Jump to content

League of Legends igrač bolji u sportskim testovima od NFL igrača


rur_bot

Recommended Posts

lol_pobelter

Američki mid laner Eugen “Pobelter” Park bio je gost ESPN-ove emisije Sport Science. Pobelteru su dali testove koje daju i profesionalnim NFL igračima i rezultati do kojih su došli su zapanjujući.

Prvi test sastojao se iz posmatranja otkucaja srca kao i pokreta očiju u toku igre. Prosečni otkucaju Pobelterovog srca su oko 75 otkucaja po minuti, međutim pre početka meča uzbuđenje raste pa tako i broj otkucaja, koji se povećava na 140. Ali poput mnogih profesionalnih sportista u samom meču on svoje srce kontroliše i broj otkucaja se smanjuje za čak 40 procenata.

Što praćenja očiju tiče rezultati do kojih je ekipa sa ESPN-a došla je neverovatna. Prilikom napadačkih radnji Pobelter se na jednu tačku u proseku fokusira 0.167 sekundi, dok se u defanzivnim akcijama taj broj smanjuje na svega 0.07. Koliko je ovo impresivno govori činjenica da je prosečnom čoveku potrebo 0.22 sekunde da pročita jednu reč.

Kao i u većini tradicionalnih sportova i u eSportu strategija je veoma bitan faktor, tako da je Pobelter podvrgnut još jednom testu, takozvanom Vonderlik testu. Vonderlik test se daje NFL igračima neposredno pre drafta i predstavlja svojevrsni test inteligencije za profesionalne sportiste. Test se sastoji od 50 pitanja za koja testirani igrač ima svega 12 minuta da odgovori. Pobelter je uspeo da postigne neverovatnih 41 poena, što predstavlja 70% bolji rezultat od proseka među kvoterbekovima.

Ovim testom se još jednom pokazuje da razlike između igrača tradicionalnih sportova i igrača eSporta zapravo i nema kao i da su fizičke i mentalne predispozicije za profesionalno bavljenje obim vrstama sporta veoma slične.

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...