesh da stavish PCI Express karticu u plochu sa AGP-om i obrnuto.

Ja sad kupujem, boli me uvo za potencijal PCI E. Jel mi sad bolje da uzmem agp verziju posto je koliko vidim jeftinija, ili PCI E?

Ja sam pre nedelju dana uzeo GF6600 i graficka je extra ( u odnosu na fx5200, koju sam imao )... I mislim da ce ti sve nove igre raditi na njoj, u 3d Marku dobija oko 5500, tako bar pise, kod mene na masini dobije 4985 ... eto toliko od mene

-In the church they say to forgive...

-Forgivnes is between them and God, my job is to arange the meeting ...

juvefan9ds.gif

----------------------------------------------------------------------

jddrinker5js.png