Jump to content

Startuje HomeStory Cup XIV


Recommended Posts

homestory-cup

Legendarni StarCraft 2 turnir HomeStory Cup će danas započeti svoje 14. izdanje ovog događaja. Turnir koji se prvi put odigrao septembra 2010. godine, počeo je kao druženje evropskih StarCraft 2 igrača u kući Nemca Denis “TaKe” Gehlena, da bi poslednjih godina prerastao u ozbiljnu produkciju u studiju od 2000 metara kvadratnih i preko 30 zaposlenih ljudi. Naravno, TakeTV se već odvano ne bavi samo StarCraft 2 turnirima, ali će on uvek imati posebno mesto kod TakeTV produkcije.

Ono što je proslavilo ovaj i druge TakeTV turnire je to što ih karakteriše opuštena i kućna atmosfera događaja, bez prenaglašene ozbiljnosti i profesionalnosti, kakvu danas uglavnom viđamo kada su eSports organizacije u pitanju. Upravo je taj opušteni element, gde vidimo profesionalne igrače kako se u domaćinskoj atmosferi takmiče protiv svojih kolega i prijatelja, je ono što se publici sviđa, jer vraća video igre na onaj bazični nivo druženja i dobre zabave.

Naravno, iako je događaj prijateljskog karaktera, to ne znači da nećemo videti odlične partije vrhunskih igrača, jer je kao i uvek, na stolu pozamašan nagradni fond od 20 000 dolara, od čega pobedniku ide 10 000 dolara.

Tokom prethodnih meseci vođena je kampanja za prikupljanje sredstava kako bi bili plaćeni troškovi puta i smeštaja za najbolje korejske igrače, tako da ćemo na turniru gledati aktuelne najbolje igrače iz Južne Koreje; pozvani su Stats, Zest, TY, Patience, Solar, Rogue, sOs, dok sa korejskih kvalifikacija stiže i aLive.

Naravno, tu je praktično i gotovo sav vrh foreigner igrača, osim Nemca Shotime, koji je morao da ostane kući zbog bolesti.

Ukupno 32 igrača će se takmičiti, igra se najpre prva grupna faza sa 8 grupa po 4 igrača, odakle po dvoje najboljih ide u drugu grupnu fazu, sa 4 grupa po 4 igrača. Iz tih grupa, po dvoje idu u top 8 plej-of. Svi mečevi će biti bo5 (na 3 dobijene), osim velikog finala, koje će biti bo7 meč.

Događaj i prve grupne faze startuju danas od 13h, a možete ih pratiti na zvaničnom Twitch kanalu www.twitch.tv/taketv, gde će vam domaćini biti proveren tim – iNcontrol, Nathanias, Rotterdam i CranK.

Sve igrače i njihovu raspoređenost po grupama prve faze možete videti ispod.

izvor slike: liquipedia

homestory-cup-xiv-grupe

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...