Jump to content

ByuN i Neeb u borbi za top 8 na WCS 2016


Recommended Posts

wcs-2016

Poznati su prvi putnici na top 8 StarCraft II World Championship Series 2016.

Grupna faza StarCraft 2 svetskog prvenstva se polako privodi kraju i ostalo je da se danas odigraju još 4 decider meča, koja će odlučiti koja 4 igrača će otići u top 8 i tako se pridružiti pobednicima grupa.

U grupi A je prolaz dalje obezbedio Korejac Dark, tako da ćemo danas gledati Francuza PtitDrogo, saigrača našeg BeastyQT-a, u pokušaju da se domogne završnice turnira. Prepreka ćemu biti Stats, koji je juče izgubio od Darka sa 2-1. Poslednji u ovoj grupi je odlični Norvežanin Snute, koji je juče bio vidno potrešen i na njegovom Twitter profilu smo čak mogli da vidimo i suicidne misli, ali mu je sjajna StarCraft 2 zajednica pružila ogromnu podrušku porukama pohvale i utehe, tako da mu se raspoloženje kasnije popravilo, ali je i dalje ostao nezadovoljan što je odigrao loše na glavnom turniru sezone za koji se spremao čitave godine.

Neeb, mladi Amerikanac i glavna nada Foreingera, nije uspeo juče da pobedi Zesta za direktan prolaz dalje u grupi B, tako da će šansu tražiti danas protiv Patiencea, što će biti veoma težak izazov. Neeb je juče igrao poprilično nepovezano, ali ni Zest nije bio u najboljem izdanju, pa smo gledali veoma čudan Protoss mirror meč, gde su čitave armije Stalkera brzo nestajale zbog nepažnje prilikom izbegavanja Disruptorovih lopti smrti.

Jedan od glavnih favorita ovogodišnjeg šampionata i omiljeni igrač zajenice, Terran ByuN, takođe nije bio na svom nivou u jučerašnjem meču. Njega je dobio Nemac ShoWTimE sa 2-0 i to prakično oba puta na isti način. Obe partije je ByuN otvorio odlično sa dosta boljim tajmingom i makromenadžmentom, tako da je njegova ekonomija bila praktično uvek ispred.

Ali je Nemac iskusno izučio način njegovog igranja, pa je zatvorio sve opcije za harassment i pritom u pravim trenucima upadao sa punom armijom u ByuN-ovu glavnu bazu, što je Korejca stavljalo u nezgodne pozicije gde je prilikom povlačenja gubio ogromne delove svoje armije. Tako će i ByuN danas morati na popravni i to protiv izuzetno nezgodnog Deara, koga je doduše ove godine dobio u polufinalu GSL-a sa 4-1.

Moraće ByuN da pokaže dosta više ukoliko želi dalje, jer u subotu nismo videli ni traga od njegovog prepoznatljivog mikra i multitaskinga, ali ćemo to prepisati lošem danu i nervozi.

U grupi D je drugi Terran (ove godine gledamo samo dva Terrana na svetskom prvenstvu) uzeo sigurnu pobedu protiv poljskog Zerga Elazera, pa ćemo danas u borbi za prolazak u top 8 gledati dva Zerga i dva zemljaka Poljaka – Nerchio protiv Elazera. Nerchio je svakako favorit, ali Elazer pokazuje sjajnu formu u poslednje vreme, i ne bi nas iznenadio njegov prolazak dalje.

Deicder mečevi se igraju danas (nedelja) počev od 17 i 30 po našem vremenu, a možete ih pratiti na zvaničnom Twitch kanalu: www.twitch.tv/starcraft

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...