bolkonski Posted January 29, 2005 Report Share Posted January 29, 2005 Michel Gondry - rezija Jim Carrey Kate Winslet Uradio sam search i video da nema komentara na ovaj film. Znam da su ljudi usput postvali na drugim topicima (Igzu se dopao, itd.), pa ko velim kad je takva sitacija da iskuckam nesto jer sam ga gledao pre neki dan. Jedan moj drug je rekao da je to za njega najlepsi ljubavni film koji je ikada gledao. Nisam razmisljao u tom pravcu, ipak je to njegova vizija, ali ima dosta istine u tim recima, iz te perspektive je nekako drugaciji. Sto se mene tice, film se bas dopao. To je jedan od onih sporih filmova, sa cudnom rezijom. Nacin na koji je ispican zahteva neobicnu duzinu filma i po tome je dosta originalna (zajedno sa nekim originalnim scenama). Scenario i dijalozi su potpuno u skladu sa rezijom, odlicni. Dvoje glavnih glumaca su se odlicno snasli u ulogama (ovo je Dzimova uloga sa ubedljivo najmanje grimasa, mozda jedna u celom filmu) mada one nisu teske, ni atraktivne. Sa izvesnim SF elementima film govori o ljubavi koju mozda propustimo ako nemamo dovoljno snage da popustimo drugoj strani, a takodje i o perverznosti (ovde sporednih likova) ljudi koji se hrane tudjim zivotima jer im se njihovi raspadaju. Film za svaku preporuku. Nije potrebno ici u biskop, ne znam ni da li se daje jos uvek. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 29, 2005 Report Share Posted January 29, 2005 Film je extra, volim filmove za koje moras da budes skoncentrisan, tj. koji te u potpunosti zaoukupiraju , k'o film Memento. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted January 30, 2005 Report Share Posted January 30, 2005 Mnogo, ali mnogo dobar film. Od kako sam ga odgledao u bioskopu imam zelju da ga odgledam jos jednom - a to cu skoro i uraditi, samo da obliznji klub dobije to na DVDu. Jos jednom, PREPORUKA za ovaj masterpiece. Jim for president! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 30, 2005 Report Share Posted January 30, 2005 hijack: Wicker Park i Girl next Door su mi najbolji ljubavni filmovi u proteklih godinu dana, svaki na svoj nachin.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 30, 2005 Author Report Share Posted January 30, 2005 Prvo Wicker Park je rip off francuskog filma Apartman sa Monikom Beluci i Vinsentom Kaselom, a ovaj drugi je smesan. Nema ljutis Cali. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted January 30, 2005 Report Share Posted January 30, 2005 Da, slazem se sa konstatacijom oko Wicker Parka a inace mi je francuski sa M. B. i V. C. mnogo bolji! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azdaja Posted January 30, 2005 Report Share Posted January 30, 2005 zaspao sam uz ovaj film.. Quote � by Ivan_ alen je van konkurencije. � by Ignis Dei Alen mora da bude van konkurencije, jer je Macan � by Alen nije bitna strela nego indijanac. Baseball Club Beograd96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts