Jump to content

RDU po drugi put u karijeri osvojio Dreamhack Summer


kruko

Recommended Posts

RDU Dreamhack

Rumun Radu “RDU” Dima je osvojio svoj prvi veliki trofej u ovoj godini, vrativši se tamo gde je njegova velika karijera i počela, na Dreamhack Summer, gde je već osvojio titulu u 2014. godini, kada je počeo njegov veliki niz koji ga je brzo svrstao u jednog od najboljih Hearthstone igrača, i svakako najboljeg u 2014. godini.

Skoro 200 stotine takmičara učestovalo je prethodna 3 dana na Dreamhack summer otvorenom turniru, koji je deo velikog Dreamhack Gand Prix 2016 tura. Otvorenost učešća i swiss format značili su da je svako imao priliku da dođe do vrha, ali nas ne iznenađuje da sve češće viđamo najbolje i proverene igrače da dođu u završnicu turnira, što samo govori u prilkog tome da je  swiss format verovatno i najbolja stvar za Hearthstone takmičenja, gde kvalitet dolazi do izražaja na duge staze. Veliku zaslugu svakako i ima to što se igra Last Hero Standing format, umesto Conquest formata koji preferira Blizzard, a koji nije baš najomiljeniji kod velikog broja igrača.

Na putu ka novoj tituli RDU je najpre završio swiss sa 7-2 skorom, što mu je bilo dovaljno da se plasira u top 16. Tu je najpre izbacio zemljaka Kobe “Guukboii” Van Schepdaela, zatim Britanca BoarControl, čiji je duel bio jedan od najuzbudljivijih na celom turniru, iako rezultat od 3-1 možda ne govori tako.

U polufinalu smo gledali takođe veoma gust duel, sa dosta preokreta, gde je RDU pobedio najboljeg danskog Hearthstone igrača, Frederik “Hoej” Nielsena, rezultatom 3-2. U finalu je stradao odlični Fro0zen, koji je najpre poveo, ali je onda RDU uspeo da uzme tri za redom sa svojim Zoo deckom, i tako osvoji titulu i 8000 dolara. Sa ovom novčanom nagradom, RDU je prešao cifru od 100 000 dolara zarađenih od turnirskih nagrada, što je uspelo tek osmorici Hearthstone igrača pre njega.

Ovo je druga velika titula za tim G2 ovog meseca, nakon što je Thjis, takođe po drugi put, osvojio titulu šampiona Evrope, što je samo još jednom potvrda kvaliteta ovog tima koji je uz Cloud 9 ubedljivo najjači Hearthstone sastav u svetu.

Dreamhack Summer 2016 bracket

Procitajte na sajtu

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...