Jump to content

StarCraft 2 dobija preuređenje ladder sistema


Recommended Posts

sc2 ladder

Jedna od stvari koje StarCraft 2 igrači godinama traže od StarCraft 2 developerskog tima konačno postaje realnost. Ladder sistem u StarCraft 2 dobija redizajn koji će iz korena promeniti ladder iskustvo igračima. Suština novog laddera jeste potpuna transparentnost prema igraču i jasna vidljivost svih ključnih informacija koje su igraču važne prilikom napredovanja na ladderu.

Pre svega, igrači će sada u svakom trenutku moći da vide svoj Matchmaking rating (MMR), kao i njegove promene za vas i vašeg protivnika nakon završene partije. Dodat je i specijalni bar na kome će biti jasno vidljiv vaš progres kroz trenutnu ligu i koliko vam fali do promocije u sledeću ligu.

Same lige su sada podeljene na 3 ranga unutar lige, kako bi igrači bolje znali njihovu trenutnu poziciju unutar lige u kojoj se nalaze. Ova podela je praćena i novim simbolima koji se jasno razlikuju za svaki tier u okviru lige. Grand Master liga, koja je sada dobila dodatni značaj zbog kvalifikacija za WCS, koje uzimaju top 16 GM igrača, će takođe biti blago redizajnirana i to tako što se uvodi promovisanje i izbacivanje iz Grand Master lige na dnevnom nivou.

Sve ovo će biti praćeno i vizuelnim promenama u interfejsu, počev od novog ekrana za proslavu promovisanja u novu ligu, preko novih bedževa i ikonica liga, koji će sada biti znatno vidljivije.

Ove ladder promene stižu najverovatnije sa startom sledeće ladder sezone, za par nedelja, a u skorijoj budućnosti se očekuje i uvođenje zasebnog MMR sistema za svaku rasu, još jedna stvar koju igrači jako dugo očekuju.

Pogledajte video u kome David Kim, jedan od glavnih StarCraft 2 dizajnera, priča o ovim ladder promenama:

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...