Jump to content

Nerchio pobednik DreamHack Valencia


Recommended Posts

dreamhack valencia sc2

Jedan od najboljih evropskih StarCraft 2 igrača, Poljak Artur “Nerchio” Bloch, krunisao je izuzetno uspešnu prvu polovinu 2016. godine titulom na DreamHack openu u Valensiji. Ovaj Zerg igrač tako je osvojio svoju prvu titulu na premijer turnirima još od 2012. godine, kada je osvojio titulu na DreamHacku u Bukureštu.

Ove godine igrao je polufinala na HomeStory Cup XIII i Winter Circuit Championship. Igrao je finale na Spring Circuit Championship, gde ga je u finalu pobedio odlični Protoss ShoWTimE. Ovoga puta ShoWTimE je izgubio od Nerchia u uzbudljivom četvrtfinalu, rezultatom 3-2. Osvojio je titule na BaseTradeTV Map Test Tournament i Acer Pro Challenge, ali je ipak ta premijer titula godinama izbegavala vitrine ovog Poljaka.

U finalu se Nerchio susreo sa francuskim Terranom, MarineLordom, kome je ovo prvo veliko finale u karijeri. MarineLord je zasijao početkom ove godine, kada je u Nations Wars III potpuno sam dobio reprezentaciju Južne Koreje, sa 5-0. Iako je igrao zaista odlično tokom čitavog turnira, čini se da nije imao odgovora na izuzetno raspoloženog Nerchia, koji je stalno udarao sa svih strana, svaku partiju je krasio odličan tajming i multitasking, tako da je MarineLord u gotovo svakoj partiji kaskao za protivnikom. Tako da je rezultat u velikom finalu na kraju bio 4-0 za Nerchia.

Nerchio je tako zaradio 16 000 dolara, i plasman na StarCraft 2 svetsko prvenstvo u okviru BlizzCon 2016, dok je MarineLordu pripalo 8000 dolara i 700 WCS poena.

 

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...