Jump to content

The Stepford Wives


Recommended Posts

rezija

Frank Oz

gluma

Nicole Kidman

Matthew Broderick

Bette Midler

Glenn Close

Christopher Walken

Ovo je film iz 2004. ali je u stvari rimejk istoimenog filma iz 1975. Ovaj originalni nisam gledao (http://www.imdb.com/title/tt0073747/) samo rimejk (http://www.imdb.com/title/tt0327162/).

Odmah na pocetku da pohvalim Glen, fenomenalno, bolje ludilo nego u 101 dalmatinac, a tamo je zaista vrhunsko. Svi ostali su takodje dobri, mada Broderik igra svoju standardnu ulogu mlakonje. Nikol igra slicnu ulogu kao u njenom jednom starom filmu To Die For (koji sam inace, sad kada se setim, gledao sam u domu sindikata, strasno) s tim sto je ovde naravno bolja, nije negativan lik i nije toliko glavni lik, da se tako izrazim.

Ovde je najbitniji reziser Oz (poznat svima po mnogo cemu, Mapetima, Yodi, filmovima gde rezira koji su na neki nacin svi cudni) koji pokusava da da poentu i to je najbitnije. Odavno nisam gledao film gde su glumci apsolutno podredjeni scenariju i reziji, zapravo rediteljkom izrazu. Ovo je dobar film da se vidi sta znaci i sta bi trebalo da bude posao reditelja. Film traje sat i po i nije za svakog jer ima onaj osecaj kao film Mars Attacks!, ne znate kako da ga shvatite, neki kazu da je glup, a drugi shvataju sarkazam i ociglednu poruku. Zato i preporucujem ovaj film.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...