Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
kruko

Novi kineski zakon će naterati sve kompanije da jasno definišu šanse za “dropove”

Recommended Posts

cs-go-loot-drop

Kineska vlada je danas objavila novi zakon o regulaciji onlajn video igara i jedna od ključnih stavki u ovom zakonu jeste da će ubuduće sve kompanije koje u igri imaju sistem nasumičnih nagrada morati da objave tačne i precizne podatke kolike su šanse da dobijete svaki od predmeta i usluga.

Kompanije će blagovremeno i javno morati da imaju vidno istaknuto na sajtu igre sve ove podatke i takođe će morati da vode bazu i statistiku nasumičnih dropova barem 90 dana unazad, ali na taj način da se zaštiti privatnost igrača.

Ovo u praksi znači da će recimo Hearthstone igrači tačno definisano i jasno vidljivo znati kolike su šanse da dobiju, na primer, određenu zlatnu legendarnu kartu, kao i to kolike su šanse da dobiju 2 packa za 12 pobeda u areni.

Igrači u igrama poput Overwatcha, CS: GO, i ostalim koje imaju loot sistem, će imati dostupne jasne i precizne podatke o tome kolike su šanse da se dobije svaki od predmeta u kutijama.

Ovo je veoma važan zakon koji će značajno doprineti kvalitetu usluga koje igrači dobijaju, ali ih i zaštititi od lažnog reklamiranja i sakrivanja informacija, kojima kompanije često pristupaju.

Iako je ovaj zakon usvojen u Kini, on će praktično imati značaja za ceo gejmerski svet, jer će informacija koja bude objavljena u Kini biti ista za sve regione, osim ukoliko kompanije ne počnu da menjaju procente od regiona do regiona, što ne verujemo da će se desiti.

Procitajte na sajtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this