_Silent_ Posted January 24, 2005 Report Share Posted January 24, 2005 dakle... radeon 9000... na XPsa sp2 mi pravi probleme... (ost. amd1700xp; asus a7v266c; DDR256NCP; itd.) u zadnje vreme mi se konstantno javljaju zelene/plave shtrafte preko celog ekrana, i jedino reshenje je restart makine... ne znam do chega je... proverio sam, kabal monitora se nije iskrivio/prikljechio/iskidao... virusi nisu... dakle, razbijam glavu da li su u pitanju drajveri ili je gartica neispravna... ono shto me najvishe chudi je shto nema nikakvih problema dok ide ishta grafichki (koliko-toliko) zahtevnije... npr. kada je fullscreen bilo koje vizualizacije winampa, ne pojavljuje se nikakav problem, niti kada igram Morrowind ili Apha centaury... ali, zato, kada odem na Net, ili kucam u wordu, ili koristim WinCMD, redovno se pojave te shtrafte i is**zdim i restartujem komp... i tako u krug... evo, vecheras sam 3 puta restartovao komp. dok sam bio na Net-u, a danas sam oko 6 sati igrao AC i nishta!! dakle, shta je u pitanju?? Drajveri? prashina, Gremlini?? Jel imao neko slichnih problema?? ne znam shta da radim... plz hlp! poz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted January 24, 2005 Report Share Posted January 24, 2005 Instaliraj nove drajvere za grafiku Jel' ti se shtrafte razmazuju kad prevuchesh neshto preko njih [tipa strelicu za misha ili neki prozor]? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted January 24, 2005 Author Report Share Posted January 24, 2005 Instaliraj nove drajvere za grafiku Jel' ti se shtrafte razmazuju kad prevuchesh neshto preko njih [tipa strelicu za misha ili neki prozor]? Bash tako... znachi ipak je do drajvera?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted January 24, 2005 Report Share Posted January 24, 2005 yap meni je isto zezalo dok nisam instalirao nove catalyste [od 4.1 verzije bi trebalo da radi sve kako treba] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted January 24, 2005 Author Report Share Posted January 24, 2005 hvala na pomoci... odoh da nadjem odgovarajuce drajvere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted January 30, 2005 Author Report Share Posted January 30, 2005 yap meni je isto zezalo dok nisam instalirao nove catalyste [od 4.1 verzije bi trebalo da radi sve kako treba] bedaq... skinuo sam josh pre par dana najnovije drajvera (valjda 5.01) i opet mi se pojavljuju one glupave shtrafte mozesh li mi reci koje si tachno drajvere imao instalirane da su radili bez problema... mozda sa starijom verzijom ne bude ovog problema... poz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 bedaq... skinuo sam josh pre par dana najnovije drajvera (valjda 5.01) i opet mi se pojavljuju one glupave shtrafte mozesh li mi reci koje si tachno drajvere imao instalirane da su radili bez problema... mozda sa starijom verzijom ne bude ovog problema... poz. ma instaliraj omega drajvere http://www.omegadrivers.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted February 1, 2005 Author Report Share Posted February 1, 2005 Probao sam i njih... sve je potpuno isto shto se tiche mog problema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted February 1, 2005 Report Share Posted February 1, 2005 Isprobaj karticu u drugom kompjuteru. Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted February 1, 2005 Author Report Share Posted February 1, 2005 moracu svakako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 imao sam ja R9000 (ustvari imam i dalje ali u kutiji ;)) i slican problen ali sam ga popravio neznam ni ja kako ali uglavnom sam nesto ceckao po setingsima za grafiku...Ati ima uzasno mnogo tih podeshavanja i opcija i ako ih ne namestish kako treba nece da radi... pogledaj u setingsima boje i display frekvencije to moze da zeza jer kada je dinamicna stvar u pitanju ko sto sam kazes u vizualizaciji i igrama se to ne deshava ali zato kad je staticna slika i refresh je na niskom nivou npr. internet explorer onda se deshava taj bug odnosno problem.... samo teorija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Lord_of_Blood_ Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 moja predpostavka je da kvar nije hardwerski nego da je do softvera (da je hard brljalo bih lada ze od nje zahteva vise) pa sada da idi na zvanicni atijev sajt i tamo potrazi cataliste nove ali obrati paznju da u listi nabrojanih grafickih karata stoji tvoja inace moze da bide vise problema sa pogresnim drajverima nadam se da ce ti ovo pomoci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 pa nema tu shta da bude nabrojano, isti driveri su za sve radeone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B-M | Predator Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 probaj da iskljucis vertical sync Quote Only God Can Judge Me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted February 6, 2005 Author Report Share Posted February 6, 2005 probaj da iskljucis vertical sync ok, probacu ako se nastavio ovaj problem, samo te moram pitati gde tachno da potrazim tu opciju btw. chini mi se da sam nashao reshenje ( i nadam se da sam u pravu)... pre dan-dva sam chachkao oko ati podeshavanja i naishao na "write combining"... ovo shta kaze help o tome : "Write combining improves video performance by speeding up the dpsplay of information to your screen. However, increased speed can cause screen corruption , so, if you expirience problems with your display, clear the check box." naravno, odchekirao sam ovu opciju i do sada nisam ima problema sa bojama... nadam se da ce tako i ostati... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts