Jump to content

Dva tima, jedan trofej i 1,5 miliona dolara – pratite finale Worldsa!


rur_bot

Recommended Posts

lol-esports

U večerašnjem finalu najvećeg esports događaja godine,2016 World Championship u League of Legends, trenutni šampioni, SKT, suočiće se sa svojim poslednjim protivnikom, zemljacima iz Južne Koreje – SSG. Oba tima imala su zadivljujuć put do finalnog meča.

SKT je do finala došao sa nešto lakšom grupnom fazom, izgubivši samo jednu partiju i to od takozvanih „korean slayer“-a, Flash Wolves-a. U četvrtfinalu SKT se sastao sa kineskim RNG. Iako je RNG na papiru izgledao odlično sa dva igrača koji su već ostvajali Worlds, Mata i Looper, i sa Uzijem na poziciji AD carry-a, nisu bili ništa naročito za SKT. RNG uspeo da dobije prvu partiju, SKT se lako oporavio, i krajnjim rezultatom 3-1 prošao dalje, eliminišući RNG. U polufinalu, SKT se susreo sa svojm najvećim rivalima i na papiru dotadašnjim favoritima, Rox Tigersima. Top laner Tigersa, Smeb, uzeo je MVP titulu LCK-a, i cela letnja sezona LCK-a bila je u znaku Tigersa. SKT je želeo osvetu. Pošli su dobro, pobedom, a zatim ih je na kolena bacio support pick Gorille, Miss Fortune. Bile su im potrebne samo dve partije da se oporave, uvedu Bengija ponovo, dobiju sledeće dve partije i eliminišu Rox Tigerse sa 3:2.

SSG je imao nešto težu grupu. Pre početka turnira TSM je važio za vrlo jak tim, i očekivao se njihov prolazak iz grupne faze. SSG i RNG nisu tako mislili. SSG jeste izgubio jednu partiju od TSM-a, ali to je ujedno i jedina partija koju su izgubili na ovom turniru. U narednoj fazi su se sastali sa američkim C9-om. Iako se očekivalo da SSG dobije, nije se očekivala brutalna pobeda od 3:0 gde C9 nije bio ni bilzu u sve tri partije. U polufinalu su se sastali sa zadnjom nadom Evrope, H2K. Ponovo je SSG bio favorit, ali se govorilio da bi H2K mogao da iznenadi. Ali ne zadugo, već posle prve partije videlo se da su dva tima na potpuno različitim nivoima, SSG za klasu bolji od H2K-a. Ponovivši rezultat iz četvrtfinala, 3:0, SSG se plasirao u finale prvi put nakon što je tim osvojio šampionat u 2014.

Ovo je prava priča Davida i Golijata, gde su sve prognoze na strani SKT-a, ali se nikako ne može potceniti sjajni SSG. Najuzbudljiviji macth-up bi trebalo da bude na midu, gde će živa legenda Faker biti protiv najboljeg igrača SSG Crown-a. Sve u svemu, očekuje nas jedno uzbudljivo finale!

Mečeve možete pratiti na zvaničnom Riot kanalu – www.twitch.tv/riotgames

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...