Jump to content

Najbolje karte Hearthstone fanova #1


kruko

Recommended Posts

custom-hearthstone-cards

Hearthstone fanovi na Redditu i forumima kao što je Hearthpwn, često prave veoma zanimljive Hearthstone karate kako sa gejmplej, tako i sa flavor strane.

Ovu rubriku smo već ranije radili na Klan RUR-u,i sad posle duge pauze nastavljamo pod nešto drugačijim imenom i stoga ide i broj #1

 

Mischievious Monkey, redditor willremember41

   mischievious-monkey

Jednostavna i elegantna Hunter karta. Agresivni statsi za 1 drop i Deathrattle koji može da pomogne za kasnije efikasne trejdove, ali se odlično slaže i sa Lock and Load kartom. Ukoliko ne znate, Banana je spell karta koja košta jednu manu i daje minionu +1/+1. Tu je naravno i sinergija sa Princess Huhuran i N’Zoth.

Curator, Tyrant of Menagerie, redditor AcidNoBravery

curator-tyrant-of-menagerie

Korumpirana verzija The Curator karte iz Karazhan avanture, u duhu WotOG ekspanzije. Efekat je svakako neverovatno moćan, ali je zato i uslov tog efekta izuzetno težak za postizanje.

Ne samo da morate da stavite u deck po Pirata, Mecha i Demona, već u trenutku igranja ove karte morate da ih imate u ruci. Uz zaista snažan efekat i težak uslov, kao i odmerene statse za 7 mana, mislimo da je ova karta svakako dobro balansirana.

Demona koji bismo stavili u Warlock deck je lako naći, ali pitanje je koji bi se Pirat i Mech (iz standard setova) uklopio u deck sa ovom kartom. Svakako veoma kreativan dizajn koji igrače tera na originalni prilaz deck buildingu, a to uvek pozdravljamo!

 

Infiltrator A’kash, redditor Svartben

infiltrator-akash

Dizajn ove karte sjajno eksploatiše to što je Hearthstone digitalna kartična igra, jer ova mehanika ne bi nikada mogla da radi u fizičkoj verziji kartičnih igara.

Tema karte je takođe veoma kul, i odlično se uklapa u šmek Rogue klase. Ideja karte je da protivnika prevarimo da smo neka druga klasa, dok ne odigramo A’kasha, kada se vraćamo u prvobitni špil.

Naravno problem karte je što je totalno random, ali je efekat svakako zabavan i može da natera protivnika da pogrešno maliganuje ili da troši neke resurse misleći da igra protiv nekog drugog decka i klase.

 

Stampeding Turtle, redditor Svartben

stampeding-turtle

Ne znamo gde je autor karte našao ovaj simpatični art, ali odlično ide uz ovu kartu, koja uz to ima veoma koristan efekat.

Hunter često ima problem da pinguje (nanese 1 damage), i jedini puzdan način za to je Unleash the Hounds, ili karte sa random 1 damage koje trenutno koristi ( Fiery Bat, Huge Toad i Flame Juggler), tako da bi pouzdani ping bio veoma koristan u hunteru.

Sa ovom kartom možete da skinete Divine Shield na Argent Squire, nanesete poslednji damage protivničkom minionu koji je preživeo trejd sa 1 hp, uklonite neke tokene. Veoma svestrana i korisna karta, koja košta svega jednu manu, pa je možete ugurati u praktično svako potez. Ni defanzivni statsi od 1/2 nisu zanemarivi, posebno što je uz Houndmaster možete pretvoriti u solidnog 3/4 miniona sa tauntom.

 

Pocket Knife, redditor something_below

pocket-knife

Na prvi pogled deluje sitno i beskorisno, pogotovo kao Rogue weapon. Ali samo na prvi pogled. Rogue kao Combo klasa uvek ceni nešto što košta 0 mana, jer je odličan aktivator za svaku Combo kartu. Tu je i sinergija sa Edwin VanCleef i sa trenutno popularnim Questing Adventurer u Miracle Rogue.

U odnosu na druge slične 2 damage karte ( Backstab, Holy Smite, Arcane Shot) karta ima svojih prednosti i mana, ali sa druge strane tu je i sinergija sa piratima, poput Bloodsail Raider i Dread Corsair.

Sve u svemu zanimljiva mala karta koja bi mogla da pronađe svoje mesto u deckovima koji traže brze i jeftine načine da nanesu damage. Njena vrednost je svakako u tempu, a ne u efikasnosti.

 

Kegg, redditor Phyley

kegg

Karta koja je pobedila na takmičenju “Eggcellence” na Custom Hearthstone Redditu. Ideja je bila da se naprave karte po uzoru na Egg karte u Hearthstoneu ( Nerubian Egg, Dragon Egg i Runic Egg).

Kao i većina ostalih Egg karata, i ova ide najbolje u špilu koji koristi bafove, bilo u vidu Spellova ili drugih miniona. Ali, za razliku od ostalih jaja, ova svakako neće ići u agresivni deck.

Pametnom upotrebom ove karte možete efikasno trejdovati i pritom povratiti krucijalnih 8hpa protiv agresivnog decka. Možete je igrati u nekom Warlocku i da je turn 10 spustite na tablu zajeno sa Twisting Nether, za kombinovano čiščenje table i heal.

Mana karte je što je u početku partije praktično mrtva, jer nećete izvući pun heal od 8 hp, ali i to to što agresivni deckovi mogu jednostavno da ignorišu kartu, a vi da nemate načina da je aktivirate i ubijete za preko potrebni heal efekat. To što je heal deathrattle znači da često nećete moći odmah da se lečite što često predstavlja razliku između pobede i poraza u partiji.

 

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...