Jump to content

ByuN mašina, Elazer jedina preostala foreigner nada


Recommended Posts

byun-love-me-forever-or-never

Završeni su mečevi četvrtfinala StarCraft 2 svetskog prvenstva, i večeras nam ostaje da vidimo ko će poneti titulu šampiona i podići Gosu trofej.

Poljski Zerg Elazer je još jednom odigrao iznad svojih očekivanja i dobio favorizovanog Nemca ShoWTimE, koga su mnogi videli kao nekog ko može da ugrozi dominaciju Korejaca. Elazer je tako još jednom pokazao da nije slučajno na BlizzConu i tako je sada ostao jedini foreigner u top 4. ShoWTimE je odlično igrao u grupnoj fazi, ali je pokazao da mu PvZ matchup loše leži, što se i odrazilo na partije, koje je Elazer dobijao zanimljivim pristupom: masovanjem Brood Lorda u mid i lejtgejmu.

Neeb, uzdanica domaće publike, takođe je završio svoj put u četvrtfinalu. Iako je posle grupne faze bilo blagog “trash talk” ka Darku, uz reči da “Nije toliko strašan protivnik i da će izaći na kraj sa njim”, izgleda da nije imao načina to i da pokaže u meču, pa ga je Dark počistio sa 3-0. Neeb se jednostavno veoma loše snašao i takođe kao i kod ShoWTimE, videlo se da mu PvZ jednostavno ne leži. Jedini poraz tokom KeSPA Kupa mu je zadao upravo jedini Zerg igrač protiv koga je tada igrao.

Drugi deo bracketa je bio čisto Korejski i ovde smo već videli zaista sjajne partije. Duel ByuN-a i TY-a je bio jedan od najboljih StarCraft 2 mečeva ove godine. Neverovatno intenzivni mirko Bio+Tankivac kompozicija i konstantno traženje najboljih pozicija su doveli do partija koje su zaista bile na ivici i pune preokreta, videlo se na licima igrača posle svake partije koliko je bilo naporno igrati ih. ByuN je ipak u drugom delu duela uspeo da pokaže svoj prepoznatljiv agresivni stil i dobije najpre sa all-in Reaperima koje je mikrovao praktično do 1hp svakog, a zatim i odlučujuću partiju da ide na brzi stealth Banshee, što je nateralo TY-a da odmah preda partiju. ByuN je jednostavno pokazao nadljudske sposobnosti, pored kojih je i odlični TY izgledao nedoraslo.

U polufinalu će ByuN-a čekati Stats, koji je dobio svog ex-saigrača iz KT Rolster, Zesta. Gledali smo još jednu odličnu partiju, i još jedan mirror, ovoga puta PvP. Zest je u odlučujućem meču na Dasan Station ima partiju u rukama, praktično su ga sekunde delile od pobede, ali je nakon dobrog napada preterao sa pristikom i warpovao ceo svoj novi kontigent jedinica u sred protivničke armije, umesto da se povukao, pa je tu izgubio svu armiju i vidno nezadovoljan pokušao čak i probe odbranom da stabilizuje, ali nije uspeo, tako da je praktično “prodao” partiju i poslao Statsa u polufinale.

Mečevi polufinala startuju večeras, kada ćemo najpre od 20:30 gledati Elazera protiv Darka, i nakon toga i ByuN vs Stats. Jedan Zerg će garantovano u finale, a da li ćemu se pridružiti Protoss ili Terran, ostaje nam da vidimo. Mečeve pratite uživo na www.twitch.tv/starcraft

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...