Jump to content

In Good Company


Recommended Posts

Rezija: Paul Weitz

Gluma: Dennis Quaid, Topher Grace, Scarlett Johansson

Ovaj film je veoma cudnog zanra, trebalo bi po svemu sudeci da bude popularni "ljubic" ali nije. Nije ni komedija, a nije ni drama. Najzanimljiviji je ocigledno reziser (i scenarista) koji je rezirao filmove, About a Boy i American Pie, ali je pisao scenario za po meni top 3 animiranih dugometraznih filmova, Antz. On je hteo nesto da kaze ovim filmom, ali osim toga da je zivot zivot i da ga treba razumeti nema niceg dubljeg. Ono sto je dobro to je sto je prica ispricana na jedan lagan nacin, prihvatljiv, opustajuc i sa krajem koji svakako nije ocekivan, ali kada malo razmislite jedini moguc.

Gluma je sasvim solidna. Skarlet (koju nikako ne mogu da pozicioniram u svojoj svesti kao dobru ribu, ne mogu uopste da je pozicioniram) je ovde samo katalizator price, kao sto to zene obicno i jesu, i ne pojavljuje se mnogo. Glavne stvari se odvijaju izmedju Denisa Kvejda i Topera (Vesele '70.), gde ovaj drugi igra novog sefa ovog prvog. Obojica uce jedan od drugog, a mladac pokazuje izvesnu pravovremenu promenu svog duha na kraju, koja je potencijalno dobra.

Film je za opustanje i preporucujem ga svima koji zele malo da se odmore i da saznaju neke stvari o korporativnom poslovanju (mada na jedanom primitivnom, mada sustinskom nivou). DVD u ruke, devojcica na pod, da se ljulja brod... ili tako nesto.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

,May 22 2005, 18:58:52] DVD u ruke, devojcica na pod, da se ljulja brod... ili tako nesto.

ovaj bole je prajsles!!

šalu na stranu, gotivim ove tvoje rivjuove, dobro je za promenu videti ovde nešto što ne bi umeo da napiše džontra iz borče grede..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...