Jump to content

Warcraft 3 legenda organizuje turnir sa velikanima igre


Recommended Posts

WarCraft 3 Invitational

Čuveni francuski Warcraft 3 igrač rešio je da obraduje sve fanove ove kultne igre organizacijom profesionalnog Warcraft 3 turnira sa najvećim imena takmičarske scene, koji su još uvek profesionalno aktivni.

Warcraft 3 je, bez imalo preterivanja, verovatno jedna od najuticajnijih igara današnjice. Revolucionarni gejmplej ove strategije, sa akcentom na heroje, utkao je put stvaranju MOBA žanra koji danas ubedljivo dominira u svetu eSporta, sa igrama kao što su League of Legends i Dota2, ali i velikoj popularnosti WoW-a, koji već 15 godina redovno igraju milioni fanova Warcraft sveta.

Ova kultna igra je ostala u srcu mnogim igračima kao jedna od najboljih igara svih vremena. I pored 14 godina starosti, igra je veoma lepo ostarela, te i danas izgleda vizuelno prijatno, a mehanike koje je igra donela u multiplejeru su i dan danas više nego relevantne. Tu je i epska bogata kampanja sa čuvenom pričom o karakterima kao što su Thrall, Illidan Stormrage, Arthas, Grommash Hellscream, Jaina Proudmoore, Rexxar i mnogi drugi karakteri čije ćemo sudbine pratiti čitavu deceniju kasnije.

Zašto danas pričamo o Warcraft 3? Jedan od najvećih evropskih i svetskih Warcraft 3 igrača, Francuz Yoan “ToD” Merlo, odlučio je da organizuje veliki Warcraft 3 turnir na koji će pozvati sve legende igre koji su još uvek aktivni. ToD važi za jednog od najboljih Human igrača u istoriji igre, igrao je u 4K timu zajedno sa najboljim Warcraft 3 igračem svih vremena, Holanđaninom Grubbyjem.

Njih dvojica su jedno vreme izvršili tranziciju na StarCraft 2, ali su se ubrzo penzionisali i krenuli da se bave drugim poslovima. ToD se sada bavi produkcijom i komentarisanjem StarCraft 2 turnira, zaposlio se u ESLGaming, dok je Grubby profesionalni strimer, gde uglavnom igra Heroes of the Storm i Warcraft 3.

ToD je sada u ime dobrih starih vremena rešio da organizuje jedan ozbiljan WarCraft 3 događaj sa svim legendama igre koji još uvek aktivno igraju Warcraft 3. Malo je poznato da je Wc3 i dalje velika stvar u Kini i Koreji, gde je igra još uvek veoma popularna. Veliki turniri kao što su World Cyber Arena uvek uključuju i WarCraft 3, ali se redovno igraju i druge profesionalne lige.

Čuvena imena iz starih dana, kao što su Moon, ReMind, Fly, Infi i drugi, i dalje igraju profesionalno Warcraft 3. Upravo ovi igrači, ali i mnoge druge Warcraft 3 zvezde, će biti učesnici ovog turnira. Tod je u saradnji sa kompanijom Ting i sajtom Matcherino pokrenuo akciju organizovanja ovog događaja. Ting će dati 2 000 dolara za nagradni fond, a preko sajta Matcherino je organizovana akcija prikupljanja dodatnih sredstava koja će ići u nagradni fond za igrače i cilj je da se prikupi još 9 000 dolara, a već sada je ta cifra na oko 4 000 dolara.

Planirano je gledamo ukupno 16 igrača, koji će biti raspodeljeni u 4 grupe sa po 4 igrača. Događaj se startovati 30. septembra, i trajaće tokom čitavog oktobra, a gledaćemo ga na Twitch kanalu esl_wc3.

Ovo su igrači koji su pozvani na turnir:

ToD-Wc3-turnir.png

Pročitajte na RURu

Edited by SavKe
group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Pa pazi Ting je uleteo sa 2000 dolara i plus je batica iz Tinga dao još 1000 dolara kroz donaciju. Nije mala stvar da u 2016 nađeš nekog ko će da ti sponzoriše Warcraft 3 turnir sa 3000 dolara, zapravo to je ogroman podvig. Plus će i Matcherino da uleti sa nekom kintom.

ToD snosi sve troškove produkcije preko ESl, tako da sve pare od donacija idu na dodatno proširenje nagradnog fonda.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...