Guest Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 čudna stvar mi se ispisuje u toku post-a.. prebrzo preleti pa nisam zapamtio tačno šta piše, ali je nešto poput: secondary ide channel no 80 pin conductor installed ili nešto slično, znam da nije baš u duhu engleskog jezika, no nebitno, poenta je da bios prijavljuje da na sekundarnom ide kanalu nema kabla. naravno, kabl je tamo i na njega je povezan dvd koji radi najnormalnije (vide ga i bios i windows).. ima li neko ideju u čemu je fora? ploča je abit nf7s2 sa prilično matorim biosem (nisam nikad apdejtovao, nije bilo potrebe). uzgred, jel ima abit program za flešovanje iz windowsa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 Ima i radi kako treba, a poruka koja ti se ispisuje je da koristis ATA33 kabel, tj. da ti je IDE kabel spor i da ti treba novi (onaj sa 80 pinova). Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 aaa.. al ja sam istripovao da je to počelo da se ispisuje samo od sebe, a zapravo je počelo kad sam ubacio dvd rom umesto običnog cd-a.. jel dvd podržava veći transfer od ata33, pa da nabavim novi kabl? a flash utility sam našao pet minuta nakon postovanja, na američkom sajtu abit-a (na global nema iz nekog opskurnog razloga).. 10x za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ne0 [RUR] Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 dvd rade na ata66........koliko ja znam, bar ovaj phillips snimac radi na toliko Quote *** *** Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 Zavisi od modela, al' cim kuka da je kabel spor... :) Mada to u principu nije poruka koja stize od DVD-a, vec od ploce. I da, www.abit-usa.com je mnogo bolji od "originala". Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 Ali izgleda da je dvd jedan od najcescih izazivaca.Isti trip mi se poceo desavati kad sam ubacio dvd-rw.A posto je sve radilo kako treba nikad nisam obracao paznju na to. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts