Jump to content

World Electronic Sports Games – prve informacije.


Recommended Posts

WESG banner

Marta ove godine Alibaba Group je obelodanila da će organizovati svetski eSports događaj vredan 3,7 miliona dolara nagradnog fonda, i danas su pred nama prve informacije vezane za ovaj događaj, koji će se zvati World Electronic Sports Games i održaće se decembra ove godine u Šangaju.

Već smo od ranije znali koje će se igre igrati na ovom događaju, to su StarCraft 2, Hearthstone, Dota 2 i Counter-Strike: GO. Nagradni fond za Dota 2 i CS:GO je po 1,5 miliona dolara, za StarCraft 2 je 402 000 dolara, dok je fond za Hearthstone 300 000 dolara. Kako će nagrade biti raspoređene u odnosu na plasman igrača/timova, možete videti ispod:

WESG nagradni fond

Najavljene su i kvalifikacije za 5 svetskih regiona. Biće održane posebne kvalifikacije za Kinu, a preostala 4 regiona su Azija-Pacifik, Severna i Južna Amerika, Afrika i Bliski Istok, te Evropa. Za svaki od ovih regiona održaće se kvalifikacioni turniri otvorenog tipa za svaku od igara. Koliko će koji region imati predstavnika u svakoj od igara, možete takođe videti ispod:

WESG kvalifikacije

Za organizaciju kvalifikacionih događaja pobrinuće se uglavnom poznate i izgrađene eSports produkcijske kuće, poput ImbaTV i StarLadder. I sami kvalifikacioni turniri će imati svoje nagradne fondove, nezavisno od nagradnog fonda glavnog događaja. Timovi i igrači koji se plasiraju na glavni događaj će imati pokrivene sve troškove putovanja i smeštaja za vreme trajanja glavnog događaja u Šangaju.

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...