Jump to content

Slike forumasa

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

He kabuki :)

Citao sam to pre nekih 7-8 godina kod brata ako je to to...nesto krugovi krvi.

E strip ljubitelji...jel ima neko dozivljaje dzona difula od mebijusa .... inkal svetlosti, crni inkal...ja sam to imao al sam izgubio pa mi sad zao :)

Ma nije nego sam bila lik iz stripa Kabuki, ali ne verujem da je iko chuo za isti

aaaaaaaa ladnoooo nisam provalio sam :(, josh gledam sliku, strashno mi poznato i ne mogu da se setim a sada kada si rekla Kabuki upalila se lampica iznad moje glavudze! :P

ako se dobro setjam priche Tsukiko, japanka, poreklom Ainu je odvedena na ostrvo u Okinavi, tu je sluzila Generalu koji je bio malo na svoju ruku :). terao je devojke da njemu i vojnicima igraju Kabuki ples i tu je doshlo do sukoba izmedju njega i njegovog sina (Ryuichi Kai) kada je ona uzela neku zastavu ako se dobro setjam. posle rata on odluchuje da se ozeni sa njom i kada je njegov sin to saznao, silovao je. na dan venchanja General je nalazi polu mrtvu i odvodi je u bolnicu na kraju ona umire na porodjaju. dete Generalovog sina i majke Tsukiko, Ukiko Kai, dobija nadimak Kabuki tako shto joj je Ryuichi Kai urezao to Kabuki na licu kao opomenu Generalu kada je saznao da ima tjerku... itd itd tu se nastavlja pricha fenomenalnog stripa! ;)

a ako nekog zanima, Kabuki je tradicionalna vrsta igranja koja se izvodi u pozorishtu. inache u tim plesovima i samom izvodjenju se govori/pricha o istorijskim dogadjajima iz zivota ljudi iz Edo perioda japanske istorije. inache zanimljivo je to shto je kabuki izmislila zenska osoba (Okuni se zvala ja mislim) u 17. veku ali sada zenske likove glume onnagate, to jest mushki glumci i to sve zahvaljujutji Tokugawa uredjenju i vladi i njegovim shogunima koji su zabranili zenama da igraju Kabuki veoma brzo posle njegovog popularizovanja mada sam Tokugawa nije kriv za to, umro je mnogo pre te zabrane. inache Ichimura Manjiro je najpoznatiji onnagata glumac. ;)

Dz, shta beshe ono znachi Tsukiko? neshto tipa "mesechevo dete" ili neshto slichno?

He kabuki :)

Citao sam to pre nekih 7-8 godina kod brata ako je to to...nesto krugovi krvi.

E strip ljubitelji...jel ima neko dozivljaje dzona difula od mebijusa .... inkal svetlosti, crni inkal...ja sam to imao al sam izgubio pa mi sad zao :)

imam ja jedno 5 komada

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...