Jump to content

Valve ukida poziciju ingame trenera na CS:GO Major turnirima


rur_bot

Recommended Posts

unnamed

Valve je promenio oficijelna pravila za Counter Strike: Global Offensive Major tunrire, koji efektivno zabranjuju učestvovanje trenera tokom meča. ESL prati odluku korporacije iz Sijetla.

U sredu, Electronic Sports League (ESL) je poslala email sa novim setom pravila, koje je kreirao Valve, članovima CS:GO zajednice. Valve je promenio turnirska pravila, tako da trener više neće moći da komunicira sa timom, van vremena predviđenog za zagrevanje, poluvremena i tajmauta. Efektivno, prisustvo i učestvovanje trenera tokom igre je zabranjeno.

Ova pravila će biti primenjivana na svim oficijelnim turnirima koje direktno sponzoriše Valve. ESL naglašava da će i oni primenjivati ova pravila na svojim LAN turnirima.

Valve u svojoj izjavi naglašava da trener sa potpunim pristupom timu tokom meča, trenutno funkcioniše kao šesti igrač a ne kao izvor znanja, strategije i treninga za timove. Oni smatraju da je praćenje ekonomije timova i eko rundi, kao i biranje strategija, esencijalni deo CS:GO takmičarskog iskustva, te ako osoba to prati i izvršava naznačene radnje, označen je kao igrač.

CS:GO zajednica nije primila vesti sa odobravanjem. Mnogi smatraju da će ovaj potez mečeve učiniti gorim, te da je vreme koje je odvojeno za trenera tokom meča prekratko da bi on mogao na bilo koji način da utiče na strategiju igre i pomogne timu.

Igračima koji imaju jake liderske osobine i sposobnost da vode tim, koji su do sada mislili da nastave svoju karijeru putem timskog trenera, ne ostaje ništa drugo nego da nastave karijeru kao subpar igrači, koji efektivno vuku samu CS:GO scenu i kvalitete mečeva na dole.

Eksperti i igrači su se oglasili na socijalnim mrežama izražavajući zabrinutost i neodobravanje ovog Valveovog poteza.

Pročitajte kompletan članak

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...