Jump to content

ByuN ušao u istoriju – prvi GSL pobednik bez tima


Recommended Posts

byun

Ove subote je odigrano finale najkvalitetnijeg i najstarijeg StarCraft takmičenja u istoriji ove franšize – Global StarCraft League.

U finalu su se sastali čuveni sOs i ByuN, koji je u polufinalu ubedljivo pobedio Deara, razultatom 4-1, iako je Dear poslednjih meseci bio u odličnoj formi i važio za jednog od favorita druge sezone GSL-a. Sos je u drugom polufinalu bio bolji od MyuNgSiKa, takođe ubedljivom pobedom od 4-1.

Finale je igrano u sjajnom ambijentu dečijeg parka u Seulu, gde je u okviru specijalnog amfiteatra došlo 8000 ljudi da uživo posmatra ovaj veliki duel. Pre početka meča breme favorita nosio je iskusni sOs, aktuelni svetski prvak i vlasnik brojnih velikih titula. Sa druge strane, priča ByuN ove godine je klasična bajka jednog autsajdera, koji je na turnir došao bez tima i sponzora, nakon teškog perioda i nestanka sa scene tokom 2014. i dela 2015.

Finale je otvorio pobedom sOs u dosta čudnom meču gde su oba igrača krenula sa proksi taktikama u vidu Oracle i Widow Mine udara na radilice. U dosta haotičnom meču, bolje se snašao sOs čije su jedinice bile na pravom mestu u pravo vreme.

Ispostaviće se da je to sve što ćemo videti od sOsa te večeri, jer je ByuN nakon toga nagazio puno parom i neverovatnim partijama ugušio igru sOsa koji je počeo da pravi puno grešaka. Drugu partiju je ByuN dobio odličnom završnom borbom gde je kajtovao svoje Vikinge do perfeknosti. U trećoj partiji je imao sjajan multitasking napad na radilice u nekoliko baza sa minama i Liberatorima, što mu je omogućilo veliku ekonomsku prednost i sigurnu pobedu.

Treća i četvrta partija su obeležene porastom nervoze kod sOsa, koji je počeo da pravi sve više i više grešaka i nespretnih poteza, svakako neočekivano od svetskog prvaka, ali savršenstvo igranja ByuNa je te večeri jednostavno bilo nerešivo za sOsa, što se i videlo na njegovom licu nakon kraja serije kada je rezigniranim smeškom priznao da je nemoćan i čestitao ByuNu na tituli.

ByuN je tako postao prvi igrač u istoriji ovog takmičenja koji je osvojio titulu bez tima i trenera, što ga je ovog trenutka učinilo jednim od najpopularnijih StarCraft 2 igrača, jer ono što je uradio se svrstava u anale eSporta.

Osim što je obezbedio put na BlizzCon svetsko prvenstvo, zaradio je i ~34 000 dolara, a nadamo se da će uskoro naći i dobar tim.

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...