Jump to content

RUR HotS Liga 2017 - pravila


SavKe

Recommended Posts

Pravila RUR HotS 2017 lige:

Da biste se prijavili za RUR HotS ligu 2017, idite na OVAJ LINK.

Minimalni broj ekipa za održavanje lige je 8, dok je idealan broj ekipa 16. Konačan format lige biće određen naknadno na osnovu broja prijavljenih ekipa. Liga je podeljena u dve faze, onlajn grupna faza i top 4 LAN završnica.

Mečevi, odnosno kola grupne faze, igraće se 2x nedeljno, u dogovoreno vreme koje odgovara obema ekipama. Sigurno vreme odigravanja mečeva je subota 16h i 18h i nedeljom od 19h i 21h. Ti mečevi strimovaće se na našem twitch kanalu. Ostale ekipe koje nisu predviđene da budu na strimu tog dana, mogu svoj meč odigrati u međusobnom dogovoru u bilo koje vreme tog vikenda. Planirano je da svaka ekipa bude barem jednom na strimu.

Svi mečevi u grupnoj fazi i u završnoj fazi igraće na Bo5 prinicipu odnosno na tri dobijene partije. 

Pre početka svake serije u grupnoj fazi, oba tima imaće pravo da banuju po jednu mapu. Nakon toga bacanjem novčića određuje se koja ekipa će imati prvi pick/ban u draftu a koja ekipa će prva birati mapu. Sve mape koje će se igrati u jednoj seriji moraju biti određene pre početka prvog meča.

Primer:

-Tim 1 banuje mapu

-Tim 2 banuje mapu

-Tim 1 ima prvi pick/ban

-Tim 2 bira prvu mapu

-Tim 1 bira drugu mapu

-Tim2 bira treću mapu

-Tim 1 bira četvrtu mapu

-Tim2 bira petu mapu

Što se tiče eliminacione faze gde će se mečevi igrati takođe igrati na Bo5 principu, pravila ostaju ista s tim što se uvodi i mid ban na mape.

Primer:

-Tim 1 banuje mapu

-Tim 2 banuje mapu

-Tim 1 ima prvi pick/ban

-Tim 2 bira prvu mapu

-Tim 1 bira drugu mapu

-Tim2 bira treću mapu

-Tim2 banuje mapu

-Tim 1 banuje mapu

-Tim2 bira četvrtu mapu

-Tim1 bira petu mapu

 

Tim koji izgubi mapu imaće prvi pick/ban u narednoj mapi. Ista mapa ne može se ponoviti tokom jedne serije.

 

Za draft fazu koristićemo tournament draft koji od skoro postoji kao opcija prilikom kreiranja custom mečeva. U ovom lobby mode postoji i takozvana swap runda nakon što se izaberu svi heroji. Ona vam omogućava da odredite koji igrač će igrati kog heroja, tako da nije bitno ko će kojim redom da bira.

Draft faza za svaki meč je sledeća:

-Tim1 bira heroja kojeg banuje

-Tim2 bira heroja kojeg banuje

-Tim1 bira jednog heroja

-Tim 2 bira dva heroja

-Tim1 bira dva heroja

-Tim2 bira heroja kojeg banuje

-Tim1 bira heroja kojeg banuje

-Tim2 bira dva heroja

-Tim1 bira dva heroja

-Tim2 bira jednog heroja

 

Svi mečevi u Klan Rur ligi 2017 igraće se na LIVE patchu u tom trenutku.

S obzirom da će se mečevi u grupnoj fazi igrati online svaki igrač mora da poseduje validan battle.net nalog. U slučaju prekida veze, interneta ili laga u bilo kakvom obliku igra će biti pauzirana od strane observera, i nastavljena nakog što se problem otkloni. VAŽNA NAPOMENA: Ukoliko igrač nije u mogućnosti da se vrati u igru u narednih 15 minuta, njegov tim nastavlja da igra bez tog člana odnosno sa A.I. Eliminaciona faza je predviđena da se igra u LAN varijanti, tačna lokacija biće naknadno objavljenja.

Ukoliko imate nekih pitanja ili nejasnoća slobodno pitajte na ovom topci, na našoj Facebook stranici ili na našem discord serveru u okviru HotS kanala.

Edited by Lok'tar Ogar

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Sugestija: Bilo bi lepo da se sledi zvanicno HGC pravilo da se najnoviji heroj ne moze draftovati (automatski je banovan) prve dve nedelje, tj. do patcha u nedelji u kome heroj pada na 10k golda.

Mislim da bi timvi trebalo da se fokusiraju na svoju i protivnicku taktiku kada draftuju, tako da banovanje najnovijeg heroja prakticno znaci jedan pravi ban manje za ekipu koja je banovala najnovijeg heroja, a to nije fer.

Neko ce reci, kako je nama tako je i njima, kako oni mogu da ga pickuju mozemo i mi, ali mislim da to nije poenta - draft i meta treba da se baziraju na taktici, ne na heroju koji je u tom trenutku OP.

I da, nisam od onih koji misli da je svaki heroj na izlasku OP, ali u HotS-u heroji izlaze veoma cesto (na svake 3-4 nedelje), tako da se javila potreba da se to zvanicno regulise. Jer izlasci heroja u HotS-u nisu "vanredne" situacije, nego "redovne".

Zasto prve dve nedelje? Pa toliko je potrebno da Blizzard prikupi podatke i balansira heroja na pravi nacin - do sada se mnogo puta pokazalo da igra funkcionise u tom ritmu.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na sugestiji, i mi smo razmišljali o tome. Međutim ako ćemo da ispoštujemo zvanična pravila onda treba da se cela liga igra na istom patchu, a mi nemamo tu mogućnost da pokrenemo staru verziju igrice. 

Slažemo se da novi heroj može da bude OP ili ne, i da i jedna i druga strana imaju iste mogućnosti da pikuju tog heroja, ali nije ceo patch samo jedan heroj. Neki heroji mogu da dobiju rework, buff ili nerf itd i onda ne bi bilo fer da banujemo samo novog heroja. 

 

Link to comment
Share on other sites

Kako to mislis da se cela liga igra na istom patchu?

Mislis da ce se cela grupna faza na HGC igrati na istom patchu?

Inace, pokazalo se do sada da su reworkovi mnogo kontrolisaniji sto se tice balansa, nego novi heroji sa potpuno novim mehankama. Ali na kraju krajeva, ne pricam o mom shvatanju stvari - jednostavno Zeratul se zvanicno igrao u nedelji posle reworka, dok se novi heroji jednostavno ne igraju prve dve nedelje. I ako blizzard zeli da neki heroj bude na velikom takmicenju (tipa blizzcon), jednostavno natempira i izbaci heroja bar dve nedelje pre.

Sugestija je dakle da sledimo njihovu praksu.

Link to comment
Share on other sites

Nisam siguran da me razumes. I blizzard uvek igra na live patchu, bez obzira da li ima reworkovanih i novih heroja (ne znam sto uopste razmatramo tu (ne)mogucnost izbora patcha na kom se igra). Tempiranje izlaska pre nekog blizzardovog dogadjaja je bas zbog tog pravila. Kada to nije moguce, kao u ovom slucaju sa valeerom (koja dolazi u sred HGC) jednostavno se primenjuje "pravilo od dve nedelje".

32 minutes ago, Lok'tar Ogar said:

To da li je rework korisniji ili ne, to je individualni utisak svakog igrača.

Bas zbog toga, to pravilo vazi uvek, bilo da je heroj zaista OP ili potpuno balanced.

Cudno mi je da se ne razumemo oko neceg tako opsteprihvacenog u globalnoj HotS zajednici.

Edited by SerbCommando
Link to comment
Share on other sites

Evo o ovome sam pričao. I ova nedelja u HGC igraće se na Zul'jin patchu. Znači nema rework na Tassadar i Rexxar, samim tim nema ni Valeere. Nije samo da je novi heroj banovan na dve nedelje, a ostatak patcha važi.

Tako da, s obzirom da mi nemamo mogućnost da igramo na određenom patchu, svi mečevi u našoj ligi igraće se na patchu koji je trenutno Live.

Link to comment
Share on other sites

Kako kod, predstavlja se kao tehnicki problem a ne mora da bude. Jednostavno u ligi se igra live patch, a organizator napise da je taj i taj heroj banovan za to kolo i to je to.

Bilo bi lepo da imamo ozbiljne draftove koji mogu da odu u bilo kom smeru. a ne da se draft svede ko ce prvi da banuje/pickuje/counteruje OP heroja. To nisu turnirski draftovi, to je HL onda i to ne lici ni na sta. Takvo pravilo treba da bude standard, dal se radi o gamescon-u ili srpskoj hots ligi.

Blizzard u zvanicnom pravilniku ima to pravilo, cak su objasnili da u svakom trenutku mogu da banuju bilo kog heroja - nema to veze dal taj heroj postoji na tom patchu ili ne. Sa druge strane, nigde se ne spominje pravilo patcha od dve nedelje, a razlog sto se igra na starijem patchu moze da bude i sto su upoznati sa vecinom bagova pa im je sigurnije tako) - cak i naglasavaju da mogu patchovati igru u bilo kom trenutku bez ikakvih posledica po turnir (33 str, 10.2). Dakle naglaseno je da nov heroj i patchevi nisu u bilo kakvoj uzrocno-posledicnoj vezi sto itekako ima smisla.

Stvar vase odluke, nista vise, a to pravilo postoji da bi se podigao kvalitet drafta na turnirima.

Edited by SerbCommando
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...