Jump to content

Recommended Posts

Ja sam sad na pola 7/1, ostaje mi jos motor i poslednji top, to kapiram da cu u toku ove nedelje zavrsiti i onda jos samo 180k xp do AX. S tim da s devetkom ne uspevam da budem dosta u plusu s kesom, tako da cu morati da grindam i premium tenkove, sa Centurionom I taj problem nisam imao :(

Heghlu'meH QaQ jajvam

zwerko i gloshky se igraju :)  mogli ste baciti neki strim 

Kad bre? :) Ja ponekad preko dana igram s posla ali tad ne volim da igram vod jer se prosto desava da moram u sred partije da odem nesto da vidim, zavrsim i sl, a to bi onda bilo neposteno prema onome s kim igram, ovako samo svoju statistiku sjebavam :) Danas sam tako igrao sa Cent 7/1, morao da se prebacim na drugi prozor, odstampam nesto, vracam se oprljila me artiljerija... 

A strim sutra standardno od 20 do 22h igramo, svi su dobrodosli da se pridruze!

Heghlu'meH QaQ jajvam

Izasao 9.13 jutros pa stavite da se apdejtuje klijent :) Cesi, jedna nova mapa, rebalans vozila, nova HD vozila, to je to. 

Jos bitnija mozda stavka izasao je kalendar s novogodisnjim popustima http://worldoftanks.eu/en/content/newyearcalendar/ evo neko preformatirao lepse:

16.12 - 24.01 50% off camo+emblems+inscriptions, crew (re+)training+reset, consumables, crew barracks
16.12 - 24.01 15% off tier 8-10 standard tanks
25.12 - 10.01 premium tank discounts (50% tiers 2-5, 30% tiers 6-7, 15% tier 8)
25.12 - 10.01 premium time discounts (15% off 6 months & 12 months)
27.12 - 29.12 5x exp first victory
30.12 - 01.01 3x crew exp
03.01 - 08.01 2x crew exp
09.01 - 11.01 2x exp each victory, 50% off equipment and garage slots, 1g = 35 free exp conversion
12.01 - 17.01 2x crew exp
national discounts: 50% for tiers 2-5, 30% for tiers 6-7
16.12 - 20.12 nation = RU
21.12 - 25.12 nation = DE
26.12 - 30.12 nation = US
31.12 - 04.01 nation = FR
05.01 - 09.01 nation = UK
10.01 - 14.01 nation = CH
15.01 - 19.01 nation = JP
20.01 - 25.01 nation = CZ

Dakle ukupno 3 dana s x5 iskustva za prvu pobedu, smrde... Tier 8-10 tenkovi su ceo period na 15% popusta, ko oce neki premium onda nek obrati na ovaj period od katolickog do pravoslavnog Bozica. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Uzeo poslednji top na Centurionu 7/1, 268mm penetracija, ulazim u partiju sa stavom "sad cu da ih pokidam". Prvi hitac na amx 13 90 - "critical hit". Sledeci bc 25t - "critical hit". Koliko sam poludeo :) na kraju ispadne ok partija isibam i t110e5 i ST-I i jpz e100, ali je pocetak bio katastrofa :)

Inace sam zasad preskocio poslednji motor, 45.000 je xp a ne vodi do Centuriona AX, pa se plasim da li cu stici da ga kupim. Ako budem video da imam lufta s vremenom onda cu ubaciti i motor.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Znas kako, meni deluje da u odnosu na moj stil igre s tim tenkom motor nije presudan. Najcesce igram dosta povuceno za svoje standarde, izlazi samo kupola i snajpujem koliko god mogu, evo od 10 partija sa novim topom sam u dve imao preko 4k dmg, deluje da ipak nesto radim ok :) Motor se svakako oseti, malopre je kolega s istim tenkom prosto prozujao pored mene na pocetku partije, ali nije to T-54 da mi je cela poenta da zujim i flenkujem, tako da ga mozda ne uzmem cak i ako budem mogao. 

Inace kad pre nabudzise desetke...

shot_026.jpg

Heghlu'meH QaQ jajvam

Da, Ferdija su bas dosta pojacali. Ja ga imam istrazenog odavno ali ga nikad nisam kupio, a najverovatnije necu ni sad posto stekam kes za desetku. Inace sam tu granu igrao preko Jagdpanther II, ali je recimo rhm neuporedivo bolji. 

Btw, zar je moguce da dva igraca u timu dobiju Confederate medalju?

shot_027.jpg

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa trebalo bi da bude najvise razlicitih ostecenih u timu, a to nekako ne mogu dvojica. Nadjoh sad na worldoftanks.com

Confederate

Damage more enemy vehicles (at least 6) than any other player on your team. These enemy vehicles must subsequently be destroyed by another player. If two or more players score an equal amount of hits, the achievement is granted to the player who earned more XP in the battle, including additional XP provided to Premium Account users.

Po ovome ne bi trebalo da moze, ja sam osvojio vise XP :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Na kraju sam ipak uzeo i motor na Centurionu 7/1, racunam ima da skupim 180k XP za mesec dana pa da jebe oca :) U sustini poboljsanje nije veliko, najveci je problem sto je maksimalna brzina i dalje 40 km/h, sto je bas malo za srenji tenk. S druge strane uzbrdo ide mnogo bolje, tipa E50 me ostavi na ravnom, uz brdo ga stignem i jos i guram. Takodje bolje krece, malopre sam skontao da sam startniji od 59-Pattona, sto je isto super rezultat, ali me brzo prestigne kad stignem do maksimalne brzine. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ne znam, meni je prvi top na WT E100 nekako bolja opcija - u klipu imas skoro isti dmg, malo duze reloaduje klip, ali je zato penetracija mnogo bolja i celu sekundu je manje vreme izmedju granata i brze nisani i precizniji je. Nekako mi deluje da sa prvim topom mozes zaista da napravis vise stete dok sa drugim postoji potencijal da napravis vise stete ali mora da te ukenja da se nista ne odbije jer 236 na T10 partiji nije bas puno. 

Od opreme mi deluje besmisleno da stavljas i coated optics i bino jer coated optics ionako ne radi kad je bino ukljucen. Plus je to TD s kupolom sto znaci da mozes dosta vremena da stojis u mestu i samo kupolu okreces pa ti sve vreme radi bino. Ja bih ipak isao na GLD, bino i cammo net. Jeste da je veliki kao kuca ali kad stoji imas 15% bonus na kamuflazu, a dosta ces cesto da stojis i sibas samo, ne moraju bas odmah da te spotuju :) 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa tako nesto i ja kapiram...samo sta ce mi gun laying drive kad je njemu aim speed vec odlican, tj manji od reloada...znaci eventualno za prvi pucanj mi je bitan gld, posle samo rokam, 1.5 s aim time, a 2 sec reload:). A jeste extra zanimljiv za igranje, desetak partija i 70% win rate, av.dmg. 2500. Bice mi zao kad ga zamene u sledecem patchu krajem januara ili kad vec

srpskivojnik-3.jpg