Jump to content

ByuN je StarCraft 2 prvak sveta!


Recommended Posts

capture

Pobednik poslednjeg GSL-a i povratnik iz izolacije, “One man army”, najveći emotivac eSporta, ByuN” Hyun Woo, novi je StarCraft 2 šampion sveta!

U neverovatnom finalu, koje je gledalo preko 135 000 fanova na Twitchu, pobedio je svog zemljaka Park “Dark” Ryunga rezultatom 4-2.

Odlično je otvorio ByuN pobedom na Galactic Process, ali je onda došao na red New Gettysburg, gde je Dark uspeo da smireno odradi svoju makro taktiku i odvede partiju do Ultraliska, što je značilo kraj za Terran igrača i rezultat 1-1. Treća mapa je bila Frozen Temple, na kojoj je Dark probao all-in sa brzim Ravagerima, ali se ByuN uspešno odbranio od toga i nedugo zatim priveo partiju kraju.

Četvrta mapa, Apotheosis, je poznata kao mapa gde dobri Terran igrači vole da rašuju protivnike,ali se ovoga puta umesto Reapera, ByuN odlučio za masovanje dobrih starih Hellion, što je uhvatilo nespremnog Darka, koji je rano krenuo na treću bazu. Hellioni su se razleteli na sve strane i dobrim pozicioniranjem očistili brdo Dronova i Zergova, što je načinilo veliku ekonomsku štetu Zerg igraču iz koje se nije povratio. Rezultat 3-1 za Terrana i samo još jedna pobeda do titule.

Peta partija je bila jedna od najintenzivnijih partija kome smo imali prilike da gledamo ove godine u StarCraft 2. Igrala se na King Sejong Station i ByuN je dobijao celu partiju ali nije uspeo da slomi Darka nikako, iako je imao nekoliko dobijenih bitaka i pritisak tokom cele partije, koja je trajala skoro pola sata. Na kraju je Dark strpljivo slomio ByuNa, isušio mu resurse i ekonomiju, i u poslednjem naletu mu je uništio malo preostale vojske i tako još jednom pokazao da je neprikosnoveni vladar lejtgejma i makro partija. Rezultat smanjen na 2-3.

Sledeću priliku ByuN nije propustio. Na Frostu je odmah krenuo 3 baracke i mass Reaper, i zatim konstantni pritisak i ubijanje Dronova i Zerglinga, ne dajuću Darku da diše, savršenim mikrom Reapera, dok je istovremeno u pozadini razvijao stabilnu ekonomiju. Uspeo je u midgejmu da Dark odbrani par napada, ali je razlika nastavila da raste i u jednom trenutku je krenuo frontalni napad zajedno sa udarima po svim mineralnim linijama, što je jednostavno bilo nezaustavljivo, i Darku je ostalo samo da čestita svom zemljaku na tituli.

Gosu trofej, večita slava i ček na 200 000 dolara pripadaju ByuN-u.

Još jednom su Korejci pokazali da se najbolji StarCraft ipak igra na poluostrvu, gledali smo zaista neverovatne partije, količina pokazane veštine nas je još jednom podsetila zašto je StarCraft jedna od najtežih i najlepših igara za gledanje.

ByuN je verovatno jedan od najboljih micro igrača u istoriji ove igre. Njegov osećaj za pozicioniranje reapera, neverovatno efikasno kajtovanje i hirurški precizno targetovanje ključnih jedinica je ono što ga je dovelo do ove titule i zasluženog zvanja najboljeg StarCraft 2 igrača u 2016. godini.

ByuN-u želimo puno uspeha u nastavku karijere i nadamo se da će njegova pozitivna priča i uzdizanje iz pepela biti svetla tačka za budućnost StarCrafta, i da će ovakvi svetli primeri zameniti mračnu stranu eSporta, koju su pokazali neki drugi StarCraft 2 prvaci sveta.

Ukoliko ste propustili ovo veliko finala, sve VOD-ove možete naći ovde: www.twitch.tv/starcraft

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...