Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
rur_bot

Scarlett prvi kvalifikovani “foreigner” u GSL Code S još od Idre

Recommended Posts

scarlett-sc2-team-expert.jpg?fit=600%2C4

Nakon što je u oktobru Neeb postao prvi stranac posle 16 godina koji je osvojio StarCraft turnir na tlu Južne Koreje, Scarlett se potrudila da ova godina nastavi sa “fenomenima” kada su ne-korejski igrači StarCrafta u pitanju.

Ona je postala prvi foreigner koji se kvalifikovao u glavni deo GSL takmičenja, u takozvani Code S posle 6 godina, odnosno još od kada je legendarni Idra prošao kroz kvalifikacije za Code S. U Code S su igrali i MaNa i Stephano, ali su oni dobili prolaz u takmičenje od strane organizatora, nisu morali da prolaze kroz proces kvalifikacija, da se na “fer” način plasiraju.

Ova kanadska Zerg igračica već godinama važi za jednog od najboljih foreigner igrača na svetu, ali se izgleda boravak u Koreji poslednjih par meseci potpuno isplatio, jer je njivo njene veštine podigla na do sada najveći u karijeri. U godini iza nas je prešla u Team Expert, gde joj se pridružio i šampion sveta i GSL pobednik ByuN.

Zanimljivo je primetiti da, iako NA region tradicionalno važi za najgori StarCraft 2 region, često ismevan od strane fanova, upravo su NA igrači Neeb i Scarlett ti koji su pokazali da najbolje pariraju Korejcima. Biće vrlo zanimljivo gledati Scarlett sledeće godine u Code S.

The FINAL MOMENTS before @expertesport's @onfireScarlett became the first foreigner to qualify for #GSL Code S!!! pic.twitter.com/pAAEV7s4I3

— Reid Melton (@RAPiDCasting) December 27, 2016

 

Pročitajte na RURu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this